TPS jälleen Jukureita vahvempi − ”Joukkue, joka voi lähteä uimaan kannun kanssa Aurajokeen”

Voitto karkasi jälleen voittomaalikilpailussa TPS:lle.
Ilkka Heikkinen sinetöi Mikkelissä TPS:n kauden toisen voittomaalikilpailuvoiton Jukureista, kun loppukiri kääntyi lopulta turkulaisille maalein 2-1.

Jukureiden ja TPS:n vuoden ensimmäisestä liigaottelusta ei vauhtia puuttunut. Kamppailussa nähtiin paljon erikoistilanteita, vastahyökkäyksiä ja hyviä paikkoja. Maalivahdit olivat kuitenkin Etelä-Savon illassa hereillä.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet nousivat taistelemaan pisteistä täysin voimin, mutta ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailussa. Ratkaisijaksi nousi TPS:n Ilkka Heikkinen, jonka laukaus oli ainoa maaliin asti päässyt veto.

− Tämä oli kova peli. Ottelu oli onneksi meiltä nousujohteinen ja Aleksandar Georgiev pelasi loistavasti, vierailijoiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin suitsutti omiaan.

Ensimmäinen erä oli vauhtia täynnä. Jukurit sai hyviä tilanteita alusta alkaen, ja vire sai pönkitystä kotijoukkueen päästyä ylivoimalle. TPS:n Henrik Tallinderin istuessa jäähyään mikkeliläisten Zach Budish syötti kiekon hyvin tilanteessa mukana olleelle Topi Nättiselle. Hyökkääjä ei tilanteessa erehtynyt, vaan vei joukkueensa 1−0-johtoon.

− Pelasimme viimeksi Ilvestä vastaan kotona, ja hyökkäyspelissämme oli toivomisen varaa. Meidän täytyi nostaa pelimme nyt paremmalle tasolle, mikkeliläisjoukkueen Risto Dufva tuumi.

− Joitain hetkiä lukuun ottamatta pelasimme ensimmäisen erän todella hyvin.

Erä oli myös erikoistilanteiden ja maalipaikkojen sävyttämä. Molemmat joukkueet sortuivat toisinaan hätäilyyn, jotka johtivat jäähyihin ja vastahyökkäyksiin.

Turkulaiset eivät lannistuneet takaiskusta missään vaiheessa, vaan joukkue kampesi tasoihin 15 minuutin kohdalla, kun Erik Thorell kynäili kiekon tyylikkäästi Sami Rajaniemen selän taakse.

Loppukirin aika

Pelin syke oli laskemaan päin toisessa erässä. Jukurit teki paikoin hätäisiä ratkaisuja, ja vierailijat käyttivät isäntien heikot hetket hyväkseen. TPS sai vaarallisiakin paikkoja mikkeliläisten puolustusalueelle, mutta lukemat pysyivät tiukasti 1-1:ssä.

− Jukurit oli valmiimpi ja yritteliäämpi kuin me. Emme olleet ymmärtäneet, että tänään pelattiin sarjapisteistä, Selin harmitteli.

Kolmannessa erässä joukkueet kuitenkin heräsivät vääntämään kolmesta pisteestä. Pelissä mentiin päästä päähän, ja sekä Jukureilla että TPS:llä oli useampia läheltä piti–tilanteita. Maalivahdit onnistuivat kuitenkin työssään erinomaisesti.

− TPS on huippujoukkue, joten meiltä oli välillä sätkimistä. Lämmittää, että kolmannen erän lopulla taistelimme todella pelin voitosta, Dufva analysoi.

Kuten myös edellisen kerran joukkueiden kohtaamisessa Mikkelissä, varsinainen peliaika ei tuottanut tulosta. Ottelussa edettiin aina voittomaalikilpailuun saakka, kun kumpikaan ei onnistunut tekopaikoistaan.

Sankariksi nousi lopulta turkulaisten Ilkka Heikkinen, joka veivasi kiekon Rajaniemen selän taakse.

− TPS on joukkue, joka voi lähteä uimaan kannun kanssa Aurajokeen tämän sesongin jälkeen. He ovat erittäin motivoitunut ryhmä, Dufva kehui vierailijoita.

Turkulaiset kohtaavat seuraavan kerran torstaina Kuopiossa KalPan, ja Jukurit puolestaan matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

− Tästä turnauksesta jää mietittävää, kun lähdemme Kuopioon. Jukurit sai meidän pelimme näyttämään huonolta ja vaatimattomalta, Selin painotti.