Jukureiden varatankki ei riittänyt loppuun saakka - HPK taisteluvoittoon päätöserässä

LIIGA / Raportti
HPK taisteli voiton Mikkelissä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurit piti HPK:ta otteessaan kaksi erää, mutta päätöserässä hämeenlinnalaisryhmä kampesi rinnalle ja ohi vieden täyden pistepotin 2-1-numeroin.

Jukurit oli ottelun avauserässä niskan päällä osin kolmen ylivoimansa ansiosta. Mikkeliläisryhmän viimeistelytarkkuus jätti kuitenkin toivomisen varaa, sillä vedot paukkuivat ohi maalin. HPK:n paras tilaisuus erässä aukesi aivan viime hetkillä alivoimalla läpiajoon karanneelle Otto Paajaselle, joka ei saanut kuitenkaan edes kunnon yritystä aikaan jukuripuolustajan onnistuttua häiritsemään häntä.

Toisen erän alussa Jukurit siirtyi ottelussa johtoon, kun Janne Ritamäki ohjasi Teemu Henritiuksen tarjoilusta kiekon Antti Karjalaisen selän taakse. Seitsemän kertaa ylivoimalla ottelussa kokeilemaan päässeellä mikkeliläisjoukkueella oli erikoistilanteissa myös muutamia hyviä tilanteita lisätä johtoaan, mutta kudit suuntautuivat ohi maalin tai pysähtyivät uhrautuvasti pelanneeseen HPK-puolustukseen. 

HPK:n hyökkäyspelaaminen oli kahdessa ensimmäisessä erässä varsin vaisua ja laukaukset lähtivät pääosin kaukaa ollen helppoja poimittavia jukurivahti Sami Rajaniemelle. Päätöserässä hyökkäyspelaaminen kuitenkin parani ja Oula Palve herätti joukkuetta räväyttämällä ylivoimalla 1-1-tasoitusosuman.

Jukureille tarjottiin erässä omaa etsikkoaikaansa, kun ensin Miro Karjalainen lensi suihkuun taklattuaan Jukureiden Miika Roinetta päähän ja hetkeä myöhemmin hänelle seuraa teki ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland. Hyvästä yrityksestä kiekko ei löytänyt tietään hämeenlinnalaisveräjään, vaan hämeenlinnalaispuolustus maalivahti Karjalaisen johdolla kesti alivoiman takaiskuitta.

− Yleensä kun otat noin paljon jäähyjä, niin et pelaa voitosta, mutta tänään alivoima teki hyvän työn. Etenkin tuo viisikolmosen tappo, siinä Paajanen, Lehtivuori ja Nikkilä tekivät hyvän työn. "Andy" tietysti myös maalissa hyvä. Tyytyväinen voi olla pisteisiin, HPK-luotsi Antti Pennanen kehui.

− Olin tyytyväinen tuohon meidän ilmeeseen, taisteluun ja työhön. Tämä ei ollut mikään hivistelyilta, vaan työmiesten peli ja molemmat joukkueet tekivät kyllä kovasti töitä.

HPK sai alivoiman taposta lisää virtaa, kun taas edellispäivänä pelanneen Jukureiden mehut alkoivat ehtyä. Ottelun ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen päätössummeria, kun Teemu Turusen rannelaukaus painui etukulmasta verkon perukoille.

− Pelin juoksu oli tänään sellainen, että olisi siinä voinut enemmänkin ylivoimamaaleja tehdä, kun olisi ollut energiaa. Meillä näkyi selkeästi eilinen kova peli. Ei ole oikeastaan yhtään vaihtomiestä heittää tuohon. Me ei löydetty kärkeä tuohon peliin. Kapealla miehistöllä kun mennään, niin energiavarat on koetuksella ja ei pystytty hyödyntämään omia hetkiä pelissä. Silloin tulos on tämä, summasi jukurikäskijä Risto Dufva.

− Ei olisi tarvinnut tuota viimeistä maalia laskea. Siinä oli vähän huolimattomuusvirhe pois tulevalta viisikolta, niin se oli vähän harmittava. Kaikki kunnia vastustajalle, komea taistelu heiltäkin. Meillä mentiin ihan varatankille ja sieltäkin loppui löpö.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo