Järvi-Suomen paikalliskamppailu heräsi henkiin - Honka kurittoman JYPin valopilkku

Luostarinen iski ottelun voittomaalin.
Kuopiossa nähtiin perjantaina huikea jääkiekko-ottelu. KalPa ja JYP ottivat Järvi-Suomen paikalliskamppailussa tosissaan yhteen, ja peli tarjoilikin viihdettä yleisölle koko rahan edestä. Kotijoukkue nousi viimeisessä erässä rinnalle ja ohi, joten pisteet jäivät Kuopioon loppulukemin 3-2.

Kauden ensimmäiseen "Järvi-Suomen derbyyn" lähdettiin mielenkiintoista asetelmista.

KalPa ei ollut voittanut varsinaisella peliajalla seitsemään otteluun. JYP taas oli pelannut ailahdellen, joukkue hakkasi päätänsä lappeenrantalaiseen muuriin tiistaina, kun SaiPa väänsi Jyväskylästä pisteet mukaansa.

Illan ottelun jälkeen voidaan huoletta todeta, että Järvi-Suomen paikalliskamppailu heräsi todellakin henkiin. Kuopioon matkasi Jyväskylästä seuraamaan reilut 300 JYP-kannattajaa, ja ottelun tunnelma oli muutenkin loistava.

Joukkueet vastasivat omalta osaltaan huutoon. Peli oli fyysistä ja aaltoili päädystä päätyyn läpi ottelun.

JYP tuli ottelun avauserään selvästi sisuuntuneena tiistain SaiPa-tappiosta. Joukkue paineisti kuopiolaisia todella aggressiivisesti heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien.

Palkinto JYPin aktiivisuudesta tuli heti avauserän alussa, kun Jerry Turkulainen unohtui KalPa-puolustuksen selustaan ja pääsi tyylittelemään maalin edestä ottelun avausosuman.

Jerry Turkulainen iski ottelussa tehot 1+1.

Anttoni Honka, joka pelasi Kuopiossa toisen liigaottelunsa, merkkautti uransa ensimmäiset liigapisteensä alustamalla JYPin molemmat osumat.

Honka pelasi muutenkin loistavan ottelun. Nuorukainen oli kahdella syöttöpisteellään JYPin tehomies ja tehotilasto oli kaksi pykälää plussan puolella.

SaiPa-ottelun varovaisuus oli karisteltu pois, ja Honka nousi useaan otteeseen tukemaan loistavasti JYPin hyökkäyksiä kuopiolaisten puolustuspäähän. Hongan kiekollinen pelaaminen oli myös laadukasta sekä puolustus- että hyökkäysalueella.

KalPa pääsi erän lopulla otteluun kunnolla mukaan ylivoimiensa jälkeen, mutta jyväskyläläisten puolustus piti kotijoukkueen poissa laatupaikoilta.

Tunnetaso korkealla

Ottelun toisessa erässä pelin kuva muuttui. KalPa sai pelin rakenteluunsa järkevyyttä ja joukkue pääsi vyöryttämään laadukkaita hyökkäyksiä koko viisikon voimin syvälle JYPin puolustusalueelle.

Tämän ansiosta toisen erän ensimmäinen puolisko meni selvästi KalPan hallinnassa. JYP kuitenkin puolusti keskustaa tiiviisti ja Jussi Olkinuora otti tarvittavat torjunnat pitäen maalinsa puhtaana.

Erän loppupuolellapeli tasoittui. JYP löysi avauserän vaihteensa ja paineisti KalPan puolustusta säälimättä. KalPan puolustus jatkoi kuitenkin ensimmäisen erän virheensä jälkeen hyvällä tasolla.

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta Denis Godla ja Olkinuora olivat hyvässä vireessä ja joukkueiden puolustuspelaaminen etenkin maalien edustoilla oli vahvaa.

KalPan hurmos

Kolmas erä oli jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan. Erä oli todella tasainen, molemmat joukkueet puolustivat uhrautuvasti ja tuumaakaan ei annettu periksi.

KalPa hyödynsi heti ensimmäisen saumansa erän alussa, kun Santeri Lukka tasoitti ottelun ylivoimalla komealla laukauksella.

Vaikka JYP karkasikin tämän jälkeen johtoon Antti Suomelan osumalla, KalPan usko ei loppunut missään vaiheessa. Balazs Sebok tasoitti ottelun Kai Kantolan upeasta esityöstä ennen erän puoliväliä.

Ratkaisumaali oli ottelulle kuin kirsikka kakun päälle. KalPan kakkosketju Eetu Luostarisen ja Alexander Ruuttun johdolla vetivät todellisen tahtovaihdon, ja palkintona siitä, Mathew Maionen maalille heittämä kiekko pomppi Luostarisen jalasta sisään ja räjäytti kotiyleisön.

JYPin viimeinenkin kirivaihde katosi Henri Kannisen ulosajon takia. Kanninen huitaisi Sebokia aloitusympyrässä haarojen väliin ja lensi sen johdosta suihkun puolelle.