Pelicansin pisteputki venyy - lahtelaisilta hurja näyte kärsivällisyydestään

LIIGA / Raportti
Antti Tyrväinen ohjasi Pelicansin voittomaalin.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicansin hurjan sitkeä puolustus- ja alivoimapelaaminen takasivat lahtelaisille täydet pisteet Kouvolasta perjantaina numeroin 1−2. Ottelu oli kuin pussinokkien mennyt aika pienoiskoossa nyt jo kuuden ottelun pisteputkessa viilettävän joukkueen voittaessa yhden vaikeuden toisen perään.

Vieraiden ensimmäisen erän kaksi peräkkäistä kahden minuutin jäähyä ja näiden aikana KooKoon vahva kiekollinen hallinta, Pelicans-maalivahti Janne Juvosen isännille lahjoittama 1−1-maali, sekä edes pahat loukkaantumiset alakerrassa eivät lahtelaisia lopulta horjuttaneet.

Maukkaan voiton ottanut lahtelaisjoukkuehan on joutunut painimaan vastaavanlaisten ongelmien kanssa pitkin syksyä.

Henkeä joukkueesta löytyy, sillä esimerkiksi hyökkääjä Aleksi Rekonen luuti taannoin pakinkin paikalla.

− On se vähän kuin yö ja päivä. Pakkina pääsee koko ajan kentälle, ja syke on ylhäällä. Hyökkääjänä revit hetken ja sitten huilaat, Rekonen sanoi Ruudun haastattelussa vertaillen hyökkääjän ja pakin roolia.

Henkeä lahtelaislaumasta on löytynyt ja niin sitä löytyi myös perjantaina.

Ilman tähtipuolustajiaan Juha Leimua, Jordan Rowleyta ja Steffan Lassenia pelannut ja nyt sarjan keskikastiin noussut, mutta ainoastaan muutaman pinnan päässä suorasta puolivälieräpaikasta oleva Pelicans painoi lopulta taisteluvoittoon selvitettyään mainitut haasteet.

Vaikka KooKoo oli etenkin alussa hyökkäämisessä edellä, eivät vieraat horjuneet. Isännät tulivat peliin vahvasti ennen perjantaita vaisusti tovin esiintyneiden Toni Kähkösen ja Miikka Pitkäsen johdolla, mutta epäonnistuneet ylivoimat ja Juvosen lopulta hyvä vire kaatoivat kotijoukkueen.

− Jalat pitää saada ensiksi auki. Omassa päässä pitää pystyä tekemään oikeita valintoja, KooKoon Niko Tuhkanen arveli ennen ottelua Ruudun haastattelussa.

Tässä KooKoo onnistui, muttei aivan riittävän hyvin.

Jossittelu on turhaa, mutta alussa kenttätapahtumia vahvan hyökkäyspelinsä ansiosta hallineen KooKoon kannalta ilta olisi voinut olla tuloksellisesti iloinen, jos kotijoukkue Alex Lindroosin ja Libor Sulakin jäähyjen aikana olisi rokottanut vieraitaan. Virtaus olisi todennäköisesti kääntynyt isäntien suuntaan selvästikin.

Nyt tulos jäi kuitenkin kouvolalaisten kannalta valitettavan laihaksi. Joukkue on tappion myötä sarjassa nyt ensimmäisenä pudotuspeliviivan alapuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo