Jukurit jäi jälleen nollille

Juha Leimun lämäri kylvi jälleen tuhoa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jukurien lauantain ottelu päättyi aivan kuten perjantainen kauden avaus: tappioon maalein 0-3. Pelicansin maalivahti Joona Voutilainen piti nollan ensimmäistä kertaa liigaurallaan ja tarvitsi siihen 26 torjuntaa.

Jukurit ei voi tällä kertaa tuskailla edes tehottomuuden kanssa, vaan ennemminkin sen, ettei päässyt maalipaikoille. Avauserän jälkimmäinen puolisko tarjosi kaksi erinomaista tilaisuutta, mutta kahden jälkimmäisen erän aikana Joona Voutilainen ei joutunut erityisen koville. Pelicansin puolustus toimi suurimman osan pelistä mallikkaasti tukien omaa maalivahtiaan.

− Tasapainoinen suoritus joukkueelta, vahvaa sitoutumista omaan tekemiseen. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kiitteli.

− Rutiinitaso ei meille riitä. Meidän täytyy jokaisessa voitossa pystyä täydelliseen suoritukseen, Jukurien luotsi Risto Dufva arvioi joukkueensa asemaa.

Dufva myönsi myös, että joukkueen tyyli on hieman muuttunut, ja näki joidenkin pelaajien sopivan paremmin nykymenoon kuin viimekautiseen tyyliin. Nimistä Dufva nosti esiin viime kaudellakin mukana olleen Samuli Piipposen ja TPS:stä siirtyneen Julius Vähätalon.

Neljässä minuutissa kaksi osumaa

Pelicans oli heti ottelun alusta niskan päällä. Painostus toi ensin Piipposelle kiinnipitämisestä rangaistuksen, ja sen aikana syntyi vieraiden avausmaali. Ei ollut kovinkaan suuri yllätys, että maalista vastasi puolustaja Juha Leimu lämärillä yläkulmaan. Vain 45 sekuntia myöhemmin Joonas Alanne yllätti Sami Rajaniemen, ja Dufva käytti jukurileirin aikalisän.

− Tiedettiin kaupungin perusteella, miten Pelicans tulee, se on ensimmäinen koko kentän häirintäjoukkue joka meillä oli vastassa. Eihän me ymmärretty sitä ennen kuin seikkailtiin ensimmäinen kymppi, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva arvioi ottelun alkua.

Erän ensimmäinen puolisko meni vieraiden komennossa, kun taas jälkimmäistä hallitsi kotijoukkue. Jukurit sai ensimmäisen laukauksena kohti maalia yhdeksän minuutin ja 25 sekunnin jälkeen, mutta siinäkin Ville Leskinen joutui yrittämään rystyltä Mikko Kousan hyvän puolustamisen tuloksena. Jukurit sai hyvän tilaisuuden, kun Piipponen lähetti Teemu Tallbergin läpiajoon. Leimu rikkoi Tallbergia, joka pääsi silti irti, mutta Voutilainen kesti niin läpiajon kuin sitä seuranneen ylivoiman.

Myöhemmin Hannu Pikkarainen tarjosi paikan takatolpalle Markku Flinckille, jonka laukaus suuntautui päin Voutilaista. Kokonaisuudessaan erä oli erittäin rikkonainen ja kesti noin kolme varttia.

Toinen erä alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, eli vieraiden komennossa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaan maalivahdit pysäyttivät kaikki yritykset. Erän loppupuolella molemmat pääsivät kertaalleen ylivoimalle onnistumatta.

Kolmanteen erään odotettiin Jukurien kiriä, mutta siitä ei tullut juuri mitään. Pelicans onnistui kolmannen kerran, kun vastaan tullut Rajaniemi torjui Alanteen laukauksen sivulleen ja Artturi Toivola pääsi kuittaamaan irtokiekon tyhjään maaliin. Maali oli Toivolalle uran ensimmäinen Liigassa.

− Ainahan se kahden maalin johto on hankala, mutta tänään pystyttiin pitämään mieli sellaisena, että jos aiotaan saada pisteitä, mielen täytyy pysyä hyvänä, Matikainen luonnehti ottelun tapahtumia salama-alun jälkeen.

− Riittävät maalipaikat meillä oli kaventaa tai tehdä vaikka kolme, mutta vastustajan maalivahdin ansiosta ei saatu kiekkoa maaliin, Dufva näki.

− Aika monta viikonloppua on vielä jäljellä. Mennään eteenpäin. Alun jälkeen meillä oli parempi juoni kuin eilisessä ottelussa, Dufva vertaili ottelua perjantain taistoon.