Mikkelissä nähtiin varsinainen näytelmä draamankäänteineen - sarjakärki maalin verran parempi

Joonas Kalliola iski kotijoukkueen kannalta tärkeän maalin, joka antoi mahdollisuuden taistella voitosta.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin perjantai-illassa kotijoukkue Jukurit sai sarjan kärjessä majailevan Oulun Kärpät. Ottelu tarjosikin suuria juonenkäänteitä, paljon vauhtia ja komeita taklauksia. Kärpät lähti otteluun varsinaisena ennakkosuosikkina ja iski kahteen ensimmäiseen erään viisi maalia. Kotijoukkue teki lopulta hienon nousun ja vei ottelun jatkoajalle aivan kolmannen erän loppuhetkillä. Lopulta kuitenkin oululaisryhmä pystyi kääntämään ottelun edukseen voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 6-5.

Sarjakärki Kärpät tuli ensimmäiseen erään isännän lailla ja hallitsi kenttätapahtumia oman mielensä mukaan. Se onnistui ensimmäisessä erässä iskemään kolme maalia. Oululaisten maaliteon aloitti kymmenen minuutin kohdalla ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand. Vain kolme minuuttia myöhemmin ranskalaispelaaja onnistui toistamiseen siirtämällä Kärpät 2-0-johtoon ylivoimalla. Bertrandin toinen maali tarkistettiin lopulta videolta.

Ensimmäisessä erässä näytti, että sarjakärki menisi ottelussa menojaan ja Jukurit jäisi nuolemaan näppejään, sillä noin kahdeksantoista minuutin kohdalla oululaisnuorukainen Rasmus Kupari vei vierasjoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Myöskin oululaisseuran kolmas maali tarkistettiin lopulta videolta.

Aivan ensimmäisen erän loppuhetkille kotijoukkue sai tärkeän kavennusmaalin iskettyä ohi oululaismaalivahti Jussi Rynnäksen. Mikkeliläisten 1-3-maalista vastasi Julius Vähätalo. Erätauolle myös poistuttiin näissä lukemissa.

Toisen erän alkuun kotijoukkue myös vaihtoi maalivahtia, kun Juhana Aho sai väistyä ja tilalle luisteli Sami Rajaniemi. Maalivahdin vaihtaminen ei kuitenkaan tuonut kotijoukkueen kannalta toivottua tulosta, sillä ajassa 23.55 vierailijat iskivät illan neljännen maalinsa, ja tällä kertaa maalista vastasi Ville Leskinen.

Erän puolivälin tienoilla Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun kotijoukkueen Zach Budishille tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Ylivoimaa kerkesi kulua minuutin verran, kun kiekko löytyi viidennen kerran kotijoukkueen maalista. Oululaisten maalista vastasi Miika Koivisto, joka rokotti entistä seuraansa.

Tämän jälkeen alkoi kotijoukkueen hieno nousu, sillä ajassa 31.50 Teemu Tallberg iski 2-5-kavennusmaalin ylivoimalla. Myöskin Budish pääsi vuorostaan heiluttelemaan verkkoja, sillä hän teki mikkeliläisten kolmannen maalin toisen erän puolivälissä. Toinen erä päättyi myös näihin lukemiin.

Jukurit tuli kolmanteen erään sisuuntuneen ja ajassa 46.09 se tuli vain maalin päähän sarjakärjestä Teemu Henritiuksen osumalla. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Erä tarjosi myös paljon vauhtia ja tilanteita sekä useita kovia taklauksia. Kotijoukkueen kannattajat saivat erän loppuhetkillä aihetta riemuun, sillä mikkeliläisjoukkue onnistui nousemaan tasoihin Joonas Kalliolan maalilla, joka syntyi alivoimalla. Näin ollen edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika tarjosi paljon tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä, mutta vaarallisimmilta paikoilta kuitenkin vältyttiin. Ratkaisu ei syntynyt lisäviisiminuuttisen aikana, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailun ratkaisijana toimi vierasjoukkueen Mikael Ruohomaa.