KooKoon heikot vierasotteet saivat jatkoa Niiralassa

LIIGA / Raportti
Eetu Luostarinen iski KooKoo:ta vastaan tehot 1+1.
Kuva © Saimi Airaksinen
KalPa ja KooKoo kohtasivat tänään jo toisen kerran tällä kaudella. Kilpipaidat jatkoivat kouvolalaisten pisteetöntä vierasotteluiden sarjaa ja sai kotihallissaan hyvän taisteluvoiton.
Lähtökohdat 

Illan kotijoukkue KalPa lähti illan otteluun kahden ottelun voittoputkessa, kun se voitti viikonlopun molemmat kamppailut. Perjantai-iltana kaatui Tappara hienon kirin jälkeen ja lauantaina kuopiolaiset hakivat HIFK:n vieraana kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Kuopiolaisten maalivahtiosastolla molemmat maalivahdit ovat saaneet hyvin vastuuta. Tänään torjuntavuorossa oli Denis Godla.

Slovakkivahti pelasi tänään hyvin ja otti muutaman näyttävän kopin. Ottelun lopussa Godla turvasi KalPan voiton.

Puolustuspelaaminen 

KalPan puolustuspeli kaipaa vielä paikoin terävöittämistä. Edelleen oman maalin eteen muodostuu turhan helposti tilaa ja KooKoo teki illan molemmat osumat juuri b-pisteiden välistä. 

Vastustajan ollessa kiekollisena KalPan paineistus on voimakasta ja tilanteiden ylipelaaminen on jopa todennäköistä. Tänään joukkue välttyi pahimmalta höntyilyltä, eikä KooKoo päässyt näistä rokottamaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kilpipaitojen liukkaat hyökkääjät tuovat peliä vauhdikkaasti alueelle ja kiekkoa pelataan suoraviivaisesti maalille. Etenkin Kai Kantola ajaa röyhkeästi maalille, eikä pelkää vastustajan koviakaan otteita.

Aivan huippupaikat olivat joukkueella vähissä kahdessa ensimmäisessä erässä. Vasta kolmannessa erässä KalPan hyökkäyspeliin tuli enemmän yritystä. Kantola oli juuri se joka vei joukkueen johtoon kolmannessa erässä. Joukkue sai selvästi hyökkäyspeliin lisää virtaa Frank Gymerin ja Kantolan maaleista.

Erikoistilanteet 

KalPalle tarjottiin tänä iltana neljä mahdollisuutta ylivoimalla. Joukkueen pelaaminen miesylivoimalla oli kuitenkin todella heikkoa ja jopa pakkopelin käynnistäminen tuotti suuria vaikeuksia. KooKoo onnistui jopa hyökkäämään kuopiolaisten pelatessa ylivoimaa. Vasta neljännellä yrittämällä kuopiolaiset onnistuivat maalinteossa.

KalPan alivoima sen sijaan oli parempaa. KooKoon ylivoiman saivat kilpipaidat hyvin tyrehdytettyä. Ottelun lopun alivoimat laittoivat joukkueen tiukkaan paikkaan, mutta nämä KalPa selvitti.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Runsasmaalisia otteluita pelannut KooKoo on tahkonnut viimeiset viisi ottelua vuoron perään voittaen ja häviten. Vieraskaukalossa kouvolalaiset eivät ole tällä kaudella vielä onnistuneet. Kolmesta reissupelistä on jäänyt pistepottiin pyöreät nolla pistettä.

Kouvolalaisten Malte Strömwall on takonut seitsemään peliin jo komeat tehot 4+5.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalilla aloitti tänään odotetusti Juha Järvenpää. Mies on vahtinut kouvolalaisten tolppien väliä joukkueen lähes kaikissa otteluissa.

KalPan 2–2 -tasoitusosuma syntyi helpohkosti, tilanteessa ei ollut paljonkaan maskia. Muuten Järvenpää pelasi kohtuullisesti.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo puolusti tiiviisti ja aktiivisesti. Kouvolalaiset pystyivät pelaamaan KalPan hyökkääjien parhaimmat paikat pois ja oman maalin edustaa turvattiin hyvin. Oli sekä KooKoon puolustuksen hyvyyttä että KalPan hyökkäyksen heikkoutta, että kuopiolaisten erinomaiset maalipaikat oliva tänään vähissä ennen kolmatta erää.

Päätöserässä KalPan hyökkäyspelin aktivoiduttua, joutui KooKoo omalla alueella alakynteen.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPan tavoin KooKoon hyökkäyspeli toimi liukkaasti ja kiekkoa vietiin kovalla luistelulla hyökkäysalueelle. Varsinkin toisessa erässä kouvolalaiset saivat pidempiä hyökkäyksiä aikaan. 

KooKoon illan ensimmäinen osuma oli todella hieno ja siinä KalPan puolustus sahattiin pinoon. Päätöserässä viimeistelyn tehokkuus ei ollut tarvittavalla tasolla. Paikkoja kyllä tarjottiin.

Erikoistilanteet 

KooKoo joutui ottelussa neljästi alivoimalle, mutta joukkue pelasi pääosin todella hyvin miesvajaalla. Vasta viimeisellä alivoimalla KooKoo joutui antautumaan.

Aktiivinen paineistus vaikeutti KalPan ylivoimapeliä todenteolla ja kouvolalaiset jopa hallitsivat kiekkoa näissä tilanteissa.  

KooKoon oma ylivoima oli KalPan tavoin heikkoa. Pari pakkopelihetkeä oli, mutta muuten kiekon tuominen alueelle tuotti vaikeuksia. Ottelun loppuhetkillä KalPa tarjosi KooKoolle ylivoimaa jopa kahdesti, mutta tarvittava tasoitusmaali jäi tekemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo