Ilveksellä kauden toinen onnistunut ryöstöretki Niiralaan

Jerry D'Amigo ratkaisi Ilveksen voiton voittomaalikilpailussa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Ilves haki jo toisen kerran tällä kaudella voiton matkaansa Niiralan montusta, kun kotijoukkue KalPa hävisi tamperelaisille voittomaalikilpailun jälkeen. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla.

KalPan vetovastuussa alkanut ottelu tasoittui kellon kulkiessa, ja lopulta ratkaisu haettiin voittomaalikilpailussa. KalPalta laukomaan tulleet Miikka Pitkänen ja Arttu Ilomäki eivät onnistuneet suorituksissaan. Ilveksen Otto Koivula teki maalin ja lopulta voitto ratkesi Jerry D'Amigon laukaukseen, joka upposi KalPa-vahti Denis Godlan taakse.

− Vähän siinä alkoi kiekko pomppia, mutta sain tuikattua pienestä kulmasta kiekon sisään, kertasi Koivula osumaansa.

Jatkoaikaa mentiin vauhdikkaasti lähes ilman pelikatkoja ja etenkin vierasjoukkue Ilveksellä oli erittäin hyviä paikkoja ratkaista ottelu. Tupsukorvien Aleksi Mustonen pääsi yksin läpi mutta ei onnistunut maalinteossa. Kuopiolaisten maalivahti Godla torjui yrityksen. Loukkaantumisen jälkeen erinomaisesti KalPa-maalille palannut Eero Kilpeläinen oli lepovuorossa, mutta maalia vartioinut Denis Godla pelasi erinomaisen ottelun.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti. Isännät siirtyivät 1-0–johtoon jo minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Niko Mikkola iski kiekon Ilves-maalivahti Hannu Toivosen taakse. Alexander Ruuttu pelasi kiekon painottomalle vasemmalle puolelle Mikkolalle. Puolustaja otti pari askelta eteenpäin b-pisteelle ja iski kiekon lopulta maaliin.

Avauserä mentiin lähes kokonaan isäntien komennossa. Kilpipaidat karvasivat ylhäältä aktiivisesti ja pyrkivät kääntämään peliä nopeasti kiekon saatuaan. Syötöt napsuivat hyvin lapoihin ja peli pyöri välillä vaarallisesti Ilves-päädyssä. Avausmaalin tehneellä Mikkolalla oli toinen maalipaikka, mutta hän ei siinä onnistunut.

Toiseen erään lähtiessä KalPan otteet olivat päinvastaiset, kuin ottelun alussa. Ilves pääsi tasoittamaan heti erän alussa, kun vain 36 sekuntia oli ehditty pelaamaan. Juho Liuksiala pelasi kiekkoa maalille ja Michael Keränen pääsi tasoittamaan ottelun.

Toinen erä oli kaikkiaan Ilveksen. KalPalla oli kaksi ylivoimaa, mutta kuviot eivät lähtineet pyörimään. Muutenkin kotijoukkueen peli näytti tukkoiselta. Syötöt eivät osuneet lapoihin ja avauserän vauhti oli poissa. Ilves onnistui hyvin tukkimaan keskialueen ja oman siniviivan. Tamperelaiset vastasivat erän parhaista maalipaikoista, mutta kiekko millään löytänyt tietä maaliin. Muun muassa Markku Flinckillä, Michael Keräsellä ja Aleksi Mustosella oli erinomaisia maalipaikkoja.

Päätöserässä Ilves pääsi hakemaan voittoa kahden ylivoiman turvin ja KalPa yhden, mutta maalinteossa eivät pelaajat onnistuneet. KalPan Alexander Ruuttu pääsi Ilves-ylivoiman aikana yksin läpi, mutta hänen ratkaisunsa oli heikko tilanteessa. Myös Ilveksen Markus Jokisella oli erinomainen paikka toisen tamperelaisylivoiman jälkeen, mutta laitahyökkääjä ampui kiekon yläputkeen.

− Kerrankin voi sanoa, että lopputulos kuvaa koko peliä. Jos pääset tuota jengiä [KalPaa] vastaan rankkareille, niin monen asian pitää onnistua.

− Molempina voittopäivinä olen jotenkin aistinut, että tänään on hyvä pelipäivä. Ei siinä ole mitään sen kummempia selityksiä, summasi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi illan ottelua sekä syitä kahteen vierasvoittoon Kuopiosta.

KalPa jatkaa pelejään jo huomenna Turussa TPS:n vieraana. Ilves sen sijaan huilii lauantaihin saakka, jolloin kotihallissa vastaan tulee KooKoo.