Vaisu Kärpät jäi tylyn petolauman saaliiksi - Kevin Lankiselle nollapeli

LIIGA / Raportti
Kevin Lankinen oli erittäin vakuuttava vierasjoukkueen maalinsuulla.
Kuva © Sami Kemppainen
Vauhdikkaassa lauantai-illan liigaottelussa kotijoukkue Kärpät sai vieraita Helsingistä. Ottelu sisälsi paljon tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä.

Ensimmäinen erä eteni aika tunnustelevasti sekä sisälsi tilanteita molemmissa päissä. Ottelun ensimmäisessä erässä vihellettiin kotijoukkueelle yksi kahden minuutin rangaistus ja petolaumalle kaksi kaksiminuuttista.

Erän edetessä kärppälauma pääsi paremmin peliin mukaan, kun taas tuntui, että illan vierasjoukkue oli jäänyt hieman telineisiin. Myöskin torjunnat kuvaavat hyvin kotijoukkueen hallintaa, kun petolauman maalinsuulla torjuva Kevin Lankinen torjui 16 kertaa ja vastaavasti toisessa päässä Jussi Rynnäs joutui torjumaan ainoastaan kolme koppia. Ensimmäisen erän näkyvin pelaaja oli kärppähyökkääjä Ville Leskinen.

Ottelu eteni vierasjoukkueen käsikirjoituksen mukaan sen heiluttaessa tahtipuikkoa

Jos ensimmäinen kaksikymppinen oli varsin uneliasta pelaamista, sitä se ei ollut enää toisessa erässä. Vauhti ja tilanteet lisääntyivät sekä vierasjoukkue sai koko ajan paremmin ja paremmin pelistä kiinni.

Nimittäin petolauma onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa, kun maalintekijänä taikurimaisenakin tunnettu hyökkääjä Arttu Luttinen laukoi maalinkattoon. Vain vajaa viisi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue onnistui toistamiseen, tällä kertaa maalista vastasi nuori Roope Hintz. Vaikka kotijoukkue hallitsikin muun muassa laukausten osalta, silti petolauma oli tuhoisampi maalien muodossa.

Näin helsinkiläisjoukkueen päävalmentaja Antti Törmänen kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Totta kai tiedettiin, että Kärpät on loistava kotijoukkue, joka tulee kovalla energialla. Niinhän myöskin tapahtui. Me puolustimme todella kovasti ja Lankinen oli mies paikallaan. Toisessa erässä saatiin vähän otetta pelistä ja kolmas erä olikin sitten meidän paras. Tämä oli iso taisteluvoitto.

Viimeinen erä eteni vierasjoukkueen määrätessä, pelitilanteita syntyi paljon. Petolauma puolusti erittäin tiivisti ja suoraviivaisesti eikä kotijoukkue saanut missään vaiheessa minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

Viimeisenä lukkona toimi vierasjoukkueen maalissa torjunut Lankinen, joka otti ottelussa yhteensä 18 koppia. Lankinen kuitenkin sai toden teolla venyttää itseään kiekkojen tielle, sillä kotijoukkueella oli muutama vaarallinen maalintekotilanne.

Kärppäjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen löysi parannettavaa seuraaviin otteluihin kommentoidessaan illan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

− Tämä on maalintekopeli, yleensä se, joka tekee enemmän maaleja, voittaa. Pelillisesti ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvää jääkiekkoa. Pystyimme luomaan aikamoinen määrä maalintekotilanteita, mutta ei osattu käyttää niitä hyväksi. Toisessa erässä sitten hölmöiltiin pari maalia ihan urakalla, kauheita virheitä. Noista maalipaikoista pitäisi saada enemmän tehtyä kuin pyöreä nolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle