KalPa paketoi Savon paikallisen kuudessa minuutissa - "Pelkkä into ei riitä kuin oven koputtamiseen"

LIIGA / Raportti
D'Amigo osui kahdesti Jukureiden verkkoon.
Kuva © Oskari Mäkisarka
KalPa jätti Jukurit kauden viimeisessä Savon paikallisväännössä tylysti nollille. Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla hallinnan pelistä ottanut KalPa ei osastaan luopunut enää myöhemmin ja nappasi toisen erän tehohetken osumillaan 3−0-voiton Kalevankankaalta.

Jukurit aloitti ottelun KalPaa vastaan terävästi ja oli erän avauspuoliskon niskan päällä. KalPa sai kuitenkin otetta pelistä jälkimmäisellä kymmenminuuttisella, mutta maalipaikkoja sekään ei muutamista pyörityksistään huolimatta saanut aikaan.

Toisessa erässä KalPa otti ohjakset tiukasti käsiinsä, eikä Jukurit kyennyt haastamaan sitä erässä lainkaan. Mikkeliläisryhmä sai erän ensimmäisen laukauksensa maalia kohti vasta erän 13. minuutilla.

KalPa avasi ottelun maalihanat reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Jerry D'Amigo ohjasi Mikael Seppälän laukauksen maaliin. Kuopiolaisryhmä lisäsi johtoaan vielä erän puolivälin tienoilla, kun ensin Mikko Nuutinen pommitti ylivoimalla lukemat 2−0:aan ja minuuttia myöhemmin D'Amigon illan toinen osuma hyväksyttiin valmentajahaaston jälkeen. Kolmen maalin tekemiseen KalPalla kului aikaa kaikkiaan reilut kuusi minuuttia.

Kuopiolaisryhmän neljäskin osuma oli lähellä, kun Alexandre Texier pujotteli itsensä erän lopulla loistopaikkaan. Ranskalaishyökkääjän yritys päätyi kuitenkin vain maalirautoihin.

− Hyvä kokonaisuus meiltä. Oltiin työnteossa ja aktiivisuudessa tänään kiinni. Meillä on ollut haasteita siinä, että meidän kakkonen ei ole ollut riittävän lähellä karvauspelaamisessa, mutta tänään meillä oli se. Oli ylähyökkäystä, jonka kautta pakit pystyivät pelaamaan viivaa tiiviisti ja saatiin aika paljon hyökkäysalueaikaa, KalPa-luotsi Sami Kapanen totesi.

− Ruvettiin varsinkin toisessa erässä toimittamaan kiekkoa vähän enemmän kohti maalia. Tietysti se ensimmäinen maali vapautti aika paljon pelaamista ja johdossa pystyttiin pelaamaan aika hyvin.

Jukurit piristyi selkeästi päätöserään, mutta ottelun lopputulosta se ei pystynyt muuttamaan. KalPa puolusti erässä viisaasti ja piti mikkeliläisryhmän poissa maalintekopaikoilta. Kuopiolaisryhmäkään ei enää johtoaan pystynyt päätöserässä lisäämään, joten täysi pistepotti matkasi Pohjois-Savoon 3−0-lukemin.

− Ottelun lähtökohtahan oli se, että kahdessa edellisessä kohtaamisessa KalPa oli ihan voittoseinällä ansaintalogiikan kautta, mutta me voitettiin ne. Tänään KalPa oli äärimmäisen latautunut ja luisteli meiltä hapen pois. Meidän hyökkäyspeli ei tuottanut tänään kuin viisi maalipaikkaa, niin se ei riitä näissä peleissä mihinkään, jukurivalmentaja Ville Nieminen summasi.

− Tänään oli vähän semmoista, että pelkkä into ei riitä kuin oven koputtamiseen. Jouduttiin myös paljon puolustamaan KalPan päätypeliä ja se vei meiltä hyökkäysterää pois. Pelin kuva oli sitten aika selvä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo