Sport rokotti KalPaa henkilökohtaisista virheistä − "Ammumme itseämme jalkaan"

Markus Nenonen rankaisi KalPaa kahdesti.
Markus Nenonen iski kahdesti, kun Sport kävi hakemassa vieraspisteet Kuopiosta. KalPa-valmentaja Sami Kapanen sadatteli joukkueensa henkilökohtaisia virheitä.

KalPan tahmea liigasyksy jatkui Vaasan Sportin vieraillessa Kuopiossa. KalPa sortui henkilökohtaisiin virheisiin ja taipui kotijäällään maalein 2-5. Vierailjoiden tehomiehinä loistivat kahden maalin miehet Markus Nenonen ja kultakypärä Michael Parks.

Sport oli läpi ottelun kuskin paikalla: Se aloitti maalinteon avauserässä, meni toisessa erässä uudelleen johtoon ja ratkaisi ottelun voitokseen lopulta kolmannen erän loppuhetkillä.

Sport-luotsi Tomek Valtonen oli tyytyväinen omiensa starttiin.

− Oltiin hyvin valmistauduttu ja tultiin hyvin peliin, Valtonen kertasi ottelun alkua.

KalPa teki molemmat maalinsa ylivoimalla. Valtonen olikin ottelun päätyttyä huolissaan joukkueensa kurittomuudesta.

− Otamme liikaa huolimattomuusjäähyjä. Korkeita mailoja, kamppeja ja koukkuja. Jäähymäärää täytyy karsia, Valtonen linjasi.

KalPan pukukoppikäytävällä oli ottelun jälkeen vaisu tunnelma.

− Hiljaiseksi vetää. Aika tylyn kautta siirrytään eteenpäin, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen huokaisi tuoreeltaan kamppailun päätyttyä.

KalPa teki ottelussa paljon henkilökohtaisia virheitä, joilla se lahjoitti vastustajalleen pari maaliakin. Nenosen avausmaali syntyi Saku Kinnusen oman alueen harhasyötön jälkeen ja miehen toinenkin osuma oli seurausta kuopiolaisten lepsusta oman alueen kiekollisesta pelistä. Kapanen ei ollut tyytyväinen virheiden määrään.

− Tiettyjen ja samojen virheiden toistuminen ei ole tässä vaiheessa enää hyväksyttävää. Meidän pitää nöyrtyä pelaamaan tietynlaista peliä, Kapanen kertasi.

Erityisen huolissaan Kapanen oli maalinjälkeisistä minuuteista, sillä kumpaakin KalPan osumaa seurasi Sportin painostusjakso ja takaiskumaali muutaman minuutin sisällä kuopiolaisten osumasta.

− Ammumme itseämme jalkaan, kun luovutamme momemtumin noin pois, Kapanen mietti.

Lisävahvistuksia joukkueeseensa Kapanen ei tässä vaiheessa luvannut.

− Meidän pitää saada ensin koppi kuntoon ja organisoida tekemisemme. Katsotaan sitten tilannetta uudelleen, Kapanen päätti.

Molemmat joukkueet jatkavat liigakauttaan jo huomenna. Sport matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi ja KalPa kohtaa paikallisen Pelicansin Lahdessa.