HPK käytti paikkansa - kapteeni Paajaselle jälleen kaksi maalia

LIIGA / Raportti
Otto Paajasen viikon maalisaldo näyttää neljää.
Kuva © Saana Hakala
Tammikuussa vahvassa vireessä ollut HPK jatkoi samaan tahtiin myös kuun vaihduttua. KalPaa vastaan joukkue oli suuren osan peliä alakynnessä, mutta Otto Paajasen toinen peräkkäinen kahden maalin ottelu ja Emil Larmin torjunnat takasivat 4−2-voiton.

Kolmas erä oli edennyt yli puolenvälin ja laukaukset kohti maalia erässä olivat KalPan hyväksi 6−2. Kesken kotijoukkueen painostusvaiheen HPK sai hetkellisesti otteen, ja Otto Paajanen punnersi vanhanaikaisella maalintekoyritykseen. Ensimmäinen yritys ei tuonut tulosta, mutta sitten HPK-kapteeni iski irtokiekon maaliin Santeri Lukan seuratessa tilannetta vierestä.

HPK kesti loppuun asti, ja nappasi ottelusta kolme pistettä. Kun samaan aikaan Ässät menetti kolmen maalin johtonsa ja kärsi tappion Oulussa, HPK nousi jo viiden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Kaiken lisäksi joukkueella on yksi ottelu rästissä.

KalPa johtoon avauserässä

Vauhdikkaasti edenneessä ottelun avauserässä nähtiin kolme maalia. Ensimmäinen niistä tuli, kun Mikko Nuutisen huolimaton purkukiekko päätyi keskialueelle ja sen jälkeen Petteri Nikkilä syötti kiekon Paajaselle. HPK:n kapteeni kiersi helpon oloisesti Mikael Seppälän ja nosti sen jälkeen kiekon maaliin.

Balazs Sebokin hyökkäyspäässä ottama rangaistus tarjosi vierailijoille ylivoiman, mutta tällä kertaa liigan paras ylivoimajoukkue HPK ei onnistunut. KalPa nousi tasoihin heti jäähyn päätyttyä, kun Alexandre Texier kiersi helposti pelikiellon jälkeen paluun tehneen Miro Karjalaisen ja siirsi kiekon maaliin.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin KalPan johdossa, kun hienon ylivoimakuvion jälkeen Nuutinen onnistui. Jerry D'Amigo pääsi yrittämään aivan erän lopulla johdon lisäämistä, mutta Emil Larmi venytti patjansa eteen. Jatkokiekon D'Amigo iski sisään, mutta peliaika ehti loppua.

Toisen erän alkuun KalPa loi hyviä tilanteita, mutta Larmi jatkoi vahvasti ja torjui yritykset. HPK:n peli oli pitkään sekaisin, ja vasta puolenvälin jälkeen vierasjoukkue paransi hieman otettaan. KalPa sai kuitenkin pitkän pyörityksen, joka oli tulokseton. Heti sen jälkeen kiekko oli maalissa toisessa päässä kenttää, kun Eetu Tuulola laukoi etukulmasta tasoituksen.

D'Amigo pääsi kolmannessakin erässä yrittämään kauden kolmatta maaliaan, mutta Larmi venyi jälleen komeasti. HPK:n johtomaalin jälkeen joukkue puolusti järkevästi, eikä KalPa saanut mitään merkittävää aikaiseksi ennen maalivahdin poisottoa. KalPan riski ei onnistunut Lukan haparoitua viivalla, jolloin Jaakko Turtiainen pääsi yksin läpi tehden helpon osuman tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo