"Neuvostoliiton maajoukkue" jäi edelliseen peliin − osuma "jalkapallomaaliin" ratkaisi voiton Pelicansille

LIIGA / Raportti
Pelicans voitti. Samalla päävalmentaja Matikainen sai 50-vuotislahjan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilves ja Pelicans kohtasivat Tampereella lauantai-illan kovassa kamppailussa. Ilveksen Michael Keränen ja Pelicansin Morten Poulsen näyttivät suuntaa tasaisessa ottelussa.

Michael Keräsen ja Morten Poulsenin iskettyä kaksi maalia mieheen ottelun alkupuoliskolla, oli hekumallinen kiekkoilta valmis. Värikkäiden vaiheiden jälkeen lahtelaiset onnistuivat värkkäämään tarvittavat maalit saadakseen kolme pistettä itselleen − ja päävalmentaja Petri Matikaiselle 50-vuotissyntymäpäivälahjan.

− Pelaamisemme heilahtelee vielä. Jopa pelin sisällä otteet vaihtelevat. Tänään voittavat asiat, kuten viivoilla pelaaminen ja yhdessä puolustaminen olivat pelaamisessa mukana. Tänään myöskään kenelläkään ei ollut mitään superviittaa päällä, että olisi yksin yrittänyt ratkoa peliä. Edellisessä pelissä olimme vähän niin kuin Neuvostoliiton maajoukkue − joskin he olivat paljon taitavampia kuin me, syntymäpäiväsankari Matikainen kertaili ottelua.

Pelicans pääsi ottelussa johtoon avauserässä, kun Poulsen heitti kiekon Ilves-maalille, ja limppu meni maaliin tupsukorvien Ville Järvisen varusteista. 

Aleksi Mustosella oli myöhemmin yhteen vaihtoon kaksi laadukasta maalipaikkaa, mutta Janne Juvonen kesti tilanteet. Avauserässä Keränen toi Ilveksen tasoihin.

− Pelissämme oli asioita, joilla olisi voinut voittaakin. Muutama asia nitkahti pelin aikana. Vastustajan maalit olivat halpoja, harmitteli Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Toinen erä sai salama-alun, kun Poulsen sai kiekon maalin edessä Jerry D'Amigon menetettyä kiekon lahtelaiskarvauksen alla. Keränen ei ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa, vaan hyökkääjä toi Ilveksen jälleen tasoihin. Laukaus kilahti tolpan kautta Pelicans-verkkoon.

Matikainen sai kirsikan kakkuunsa − Tyrväinen ratkaisi "jalkapallomaaliin"

Toisessa erässä Pelicansin täsmäase Juha Leimu onnistui pommittamaan viivalta joukkueensa 3−2-johtoon. Kahden maalin johtokin oli myöhemmin erässä lähellä, kun lahtelaisten laukaus kilahti Antti Lehtosen vartioiman Ilves-rysän ylähirteen.

Kolmas erä ei alkanut Ilveksen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Lehtonen kadotti kiekon maalinedustilanteessa, ja Juhani Tyrväinen pääsi niittaamaan Ilves-luotsi Kiven sanoin "jalkapallomaaliin". Koko kenttä, ja kotijoukkueen maali oli täysin auki Tyrväisen edessä.

− Tämä viimeinenkin maali − ihan kuin futismaali olisi ollut kentällä. Tosi halpa maali. Sen kyllä aistin, että joukkueella oli hyvä meininki. Ei ollut kotijäpätystä, Kivi pyöritteli.

Ilveksen nuori hyökkääjä Niko Ahoniemi sai kiekon kertaalleen vastustajan maalin sivuverkkoon. Hakametsän yleisö, Ilves-pelaajat ja maalin tehostevaloista vastaava henkilö olivat jo varmoja maalista, mutta pikkumusta löytyi lopulta sivuverkosta, ja peli jatkui.

Vaikka Markku Flinck runttasi Ilvekselle kolmannen osuman ottelun lopulla, ei kotijoukkue onnistunut saavuttamaan pitkästä aikaa ensimmäistä kotivoittoaan. Pelicans vei pisteet Lahteen numeroin 3−4.

− Yleensä tällaisina (juhla)päivinä tulee katastrofi. Nyt ei tullut. Joukkue muisti pelin jälkeen perinteisellä onnittelulaululla, päätti Matikainen iloisissa tunnelmissa käydyn juttutuokion.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo