KalPan kiri ei riittänyt - Kärpät nappasi täydet pisteet vauhdikkaasta kiekkopelistä

Kärpät juhli voittoa ottelun jälkeen. (Arkistokuva)
Kuva © Sami Kemppainen
Kärpät ja KalPa ottivat yhteen lauantai-iltana Oulussa, kun oululaiset lopulta ottivat voiton loppulukemin 3-2.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja kiekko liikkui vauhdilla päästä päähän. Kotijoukkue hallitsi kiekollista pelaamista, mutta KalPa pääsi peliin mukaan erän edetessä.

Vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen Rasmus Kupari veti tulisen rannelaukauksen aivan ylähyllylle ohi Riku Heleniuksen. Nuorukaisen uran toinen liigamaaliin sai syöttöpisteet Jani Hakanpää ja Taneli Ronkainen.

Maalin jälkeen oululaiset onnistuivat ottamaan kiekkollisen hallinnan, mutta vieraat karvasivat kiekkoa ylhäältä, joka vaikeutti Kärppien hyökkäyksiin lähtöä.

Isäntien ote herpaantui ainoastaan hetkeksi, mutta tarpeeksi pitkäksi aikaa ja Kai Kantola kiitti tästä tasoittamalla pelin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. 30-vuotiaan hyökkääjän kauden ensimmäiseen maaliin syöttöpisteet saalistivat Juuso Riikola ja Balazs Sebok.

Kuopiolaisten kakkoskenttä höystettynä tuoreella yhdysvaltalaisvahvistuksella, Jerry D'Amigolla, onnistui vieraiden viisikoista parhaiten luomaan painetta oululaisten puolustusalueelle.

Kärppien ylivoima yskähdellen käyntiin

Riikola sai toisen erän alussa koukkaamisjäähyn, jonka aikana Julius Junttila sai loistavan maalipaikan. KalPa-maalia vahtinut Helenius onnistui kuitenkin pitämään kuopiolaisia pystyssä torjuen lukuisat isäntien yritykset niin ylivoimalla kuin tasakentällisin.

Mikael Seppälän istuessa jäähyaitiossa Alexander Ruuttu on lähellä onnistua maalinteossa alivoimalla, mutta kärppämaalilla Veini Vehviläinen onnistuu torjuntaan.

Kärppien ylivoima on ollut erittäin heikkotehoista koko alkukauden ajan, vaikka se sai myös tässä pelissä hyvää pyöritystä vastustajan alueelle aikaiseksi.

Poikkeus vahvistaa säännön tässä tapauksessa, sillä vain kolme sekuntia ennen toisen erän loppua Mikael Ruohomaa vetää ranteet lukkoon ja siirtää oululaiset 2-1-johtoon ylivoimalla.

Kolmannen erän alussa vieraat onnistuivat nappaamaan kiekollisen hallinnan ja sitä kautta paineistamaan hyökkäysalueella.

Pian erän jälkimmäisellä puoliskolla Hakanpää onnistui ylivoimalla siirtämään Kärpät 3-1-karkumatkalle, joka heikensi kuopiolaisten kiritoiveita merkittävästi.

Kotijoukkueen Jari Sailio otti varsinaisen peliajan loppupuolella vielä 10 minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen, joka nosti vieraiden toiveita hieman peliin mukaan pääsystä.

Riikola onnistui vielä puoli minuuttia ennen päätössummeria kaventamaan tilanteeksi 2-3, kun oululaisten maalin edustalla kamala ruuhka ja 23-vuotias puolustaja onnistui kääntölaukauksella ohittamaan Vehviläisen.