Jukurit jätti vaisun Pelicansin tylysti nollille

Valtteri Hietanen avasi maalihanansa jukuripaidassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurit oli tyly isäntä Pelicansille torstai-illan harjoitusottelussa. Vahvasti puolustanut mikkeliläisryhmä esitti kaukalossa tasapainoisen suorituksen ja nappasi voiton 4-0-lukemin.

Jukurit oli ottelun avauserässä hienokseltaan niskan päällä, vaikka ei maalipaikoilla juhlimaan päässytkään. Läpi ottelun vahvasti puolustanut mikkeliläisryhmä onnistui kuitenkin pitämään myös Pelicansin pois paikoilta ja Juhana Aho mikkeliläisveräjällä selvisi helpolla joutuen torjumaan vain kolmesti.

Pelicansin hyökkäykseen loven teki Jesse Mankisen puuttuminen. Hyökkääjä oli merkitty lahtelaisten ykkösketjun laitaan, mutta hän ei pelannut vaihtoakaan. Mankisen paikan ykkösketjussa otti tšekkihyökkääjä Hynek Zohorna.

Teemu Suhonen vei mikkeliläisryhmän ottelussa johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun hänen maskin takaa lähtenyt laukauksensa yllätti Jussi Olkinuoran. Erän lopulla joukkue pääsi hakemaan lisäosumia kahdesti ylivoimallakin, mutta erikoistilannepelaaminen yski pahoin.

Jukureiden ote piti myös toisessa erässä ja se sai erän alkupuoliskolla muutamia pidempiä hyökkäyksiä lahtelaispäätyyn vahvan kaksinkamppailupelaamisen seurauksena. Joukkueelle avautui myös runsaasti tilaa maalinedustalla, mutta Olkinuora onnistui pysäyttämään muun muassa Valtteri Hietasen ja Janne Tavin hyvät yritykset.

Pelicans ei toisessa erässäkään löytänyt aseita mikkeliläispuolustuksen murtamiseen. Jukurit puolusti keskustaa tiukasti ja kohtalaisen kaukaa tulleet laukaukset Aho pysäytti maalillaan helposti.

− Pelicansillakin oli kiekonhallintahetkiä, mutta harvemmin niitä maaleja tuolta kulmista tehdään. Me pystyttiin pitämään ne ulkopuolella, eikä juostu hölmösti. Se on ollut yksi isoimpia muutoksia, mitä ollaan ajettu sisään peliin ja tänään oltiin siinä hyviä. Tietysti hyvä puolustus vaatii tuekseen hyvän maalivahtipelin ja Aho oli tänään mies paikallaan, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta totesi tyytyväisenä.

Erän puolivälissä kiekko löysi toisen kerran tiensä Olkinuoran selän taakse, kun Hietanen täräytti siniviivalta lukemiksi 2-0. Maali oli puolustajalle hänen jukuriuransa ensimmäinen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Miihkali Teppo seurasi lähietäisyydeltä Valtteri Hotakaisen nousua, jonka päätteeksi Nestori Lähde napautti taululle jo 3-0-lukemat.

Päätöseräkään ei muutosta peliin tuonut ja pelikellosta lähinnä pelailtiin minuutit pois. Ottelun 4-0-loppulukemat viimeisteli Jesper Piitulainen, joka ohjasi Tavin laukauksen maalin edestä sisään.

− Kauttaaltaan ehjä kuusikymppinen meiltä. Siellä ne asiat paranee, mitä ollaan lähdetty opiskelemaan tässä lyhyessä ajassa. Niitä näkyy kokoajan enemmän ja enemmän ja kuten olen sanonut, niin pitää olla kärsivällinen. Tarvittiin tämä voitto, Kangasalusta summasi.

− Vaikka olenkin puhunut, että suoritus on tärkein, kuten se onkin, niin kyllä se voitto tuo aina arkeen mentaalienergiaa. Huomataan harjoiteltujen asioiden toimivan myös pelissä, niin se antaa uskoa tosi paljon. Hyvä voitto, vaikka harjoituspelistä olikin vain kyse.