Nyströmin vahva avauserä toi TPS:lle voiton kärkiottelussa

LIIGA / Raportti
Erik Nyström osui kahdesti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigan ykkönen ja kakkonen olivat vastakkain Jyväskylässä. Ottelun voiton nappasi vierailija TPS, jonka hankkima kolmen maalin kaula riitti JYPin kahdesta kavennusosumasta huolimatta.

TPS oli parhaimmillaan ottelun ensi minuuteilla, ja se olikin suuressa roolissa vierasjoukkueen kolmen pisteen takana. Alun jälkeen JYP hallitsi peliä ja Rasmus Tirronen joutui venymään kiekon eteen 44 kertaa.

− Tirrosen huippupeli ja blokkaukset maalin edessä ratkaisivat, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen näki.

TPS sai unelma-alun ottelulle, kun Erik Nyström vei vieraat johtoon vain minuutin ja 10 sekunnin jälkeen. JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen kuljetti kiekkoa poikittain omalla alueella, ennen kuin Petrus Palmu sai tökättyä sen Hytösen lavasta Nyströmille.

Nyström vastasi myös erän ja ottelun toisesta maalista. Tällä kertaa Lucas Ekeståhl-Jonsson antoi korkean syötön, jonka Nyström poimi ilmasta haltuunsa. Tilanne oli lähellä korkeaa mailaa, ja JYP-päävalmentaja Marko Virtanen antoikin tilanteesta palautetta tuomaristolle.

− Jääkiekkoon kuuluvat virheet, pelaajille, tuomareille ja valmentajille. Mielestäni se oli korkea maila, mutta eihän se sitä ollut, kun sitä ei vihelletty, Virtanen totesi.

JYP sai erän mittaan paremmin otetta, ja Jani Tuppurainen järjesti pari hyvää tilannetta, jotka Tirronen kuitenkin hoiti uransa toisessa liigaottelussaan.

Toinen erä alkoi täydellisesti kotijoukkueen hallinnassa, ja Eetu Laurikaisen ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt torjunta tuli 11 minuutin jälkeen. JYP ei kuitenkaan hyödyntänyt tilaisuuksiaan, ja kun Mikko Mäenpään maila osui Markus Nurmea kasvoihin, pääsi TPS ylivoimalle.

Uudella mailalla onnistuminen

Ilkka Heikkisen ensimmäinen yritys tyrehtyi mailan katkeamiseen, mutta uudella mailalla mies sai onnistumisen ja siirsi vierasjoukkueen kolmen maalin johtoon. JYP onnistui lopulta erän loppusekunneilla, kun Robert Rooba siirsi kiekon maalin yläkulmaan. Maali oli samalla ensimmäinen Rasmus Tirrosen taakse tehty pelitilanneosuma Liigassa.

Kolmannessa erässä JYP jatkoi hallintaa, ja Mäenpää onnistui tuomaan hurrikaaniryhmän maalin päähän ylivoimaosumallaan. Sen jälkeen Mäenpää menetti vaarallisesti kiekkoja ja TPS:llä oli mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

− Todella kova matsi, vielä kovempi taistelu kuin eilen. Energiaetu JYPillä, loistava startti meiltä. JYP lisäsi höyryä ja pystyi vaihtamaan pelaajia hyökkäyspäässä toisen erän aikana. Ainahan se on helpompi, kun pääsee läheltä vaihtamaan, sikäli olimme paremmin pelissä kiinni päätöserässä, TPS-valmentaja Kaskinen arvioi.

− Hirveä kiri, ei saatu maalia. Olisi tarvittu toinenkin maali tokaan erään, ettei olisi tarvinnut kahden takaa lähteä kolmanteen, JYP-luotsi Virtanen arvioi.

Virtanen näki yhden selkeän pelillisen asian, johon hän ei ollut tyytyväinen.

− Parannettavaa jäi maalin eteen menemiseen, olisi pitänyt paremmin laukaisulinjalle vastustajan maalivahdin eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo