KooKoolle kiinnitys Kaakon herruuteen - "Tämä oli joukkueen itse tekemä voitto itsellensä"

Malte Strömwall ratkaisi pelin voittomaalikilpailussa.
Kauden viides Kaakon Derby tarjoili kiihkeintä kahakkaa tämän kauden osalta. Runsaista ratkaisun paikoista huolimatta, puolin ja toisin, ratkaisua haettiin jälleen pitkän kaavan kautta. KooKoo nappasi isomman pistepotin voittomaalikilpailusta maalein 4-3.

Kahden rökäletappion sisuunnuttama KooKoo vyöryi myrskyn lailla SaiPan maalille. Avausosuma syntyi jo kolmannella minuutilla.

Jake Newton katkaisi syötön keskialueella, pelasi kiekon Malte Strömwallille ja viimeisteli itse tulisella laukauksella. Tuomas Tuokkola oli kaikin puolin tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Tänään oltiin jälleen pelissä kiinni kaikilla osa-alueilla, Tuokkola analysoi.

SaiPa ei suostunut jäämään kouvolalaisten jalkoihin, ja tasoitus syntyi vain pari minuuttia myöhemmin. Urho Vaakanainen laukoi viivalta ja Jonatan Tanus iski Samu Perhosen pudottaman kiekon sisään.

Vauhdikkaan erän kolmas osuma saatiin ylivoiman jälkimainingeilla. Jyri Niemi laukoi pienestä kulmasta kiekon Frans Tuohimaan ohi Mikko Virtasen häiritessä maalivahtia.

Summerin jo soitua molemmat joukkueet hankkivat vielä jäähyjä tunteiden kuumettua.

Jos oli KooKoo vahva ottelun alkuminuuteilla, samaa voi sanoa SaiPasta koko toisen erän alkupuoliskon osalta. Joukkue loi jatkuvalla syötöllä laadukkaita tekopaikkoja, muun muassa Ahti Oksasella oli kaksi laatupaikkaa putkeen, mutta Perhonen piti pintansa.

Keltamustan vyöryn keskellä Niko Tuhkanen sai vieläpä osuman käteensä, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Toisen erän tehohetki käänsi hetkeksi kelkan

Lopulta lappeenrantalaisten sitkeys palkittiin. Vaakanaisen käynnistämä hyökkäys päättyi miehen itsensä tekemään maaliin. Maalia edelsi Bastien Maian sekä Roy Radken vahva päätypelaaminen.

Vain viisitoista sekuntia myöhemmin, lukemat kääntyivät SaiPan eduksi. Ville Koho ja Elmeri Kaksonen riistivät kiekon laidasta ja täysin vapaana maalin edessä ollut Kim Strömberg viimeisteli kauden kuudennen maalinsa.

Erän loppua kohden myös KooKoo sai jälleen pienoista pyöritystä. Strömwall haki maalille lipuvaa Newtonia, mutta tehopuolustajan veto jäi piippuun.

Hyvä painostus tuotti sentään jäähyjä: Vaakanainen rikkoi jopa kahden jäähyn arvoisesti pari minuuttia ennen taukoa. Jälkimmäinen kaksiminuuttinen kostautui, kun Emil Kristensen laukoi maskin takaa kotijoukkueen tasoihin.

Maalista uutta virtaa saaneet isännät saivat hyviä pyörityksiä aikaan myös jäähyn jälkeen. Newtonilla oli hetken tyhjä maali edessään, mutta veto pysähtyi SaiPan puolustajaan. Myös SaiPalla oli erän edetessä omat paikkansa. Lauri Taipaluksen veto kimposi ohjauksen kautta tolppaan, kun taas Per Savilahti kauhoi kiekon lähietäisyydeltä korkeuksiin.

Reilut puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua SaiPa pääsi ensi kertaa ylivoimalle. KooKoo pelasi puuttuvat sekunnit kuitenkin tehokkaasti pois.

Jatkoajalla SaiPa sai luotua muutaman vaarallisen paikan, mutta Perhonen piti luukut kiinni.

Myös KooKoo-kippari Toni Kähkösellä oli avopaikka takatolpalla, mutta veto suuntautui maalin ohi.

Rangaistuslaukausten ainoa onnistuja Strömwall ratkaisi KooKoolle arvokkaan lisäpisteen ja kiinnityksen Kaakon herruuteen.

Kahden murskatappion jälkeen voitto maistui erityisen makoisalta, varsinkin kun suunnanmuutos oli hyvin pitkälti pelaajien ansiota.

- Kyllä tämä oli joukkueen itse tekemä voitto itsellensä. Lähdettiin Ässät-pelin jälkeen aika nopeasti kopista ja annettiin pelaajien puhua keskenään, Tuokkola kertoi pelin päätyttyä.

KooKoon ero kymmenentenä majailevaan ja kaksi peliä enemmän pelanneeseen Ässiin on nyt 12 pistettä. Kaakon Derbyjen osalta voitot ovat KooKoolle 3-2 ja pisteet 9-6.