JYPille tarjoiltiin mikkeliläistä pakkopullaa: "Piti herätellä joukkuetta alussa"

JYP pääsi juhlimaan neljään otteeseen.
JYPin ja Jukureiden ottelusta muodostui ennakkoasetelmien vastaisesti tiukka ottelu. Jukurit nousi vielä viimeisessä erässä kamppailemaan voitosta kynsin ja hampain.

JYPin ja Jukureiden välisen ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. JYP oli suuri ennakkosuosikki, ja Jukureiden pisteet piti olla kiven takana.

Lopputulos oikein, mutta pelin kuva erilainen. Jukurit teki ottelusta JYPille todella vaikean.

− Ennakkoasetelmat olivat jo sellaiset, että vaati meiltä uskoa tulla tänne. Kun usko ja valmistautuminen ovat kunnossa, sen jälkeen voi katsoa tulostaululle. Se jäi vajaaksi, mutta ollaan todella ylpeitä joukkueesta, totesi Jukureiden vastuuvalmentaja Ville Nieminen.

Ensimmäisessä erässä jyväskyläläiset olivat alusta asti ongelmissa energisen soturilauman kanssa, ja oikeastaan vain JYPin laadukas erikoistilannepelaaminen ja puolustuspaketin ja pelaamisen laatu pitivät ottelun jyväskyläläisten näpeissä.

Toki Jukurit joutui puolustamaan paljon ottelun avauserässä, mutta joukkue tukki keskialuetta taitavasti ja rikkoi JYPin pelin rytmin totaalisesti.

- Vaikea peli kuten odotettiinkin. Jukurit oli energinen alussa, ja piti jopa herätellä omaa joukkuetta mukaan. Vaikka kuinka ladattiin viimeiseen peliin ennen taukoa, niin se ei ole helppoa, kun vastustaja saapuu tuolla intesiteetillä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen pohti.

Erikoistilanteet ratkaisivat

JYPin vahvasti toiminut ylivoima astui kuitenkin kuvaan, kun sitä tarvittiin. Jerry Turkulainen tarjoili ensiksi upeasti Antti Suomelalle avauserän lopussa tyhjän maalin, eikä liigan pistepörssin kärkinimi siitä erehtynyt. Toisen erän alussa Henri Kanninen pääsi nautiskelemaan Turkulaisen tarjoilusta, ja peli oli jo 2-0.

Ottelu kääntyi toisessa erässä selkeämmin JYPin eduksi, ja ilmassa oli pieni uhkakuva, että ottelun lopusta tulee melkoista pelailua.

Jukurit osoitti ne mielikuvat kuitenkin vääräksi. Samuli Piipposen upea maali heti kolmannen erän alkuun herätti taistelun lopullisesti henkiin.

Jukurit haki vielä ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta puristus ei aivan riittänyt loppuun saakka.

− Maalipaikkatilaston perusteella oltiin voittoseinällä, mutta ottelun ratkaisee ratkaisutilanteet. Vastustaja oli odotetusti niissä parempi, totesi Nieminen.

Ossi Louhivaara ja Juuso Puustinen kävivät viimeistelemässä loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.