HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

HPK:n toisen erän tehohetki riitti voittoon Mikkelissä

LIIGA / Raportti
Otto Paajanen iski HPK:n voittomaalin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vaikea toinen erä koitui Jukureiden kohtaloksi HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaisvierailija kiri kahden maalin takaa-ajoasemasta ohi reilussa neljässä minuutissa ja piti 3-2-johtonsa loppuun saakka.

Avauserä oli tasaista kamppailua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. HPK:n parhaat paikat tulivat Teemu Turuselle, jonka vanhanaikaisyrityksen Sami Rajaniemi pysäytti ja kertaalleen jukuripuolustus siivosi kiekon maaliviivalta. Erän ainoasta osumasta vastasi Jukurit, kun Turo Asplund laukoi ylivoimalla kiekon b-pisteen kaarelta Emil Larmin selän taakse.

Toinenkin erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta erän edetessä hämeenlinnalaisvierailija otti ohjia käsiinsä. Jukurit kuitenkin karkasi reilun kuuden minuutin pelin jälkeen kahden maalin johtoon Nestori Lähteen ohjattua kiekon verkon perille.

HPK tuli nopeaan tahtiin tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Niklas Friman ja Philippe Cornet osuivat hyvillä laukauksillaan peräkkäisissä vaihdoissa 14 sekunnin välein. Hämeenlinnalaisten tehokkaan erän täydensi joukkueen kapteeni Otto Paajanen, joka iski ylivoimalla joukkueensa 3-2-johtoon nelisen minuuttia ennen erän päätöstä.

− Meillä tulee vielä vähän sellaisia pieniä kauneusvirheitä, mitkä sitten maksaa vähän eteenpäin mentynä ison hinnan. Ennen 2-1-maaliakin meillä oli ensin toisessa päässä paikka pistää 3-0:aan, mutta sitten menetetään hyökkäysalueella kiekko, mitä ei olisi pitänyt menettää. Sitä me yritetään vielä opiskella ja jumpata, että ymmärretään jokaisen yksittäisen tilanteen merkitys lopputuloksen kannalta, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta totesi.

Päätöserän alkukin oli Jukureille hankala ja HPK onnistui pitämään pelin omissa käsissään vankasti, vaikka mitään valtaisaa myllytystä sekään ei aikaan saanut. Erän jälkimmäisellä puoliskolla mikkeliläisryhmä sai kuitenkin vielä pientä kiriä aikaan päästyään kokeilemaan kahdesti ylivoimalla. HPK-pelurit puolustivat kuitenkin maalinedustaa tiukasti ja blokkasivat laukaukset, joten tulos jäi mikkeliläisittäin laihaksi ja HPK vei voiton 3-2-numeroin.

− Tiedettiin, että hyvin liikkuva joukkue tulee vastaan ja painotettiin sitä, mutta jäätiin jalalla jälkeen osittain ensimmäisessä ja toisessa erässä. Kaiken kaikkiaan pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että sitten kun ruvetaan väkisin sitä luistelua repimään sieltä, niin se peli on meillä siellä. Koko ajan me ollaan se tiedetty, että se on siellä, Kangasalusta summasi.

− Eihän maalin tappiot tietenkään mukavia juttuja ole, mutta koitetaan kääntää ne sitten runkosarjassa omaksi eduksi. Hyvällä matkalla me tässä ollaan, kuten olen aiemmin sanonut ja luotan siihen edelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle