HIFK:n hallinta ei tuottanut palkintoa: Mutanen ratkaisi lopussa

LIIGA / Raportti
Sami Mutanen avasi kauden maalitilinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan ja HIFK:n välinen perjantai-illan liigahuuma tarjoili vauhdikasta hurlumheilätkää, mutta vähemmän taktisia hienouksia.

Kuopiossa avattiin paikallinen liigakausi KalPan ja HIFK:n kohtaamisella. Ottelussa riitti vauhtia ja läheltä piti -tilanteita, vaikka maaleilla ei juuri herkuteltukaan.

Lopulta kotijoukkue KalPa lähetti helsinkiläisvieraansa kotimatkalle 1−2-tappio niskassaan, kun KalPan nelosketjun laituri Sami Mutanen ohjasi Ville-Vesa Vainiolan laukauksen maaliin ottelun päätösminuutilla.

Kokonaisuutena vierailija HIFK oli ottelussa niskan päällä ja hallitsi kenttätapahtumia, varsinkin ottelun päätöserässä. KalPan päävalmentaja Sami Kapanen arveli kotiavauksen aiheuttaneen ylimääräistä jännitystä.

− Oltiin isoissa haasteissa pitkiä toveja. Oli käsijarru päällä, olisiko ollut jännitystä, Kapanen pohdiskeli kamppailun päätyttyä.

Toki Kapanen oli tyytyväinen lopputulokseen ja löysi kehuttavaa omiensa taisteluilmeestä.

− Sitkeys oli hyvää, ja saatiin siitä hyvä palkintokin. Taisteltiin vaikeat hetket, Kapanen muisteli.

Texier aloitti maalinteon, Ahtolan loukkaantuminen säikäytti

Kotijoukkue tarjosi omille faneilleen ensimmäisenä hurrattavaa, kun 18-vuotias ranskalaissentteri Alexandre Texier niittasi kiekon ohi HIFK-maalia vartioineen Atte Engrenin nopean vastaiskun päätteeksi.

Avauserässä nähtiin myös pelottava loukkaantuminen, kun HIFK:n Jerry Ahtola lensi taklaustilanteessa holtittomasti pää edellä päin laitaa. Mies makasi hetken jään pinnassa, mutta luisteli autettuna lopulta pois kaukalosta. HIFK-päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli vähäsanainen hyökkääjänsä voinnista.

− Hänet vietiin sairaalaan. Hän tuli tilanteeseen huonossa asennossa, Selin kertasi.

HIFK nousi toisen erän alussa tasoihin, kun helsinkiläisten kehuttu ylivoimapeli osoitti tehonsa. Juhani Tyrväinen ampui terävästi KalPan alivoimakolmikon keskeltä pelivälineen kuopiolaisten maaliin.

Tasoitusmaali passivoitti helsinkiläisvieraita ja KalPa sai tilapäisesti vahvan otteen pelistä. KalPa vyörytti hyökkäyksiään kohti HIFK-maalia. Se sai luotua joitakin maalipaikkoja ja sai kiekon pari kertaa maalirautoihinkin, mutta tulostaululle asti painostus ei kantanut.

Päätöserä oli jälleen helsinkiläisiltä vahva, ja se olikin lähempänä johto-osumaa. Kapanen kehui vierasjoukkueen kiekotonta peliä, joka aiheutti savolaisille päänvaivaa. 

− IFK:n paineistus ja liikkeen jatkuvuus tuotti meille ongelmia, Kapanen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo