HIFK hukkasi kahden maalin johtonsa, mutta voitti silti: "Emme laittaneet päitämme pensaaseen"

Lennart Petrell teki ottelun ratkaisumaalin.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurien ja HIFK:n kohtaamisesta muodostui jännitysnäytelmä. HIFK meni kahden maalin johtoon toisessa erässä, mutta hukkasi johtonsa viimeisessä erässä. Lopulta ratkaisumaalin iski HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ja helsinkiläisjoukkue otti toisen voittonsa putkeen.

Illan puhutuin tilanne nähtiin avauserässä. Viisi minuuttia ennen erän loppua HIFK:n Juha-Pekka Haataja ajettiin ulos törmätessään ottelun toisen päätuomarin Timo Metsälän kanssa. Pienen mietintätuokion päätteeksi tuomaristo päätti antaa Haatajalle tilanteen seurauksena pelirangaistuksen.

Ensimmäinen erä oli kauttaltaan tasainen. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan kiekkokontrollin ja rytmittivät peliä viivelähdöin kohtalaisen usein.

Ensimmäinen viisiminuuttinen oli tarkkaa pelaamista, mutta erän edetessä kohti puolta väliä Jukurit lisäsi aloitteellisuuttaan. Kotijoukkue alkoi paineistamaan hieman korkeammalta kuin HIFK ja saikin luotua pientä painetta helsinkiläisjoukkueen puolustusalueelle.

HIFK kuitenkin puolusti tiiviisti, eikä laadukkaita maalipaikkoja nähty. Läpi erän molemmat joukkueet puolustivat sekä keskialueella että omilla puolustusalueillaan tiivisti, eikä laadukkaita maalipaikkoja muutenkaan erän aikana nähty. Lopulta Vili Sopanen vei vierasjoukkueen maalin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana.

− Oli hyvä vierasottelun aloitus, aloitimme ihan tosissamme tämän pelin, Saimme hyvän liikkeen ja intensiteetin omaan peliin, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

Toisessa erässä maaleja, kolmannen erän loppu trillerimäinen

Toisen erän alku oli varsin samanlainen kuin ensimmäisen erän alku. Molemmat joukkueet luottivat hyökkäyksiinlähdöissään viivelähtöihin, mihin toinen vastasi lähes järjestäen tiiviillä keskialueen ohjauspelaamisella.

Maalinteon erässä aloitti kuitenkin kotijoukkue Jukurit. Keni Karalahti lähetti viivalta melkoisen kaaliperhosen, joka meni ohi hölmistyneen Atte Engrenin. Maalin jälkeen ottelun luonne muuttui.

Varsinkin HIFK nosti napsun karvauspelaamistaan ja pyrki ajoittain saamaan kiekonriistoja jo hyökkäysalueella. Vierasjoukkue myös otti kiekon haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Jukurit-päätyä. Lopulta paine tuotti tulosta, kun Sopanen vei illan toisella maalillaan HIFK:n 2−1-johtoon.

Kolmas erä oli monivivahteinen. Jukurit pystyi luomaan muutaman maalipaikan, mutta Engren torjui nämä yritykset. HIFK oli näistä joukkueista kuitenkin se, joka teki erän ensimmäisen maalin. Teemu Engberg viimeisteli liigauransa avausmaalin irtokiekosta.

− En tiedä, mistä johtui, mutta loppua lukuun ottamatta hyökkäyspelaaminen jäi vähän vaisuksi, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva harmitteli ottelun jälkeen.

Maalin jälkeen HIFK menetti hieman otettaan pelistä. Jukurit lisäsi painetta vierasjoukkueen päätyyn ja otti ottelun haltuunsa. HIFK luopui kiekosta varsin usein, eikä helsinkiläisjoukkueen hyökkäyspelaamisesta oikein ollut tietoakaan.

Erän lopusta muodostui trillerimäinen. Ensin Jesper Piitulainen toi kotijoukkueen maalin päähän kauden viidennellä osumallaan. Kavennusmaalista ei mennyt kuin reilu minuutti ja sama mies toi Jukurit tasoihin.

Jatkoajalla voiton ratkaisi HIFK:lle joukkueen kapteeni Lennart Petrell. Näin ollen HIFK otti kaksi pistettä lukemin 4—3.

−  Pelihän oli erikoinen, paljon kaiken näköistä tapahtui, vaikka maaleja ei niin hirveästi tullut, Positiivista oli että, emme laittaneet päitämme pensaaseen, vaan jatkoimme pelaamista, Selin totesi.

− Emme ihan parhaimmillamme olleet tänään. HIFK oli selkeästi taisteluilmeellä tullut tänne, emme pystyneet missään vaiheessa menemään pelin päälle, Dufva päätti.