Ikosen ensimmäinen takasi Ilvekselle avausvoiton: "Nuori Pelle Hermanni lataa kippurat sojossa"

LIIGA / Raportti
Joona Ikonen vei uransa avausmaalilla pelin jatkoajalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja HIFK väänsivät pisteistä pitkän kaavan kautta keskiviikkoillan ainoassa Liiga-ottelussa. Hallitsevana osapuolena ollut IFK näytti jo nappaavan pisteet, mutta sitten esiin astui tamperelaisten Joona Ikonen.

Avauserän hienoimmaksi suoritukseksi jäi Ilveksen Mikael Kurosen kova taklaus helsinkiläisten Juuso Salmeen. Toisella kaksikymppisellä peli hieman aukesi ja varsinkin sitä hallinnut vierasjoukkue pystyi luomaan reilusti maalipaikkoja.

HIFK tuskaili läpi ottelun maalintekonsa kanssa. Laukaukset pysähtyivät lähes järjestään päätyplekseihin, mutta myös Antti Lehtosen torjuntoihin ja maalikehikoihin. Avopaikoille pääsivät muun muassa Juhani Tyrväinen ja Erik Thorell.

− Kyllähän tuon maalintekopaikkojen tuhlailun näkee. Se tulee niin viiveellä, ja sitten kun tulee paikka, niin tuntuu, että olkapäät lähtevät sijoiltaan ja ammutaan kaikkialle muualle, paitsi sinne mihin pitää. Se on sitä henkistä tuskaa, kun onnistumisia ei ole tullut. Tuemme siihen, että pystymme puolustamaan ja sitten pyrimme ratkomaan asioita, sadatteli HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Myös Ilveksellä oli paikkansa, esimerkiksi Joona Ikosen läpiajo ja toisen erän alussa tarjoutunut 22 sekunnin pätkä kahden miehen ylivoimaa.

− Alku ei näyttänyt hyvältä. Tuossa on ollut muutama hyvä peli, jotka ovat kääntyneet toiseen suuntaan, joten tällä kertaa näin päin. Hyvän maalivahdin ansiosta pääsimme loppuun asti koittamaan. Maalinteko on mennyt samassa suhteessa pelaamiseen. Siinä on ollut kovat ailahtelut, ja se on heijastanut ihan kaikkeen. Aina ei voi olettaa, että kun on paikka, niin verkko heiluu. Pohja täytyy rakentaa, kyllä se auttaa maalintekoonkin, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi totesi.

Maalin makuun 3791-päinen tamperelaisyleisö pääsi vihdoin kolmannen erän alussa, kun HIFK onnistui välittömästi ylivoimansa jälkeisessä vaihdossa. Teemu Eronen siirsi kiekon viivaan pudottaneelle Lennart Petrellille, jonka lyöntilaukaus löysi tiensä verkon perukoille.

Ilves haastoi maalin, mutta hylkäysperustetta ei videonauhoilta löytynyt.

− Siinä oli kommunikaatiomoka. Pelaajalta tuli viesti, että joku seisoi maalivahdin alueella. Kun sitten näin taululta, niin en enää ehtinyt huutaa "Japalle" (päätuomari Jari Levonen), että unohda, eihän siellä ketään ollut, kertoi Kivi ottelun jälkeen.

Ilves ei kuitenkaan ollut valmis myymään turkkiaan, vaan esiin nousi pari minuuttia ennen täyttä peliaikaa nuori Ikonen. Pirteästi läpi ottelun pelannut hyökkääjä päätti nopean hyökkäyksen tarkkaan rannelaukaukseen, ja nuorukaisen liigauran avausmaali oli tosiasia.

− Harjoituspelit ovat aina vähän oma maailmansa, hienompaahan se on tehdä näissä oikeissa peleissä. Vähän varmaan jäädyin siinä aikaisemmassa tilanteessa. Rystyltä yritin nostaa, mutta ei silloin noussut, kertasi tuore maalintekijä.

− Hienoa, että nuori Pelle Hermanni lataa kippurat sojossa maalin, kun jengi sitä eniten tarvitsee, kiitteli Kivi.

Jatkoajalla Ilves hallitsi peliä ja pääsi pyörittämään sen tuloksena myös ylivoimaa. Kiekkoa ei kuitenkaan Atte Engrenin taakse saatu. Lopulta ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä Ikonen ei enää onnistunut, vaan ratkaisijaksi nousi Ilveksen Sami Sandell, jonka hieno laukaus maalin kattoon takasi tamperelaisille kauden ensimmäisen voiton.

− Se oli kovaan paikkaan tehty hieno maali. Täytyy sanoa, että voiton merkitystä ei voi kuvailla, jos jotain tarvittiin, niin tätä. Kyllä sillä maalilla merkitystä oli.

Selin oli ottelun jälkeen mietteliäänä.

− Ensin pitää analysoida, mitä alisuorittaminen tarkoittaa. Se näkyy tällä hetkellä tuolla sarjataulukossa. Enemmänkin se, mitä me näiden pelien välillä pystymme tekemään, on tärkeää. Tässä pelien aikana reagoiminen on vaikeaa, kun tässä on tuo vastustajakin, joka tekee kaikkensa meidän pelimme hankaloittamiseksi.

− Tänään emme sitä ylivoimamaaliakaan pystyneet tekemään. Tällaisessa pelissä ne ovat pirun arvokkaita. Olen huolissani tuosta viimeistelystä, se kun näkyy tuolla voittosarakkeessa. Sitten joudumme pyörittelemään noita ketjujakin poissaolojen takia.

Korjaus 21.9.2017 kello 9.26: Päätuomari Levosen etunimi korjattu oikeaksi.

Korjaus 22.9.2017 kello 10.45: Antti Tyrväinen korjattu Juhani Tyrväiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo