Täydelliset nukahdukset kostautuivat Ilvekselle − KalPa haki pisteet dramaattisessa ottelussa

KalPa tuuletti Ilveksen kustannuksella peräti kuudesti.
Ilves ja KalPa mättivat maaleja lähes vuorotahtia Hakametsän lauantai-illassa. Kotijoukkueelle sattui kolmannen erän loppuhetkillä muutama kammottava virhe, jotka maksoivat pisteet. Lopulta vierasjoukkue voitti maalein 6-4.

Ilves-KalPa-ottelu oli paikoin todella nopeatempoista jääkiekkoa ja tilanteita syntyi kentän molemmissa päissä. KalPa onnistui voittamaan ottelun lopun Ilves-nukahdusten myötä numeroin 6-4.

− Olen tosi tyytyväinen tähän tulokseen. Ilta oli kuin katettu kotijoukkueelle, sillä me olimme vielä eilen kymmeneltä illalla Kuopiossa hallilla. Tänään istuimme lähes koko päivän linja-autossa, iloitsi KalPan päävalmentaja Pekka Virta.

Ilves aloitti ottelun vahvasti. Sami Sandell onnistui ujuttamaan kiekon jäätä pitkin ohi KalPa-maalivahti Eero Kilpeläisen jo toisella peliminuutilla. Ilves sai myös ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta Kilpeläinen ja kuopiolaisnelikko selvittivät tilanteen.

Ilveksen alkukauden piristysruiske on ollut maalivahti Antti Lehtonen. KalPa -ottelu ei ollut Lehtoselta millään mittarilta onnistunut iltapuhde. KalPan 1-1-tasoitus syntyi, kun Jyri Junnila punnersi maalin takaa maalin eteen, eikä Lehtonen onnistunut pysäyttämään pomppivaa kiekkoa, vaan kumilätty löytyi seuraavassa hetkessä Ilves-nuotasta.

− Tänään oli taas tahmea päivä. Siitä huolimatta olimme kolme minuuttia ennen loppua voitossa kiinni, harmitteli Ilves-luotsi Karri Kivi.

KalPan tasoitus ei kuitenkaan lannistanut tupsukorvia, vaan seuraavassa vaihdossa tehokkaasti alkukaudella esiintynyt Ville Meskanen kiskaisi kiekon ohi Kilpeläisen. Tilannetta edelsi Ilves-kapteeni Tapio Laakson vahva paini maalin edustalla.

Runsasmaalisen erän täydensi Balazs Sebokin tasoitusmaali 2-2:een.

Ilves nousi ohi − Kalpa kuritti lopussa

Vaikka KalPa siirtyikin Jyri Junnilan alivoimamaalilla toisen erän aikana 2-3-vierasjohtoon, ei Ilves tästä hätkähtänyt, vaan päätöserän alussa Miiko Hintz tempaisi Liiga-uransa avausmaalin.

Ilves sai kolmannessa erässä luotua painetta KalPa-maalille ja kotijoukkue pyrki pelaamaan ohjattavia kiekkoja Kilpeläisen vartioimalle maalille

Kun Aleksi Mustonen vei Ilveksen 4-3-johtoon, näytti jo siltä, että kotijoukkueella on homma hallussa.

Kolme minuuttia ennen loppua KalPan tehokaksikko Janne KeränenJaakko Rissanen juoni kuitenkin kuopiolaiset tasoihin.

− Keräseltä loistava luistelu keskelle ja Rissaselta hieno veto päälle, myhäili Virta ottelun ratkaisuosumaa kerratessaan.

Juuri ennen kuudenkymmenen minuutin täyttymistä tuli Ilves-maalivahti Lehtoselle musta hetki, kun hän sylkäisi kiekon eteensä torjunnan jälkeen. Sebok oli ensimmäisenä paikalla, ja sivalsi KalPan voittomaaliksi jääneen osuman.

Maalin jälkitilanteessa Ilves-hyökkääjä Markku Flinck nosti törkeästi kyynärpäänsä Sebokin kasvoihin ja sai 5+20-minuuttisen rangaistuksen.

− Olen ollut täällä useaan otteeseen, kun ratkaisumaali tehdään viimeisellä minuutilla. Nyt se tehtiin kolmetoista sekuntia ennen loppua, harmitteli Kivi.

Jesse Mankinen viimeisteli vielä ottelun loppulukemat 4-6 tyhjään maaliin.

− Kun pelataan voitosta, niin tuollaisia täydellisiä nukahduksia, mitä tänään nähtiin, ei saisi tulla, murahti Kivi lopuksi.

Joukkueet jatkavat pelejään siten, että KalPa matkustaa ensi tiistaina Helsinkiin HIFK:n vieraaksi ja Ilves isännöi keskiviikkona KooKoota.