Miklik näytti osaamisensa - JYPille kolmas voitto putkeen

Michel Miklik näytti osaamisensa kahdella maalilla.
Keskiviikkoillan riennossa JYP ja Jukurit ottivat yhteen Jyväskylässä. Ottelusta muodostui tasainen mittelö, jossa tunteetkin välillä kuohahtivat. JYP otti kolmannen voiton putkeensa luvuin 2-1. Ottelun päätähti oli JYPin uusi hankinta Michel Miklik.

JYP hankki uuden hyökkääjän maanantaina, kun Michel Miklik liittyi joukkueen vahvuuteen. Debyyttiottelunsa hurrikaanipaidassa pelannut Miklik teki lopulta JYPin maalit ja ratkaisi voiton joukkueelleen.

− Hänestä huomasi, että maaleja on tehty joskus aikaisemminkin. Miklikistä on varmasti jatkossa paljon hyötyä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen iloitsi.

JYP tuli ensimmäiseen erään hyvällä liikkeellä. Maalipaikkoja jyväskyläläisjoukkue ei saanut luotua, koska Jukurit puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti. Toisaalta mikkeliläläisten omia hyökkäyksiä ei juurikaan nähty.

Miklikin illan ensimmäinen maali tuli ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Antti Suomela syötti Miklikille maalin kulmalle, josta mies nousi kiekon kanssa maalille ja nosti rystyltä kiekon ohi Jukureiden maalilla pelanneen Sami Rajaniemen.

− Ottelun alku oli huono meiltä, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kommentoi joukkueensa ottelun alkua.

JYP hankki itselleen hankaluuksia pari minuuttia Miklikin maalin jälkeen, kun ensin Janne Kolehmainen otti 2+2-jäähyn korkeasta mailasta. Jani Tuppurainen sai myös jäähyn huitomisesta. Jukurit saikin kunnon mylläkän JYPin maalia vartioineen Juho Olkinuoran maalille. Kiekko pomppi välillä melkein maaliviivalla ja kertaalleen mikkeliläisjoukkue sai kiekon jo tolppaan.

− Ansaittiin muutama ylivoima siihen ensimmäisen erän loppuun. Sen jälkeen paransimme peliämme, Dufva mietti.

Vierailijat tasoihin

Toisen erän alkuun Jukurit sai unelma-alun, kun Antti Jaatinen rokotti vanhaa seuraansa vastaan tuoden joukkuensa tasoihin siniviiva laukauksellaan. Maalin jälkeen Jukurit otti ottelun hallintaansa. Vierailijat pitivät kiekkoa ja pyrkivät lähtemään organisoidusti omista kiekon kanssa. JYPin keskialueen puolustuspelaaminen ei ajoittain ollut tarpeeksi tiivistä. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut omia hyökkäyksiä aikaan.

− Olen tosi tyytyväinen meidän tasaviisikoin pelaamiseen alun taaperruksen jälkeen. Se oli aloitteellista, Dufva kehui joukkueensa pelaamista.

JYP sortui erän puolivälin jälkeen jäähyilyyn, kun Anssi Löfman otti 2+2-jäähyn, ja melkein heti perään tuli joukkuerangaistus. Mikko Salmiokin kävi erän loppuvaiheilla jäähypenkkiä kuluttamassa. JYPin alivoimapelaaminen oli kuitenkin rautaista ja uhrautuvaa.

− Alivoima oli aivan loistavaa, siellä pakisto ja kapteeni (Juha-Pekka) Hytönen näytti taistelevaa esimerkkiä ja hienoa suorittamista, Virtanen kehui.

Debytantti ratkaisi

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes JYP pääsi ylivoimalle. Kauaa ei JYPin tarvinnut ylivoimaa pyörittää, kun illan päätähti Miklik teki voittomaalin tulisella rannelaukauksellaan.

Maalin jälkeen hurrikaanipaidat pyrkivät vain puolustamaan tiiviisti ja kyttäämään vastahyökkäyksiä. Jukurit sai ottelun loppuhetkillä vaarallisen näköisiä pyörityksiä, mutta JYP puolusti Olkinuoran johdolla hyvin ja uhrautuvasti.

− Kaksi erää erittäin hyvää pelaamista meiltä. Ero oli yli- ja alivoimapelaamisessa, Dufva kommentoi.

− Harmittaa, että olisimme voineet saada jotain muutakin matkaan kuin hyvän mielen. Nyt jäi sinne hyvän mielen puolelle.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli rikkonainen. Joukkueiden välinen ero näkyi lopulta erikoistilannepelaamisessa, kun JYP teki tarvittavat osumansa ylivoimalla, ja Jukurit ei saanut omista lukuisista ylivoimistaan huolimatta maalia tehtyä.

− Rikkonainen peli kaiken kaikkiaan. Tuntui, että emme päässeet missään vaiheessa oikein rytmiin ja vauhtiin, Virtanen mietti joukkueensa suoritusta.

− Loppuun asti oli kovaa taistelua. Tärkeät pisteet meille, Virtanen päätti.