Salamamaalit ja tappavan tehokas alivoima olivat liikaa JYPille

LIIGA / Raportti
Tamperelaiset juhlivat myös Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylän perjantai-illasta ei tunnetta ja viihdettä puuttunut. Pelin luonnollinen ailahtelu oli vahvana elementtinä, kun maaleja iskettiin molemmissa päissä. Lopulta Tappara oli etevämpi luvuin 5−4.

Pelin kuva oli varsin pudotuspelihenkinen. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin aktiivisesti  ja nopeasti, rytmityshetkiä unohtamatta.

Erityisesti JYP tuntui yllättävän Tapparan usein pelinavauksen varioinnilla, mikä paransi hyökkäyspelin rakennetta huomattavasti. Tamperelaisvieraat sortuivatkin usein tasapainon puutteeseen, mikä avasi JYPille ylivoimahyökkäyksiä.

Tappara puolestaan osoitti henkistä vahvuuttaan rokottamalla useamman maalin JYPin vahvan hetken päätteeksiä.

Näistä elementeistä kantavampi oli lopulta vierailijoiden kantti sekä kuusi alivoimaa selvittänyt alivoimapeli. Voittomaalin jatkoajalla iski Sebastian Repo.

− Joukkue on tällä hetkellä erinomaisessa tilassa. Tappioasemasta huolimatta emme anna periksi, Jukka Rautakorpi ihaili.

Tapparan puolustus vahvasti esillä

Kirvesrinnat käyttivät runsaasti hyväkseen laadukasta puolustuskalustoaan. Voimakkaan päätypelin jälkeen laukaisupaikka haettiin lähes poikkeuksetta viivaan, jossa esimerkiksi Otso Rantakarin laukaisutaito oli vahvasti esillä.

Kolme tamperelaisten maalia syntyikin viivalaukauksesta, joka joko upposi suoraan tai irotikiekko onnistuttiin survomaan ohi Jussi Olkinuoran.

− Monivaiheinen peli. Positiivisena puolena vahva vierashyökkäyspelaaminen, Rautakorpi mietti.

Myös Tapparan vahva henkinen kantti oli loistavasti esillä. Esimerkiksi toisessa erässä monet odottivat JYPin hurmoksen nousevan tappiinsa Michel Miklíkin sopimuksen julkistamisesta, mutta mitä vielä. Heti julkistuksen perään Juhani Jasu vei Tapparan 3−2-johtoon.

Myös päätöserän alun 4−4-tasoitus oli loistava esimerkki molempien teemojen läsnäolosta, kun JYPin vahvan hetken päätteeksi Joona Luoto suti Valtteri Kemiläisen laukauksen irtokiekon verkkoon.

JYP marssi kolmella sylinterillä

Juuso Puustista kokeiltiin esimerkiksi viime viikolla Jarkko Immosen laidalla, mutta palautettiin tällä viikolla Antti Suomelan laidalle. Tämä muodosti JYPille loistavavireisen ykkösketjuun, joka erinomaisella liikkuvuudellaan pystyy hyvään suora hyökkäys-pelaamiseen. Kun myös syöttöketjut osuivat paremmin kohdalleen, jälki oli tuhoisaa.

Esimerkiksi lokakuussa varjojen mailla vaeltanut Puustinen keräsi tehot 1+1, jotka olivat henkisesti tärkeitä.

Toinen toiminut ketju oli Juha-Pekka Hytösen johtama kolmikko, joka loisti vahvalla fyysisyydellään. Kulmaralleista syntyneet pitkät hyökkäysalueen pyöritykset väsyttivät vierasjoukkuetta. Myös Henri Kannisen johtama nuorisoketju alkoi heräillä päätöserässä, mikä väsytti tamperelaisia entisestään.

Pitkiin pyörityksiin joutuminen alkoi näkyä päätyserässä, kun JYP nappasi tahtikapulan vahvasti haltuunsa. Tämä avasi jyväskyläläisille ylivoimamahdollisuuksia, mutta hyvistä paikoista huolimatta maaleja ei tahtonut syntyä. Näin tamperelaiset nappasivat jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

− Suurimmalta osin olen tyytyväinen meidän peliimme, vaade oli kova. Ylivoimalla oli paikat, mutta ei pomppinut, Marko Virtanen kiteytti.

Joukkueiden urakat jatkuvat jo lauantaina. Tappara isännöi Pelicansia ja JYP vierailee Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo