Kärpät varmisti runkosarjan voiton kaatamalla KooKoon Raksilassa

LIIGA / Raportti
Nicklas Lasua huvitti tasoitusmaalin syntytapa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät jatkoi hurjaa pisteputkeaan kotiottelussa Kouvolan KooKoota vastaan. Kärpät käänsi vaikean pelin voitoksi ja nappasi kolme pistettä sekä runkosarjan voiton.

Kotijoukkueen odotettu hallinta murtui toisen erän puolivälissä. Charles Bertrandin huolimaton avaussyöttö katkesi Toni Hyvärisen iskuun ja Malte Strömwall pääsi laittamaan kiekon maaliin

− Pelin edetessä uskalsimme käyttää meille tarjoutuneen tilan hyödyksi. Pysyimme kiekossa ja saimme muutaman hyvän maalipaikan ja teimme maalinkin siitä. Sanoin ennen peliä, että jos täältä jotain haluamme niin on vain heittäydyttävä pelille ja ansaittava se, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kertoi pelin jälkeen.

Kärppien ote pelistä lipsui entisestään ja toisen erän lopulla KooKoo meni 2−0 johtoon. KooKoon kova karvaus yllätti Kärppien ykkösketjun oman pään aloituksen jälkeen. Shaun Heshka jäi ilman syöttöpaikkaa hyökkääjien karattua keskialueelle. Strömwall karvasi kiekon ja Miikka Pitkänen pääsi maalin edestä laittamaan kiekon maaliin.

Kärpät tuli jälleen kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa Kärppien tuore vahvistus Kristian Vesalainen pääsi esittelemään Raksilan yleisölle laukaisutaitojaan. Mies laittoi kiekon tarkalla laukauksella yläkulmaan Rasmus Kuparin syötöstä. Nuorten miesten yhteistyö näytti koko pelin luontevalta.

− Vesalainen aloitti takaa-ajon näyttämällä suoraviivaisuutta. Hän ampui siltä kohdalta mistä nykyjääkiekossa tehdään paljon maaleja, eli kaaren ja pisteen välistä. Peli oli varmasti haastava Kristianille, kun mentiin sikin sokin joka suuntaan. Hyvä, että hän sai onnistumisen heti ensimmäiseen peliin. Kristian on haluttu lisä joukkueeseen, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kommentoi.

Valmentajat syyttivät onnetarta ratkaisumaaleista

Seuraavissa maaleissa Kärpillä oli myös onnea matkassa. Tasoitusmaali, sekä voittomaali menivät molemmat Nicklas Lasulle. Ensin ruotsalaisen syöttö lirui heittäytyneen puolustajan kautta maaliin Samu Perhosen jalkojen välistä erän puolivälissä.

− Onnetar oli nyt toisen puolella, kun katsoo miten vastustajan toinen ja kolmas maali menivät. Ennakkoasetelmiin nähden oli kuitenkin loistava peli ja olen todella tyytyväinen siihen, miten joukkue uhrautui pelin aikana, Tuokkola kommentoi.

Kauden kymmenennen maalinsa Lasu laittoi tasan kaksi minuuttia ennen loppua nollakulmasta sisään. Mies löysi tällä kertaa jonkinlaisen raon tolpassa kiinni olleen Perhosen peitosta. Olympialaisista takaisin saapunut Julius Junttila viimeisteli lukemiksi 4−2 tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen loppusummeria.

− Hieno kolmas erä ja nousu vaikean illan jälkeen. Joukkue näytti voittajan luonnetta viimeisessä erässä. Tällä kertaa sattumat olivat meidän puolella. Olen joukkueesta todella ylpeä ja onnellinen runkosarjavoitosta. Nyt yritämme vain saada pelin siihen muottiin, että keväälläkin pystymme pelejä voittamaan, Manner tiivisti pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo