Jukureiden hymy hyytyi, mutta johto kesti - tehokas avauserä nujersi Pelicansin

LIIGA / Raportti
Teemu Tallberg oli ottelun hahmoja tehoilla kolmella tehopisteellään.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin Jukurit ratkaisi ottelun Pelicansia vastaan avauserässä iskemällä kiekon kolmesti maaliin. Vaikka lahtelaisryhmä olikin kahdessa jälkimmäisessä erässä niskan päällä, jäivät pisteet Mikkeliin 4-1-numeroin.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa Pelicansin alkurynnistys oli myrkkyä Jukureille ja lahtelaisryhmä karkasikin niissä jo varhain kahden maalin karkumatkalle. Tiistain kamppailussa asetelmat vaihtuivat ja lahtelaisryhmä oli avauserässä täysin Jukureiden jaloissa.

Teemu Suhonen vei Jukurit 1-0-johtoon neljän minuutin kohdalla. Pelicans sortui erässä myös jäähyilyyn ottamalla neljä kaksiminuuttista. Zach Budish ja Teemu Tallberg lisäsivätkin mikkeliläisjohdon kolmeen maaliin erän jälkimmäisellä puoliskolla ylivoimalla.

− Me oltiin suhteessa vastustajaan tänään tosi hyvin valmistautuneita. Oltiin tilanteissa ensin ja sitä kautta ansaittiin tuo reilu johto, totesi Jukureiden valmentaja Risto Dufva.

Toiseen erään Pelicans tuli aivan uudella innolla ja Jukurit jäi erässä vastaantulijan rooliin. Joonas Alanne pääsikin kaventamaan ottelun heti erän avausminuutilla terävällä rannelaukauksellaan.

Sami Rajaniemi ja lahtelaisryhmän huono tuurikin maalipaikoissa jättivät Alanteen osuman erän ainoaksi. Pelicans sai luotua muutamia loistopaikkoja varsinkin ylivoimalla, mutta Rajaniemi hyvin taistelleen puolustuksen avustuksella selvitti tilanteet.

− Tietenkin siinä on sitten se, että mennään 3-0-johdossa koppiin ja naurattaa niin, että mahaan sattuu. Siinä on sitten olemista ja se näkyi siten, että kyllä se hymy hyytyi aika äkkiä toisessa erässä. Jäi vain se kipu, mutta ei enää naurattanut, Dufva sanaili.

− Ensimmäinen vaihto oli ihan klassikkojen klassikko. Omissa soi ja siitähän kaverille vanhan videopelivertauksen mukaisesti täydet energiatolpat ja meiltä häviää kaikki energiat palkista. Ratkaisevaa siinä oli se, että rämmittiin se läpi ilman toista takaiskua Rajaniemen johdolla.

Päätöserässä Jukuritkin pääsi jälleen hieman peliin kiinni saaden muutamia tilanteitakin aikaan. Pelicans oli kuitenkin pääosan erästä pelin päällä ja onnistui väkevästi esiintyneen Iikka Kangasniemen johdolla pyörittämään peliä mikkeliläisalueella. Kangasniemellä oli myös erässä loistopaikka nostaa lahtelaiset maalin päähän, mutta Rajaniemen komea jalkatorjunta vesitti avopaikan.

Ottelulle lopullisen niitin iski jukurikapteeni Miika Roine, joka sai kiekon omalla alueella haltuunsa Rajaniemen torjunnasta ja sivalsi sen tyhjään maaliin pari minuuttia ennen päätössummeria.

− Kolmas erä oli jo parempi, mutta kyllä siinäkin tarvittiin Rajaniemeltä muutama huipputorjunta, että pystyttiin pitämään Pelicans yhdessä maalissa, Dufva kertasi.

Pelicans-luotsi Petri Matikainen harmitteli ottelun avauserää ja toisessa erässä tuhlattuja maalipaikkoja.

− Meidän valju ensimmäinen erä antoi suuntaa tälle pelille vähän liiankin paljon. Neljä jäähyä ja muutama heppoinen maali siihen. Kaveri oli hyvin valmistautunut. Toisessa erässä päästiin peliin peliin kiinni ja saatiin luotua kohtuullisesti paikkoja, varsinkin siinä ylivoimalla olisi ollut tilaisuuksia päästä lähemmäs tänään, Matikainen summasi.

− Kolmas oli sitten vähän puskemista. Paikkoja siinäkin oli, mutta vähän jäi vajaaksi se viimeinen 20 senttiä. Jukurit tietysti puolusti varsinkin omalla alueella tuskaisen tiiviisti lopussa, että näennäesestä hallinnasta huolimatta ei päästy oikeille paikoille. Meidän olisi pitänyt päästä erikoistilanteista tai jostain maalin päähän, mistä se olisi sitten voinut kääntyäkin meille suotuisampaan suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo