Oranssipaidat hassuttelivat sarjakärkeä - slovakkihyökkääjä avasi maalitilinsä Liigassa

Emil Larmi torjui ottelussa nollapelin, joka vaati yhteensä 22 koppia.
Kauden viimeisessä kotiottelussaan HPK kohtasi jo runkosarjan voiton varmistaneen Oulun Kärpät. Oululaisten maalin suulla torjui debytantti Justus Annunen, joka sai tehdä varsinaisen iltapuhteen pysäyttääkseen kaikki kotijoukkueen hyökkäykset. Toisessa päässä torjunut Emil Larmi torjui puolestaan nollapelin ja näin ollen kotijoukkue hoiti ottelun lopulta nimiinsä maalein 4-0.

Kolmannen erän alussa nähtiin todella erikoinen tilanne, sillä valkopaitojen Rasmus Kupari taklasi kotijoukkueen Jere Innalaa selästä. Kuitenkin tilanteessa tuomittiin rangaistus oululaispeluri Jani Hakanpäälle, joka sai tilanteessa 2+10 minuutin rangaistuksen. Kupari puolestaan selvisi ilman minkäänlaista rangaistusta. Hakanpää oli tilanteessa mukana, muttei osallistunut millään tavalla taklaukseen.

Jo runkosarjavoittonsa varmistanut Oulun Kärpät jäi ensimmäisessä erässä kotijoukkueen jalkoihin aivan kirjaimellisesti. HPK vyörytti usealta rintamalta oululaisten maalille ja hallitsi ensimmäisen kaksikymppisen aikana pelillisiä tapahtumia muutamia oululaishyökkäyksiä lukuunottamatta.

Illan vierasjoukkue sortui erän aikana jäähyilyyn, kun valkopaidoille vihellettiin ensimmäisellä kaksikymppisellä yhteensä kolme kappaletta kahden minuutin rangaistusta sekä Kuparin 2+2 minuutin rangaistus.

Isännät avasivat avauserässä maalitilinsä, kun ensimmäinen erä oli ylittänyt juuri puolivälinsä. Oranssipaitojen avausmaalin teki Harri Kainulainen, joka iski kiekon pienestä kulmasta aina maalin perukoille oululaismaalivahdin kainalosta.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin Kainulaisen maalista hän oli jälleen pahan teossa, sillä hän karkasi puolittaiseen läpiajoon ja pääsi nokikkain oululaismaalivahti Justus Annusen kanssa. Kuitenkin häntä estettiin sen verran, ettei hän päässyt yrittämään Annusen ohittamista toistamiseen. Tilanteessa tuomittiin rangaistuslaukaus, muttei Kainulainen onnistunut viemään kotijoukkuetta kahden maalin karkumatkalle.

Oululaisryhmä sortui useisiin jäähyihin, mutta HPK ei pystynyt hyödyntämään niitä

Vaikka HPK pääsikin ensimmäisen erän aikana useasti pelaamaan ylivoimalla, kuitenkaan se ei onnistunut kuin kertaalleen. Kuparin istumaa 2+2 minuutin rangaistusta kerkesi kulua ainoastaan muutaman sekunnin verran ennen kuin kiekko löytyi toistamiseen valkopaitojen maalista. Tällä kertaa kotijoukkueen maalista vastasi Petteri Nikkilä, joka laukoi pikkumustan hienon ylivoimakuvion päätteeksi maalin perukoille.

Noin pari minuuttia ennen ensimmäisen erän päättymistä siirtyivät oranssipaidat ansaitusti kolmen maalin johtoasemaan. Kolmannen maalin taiteli slovakkihyökkääjä Filip Krivosik, joka iski liigauransa avausmaalin. Vain hetkeä myöhemmin Kvirosik oli jälleen maalintekopaikassa, mutta tällä kertaa maalinteko ei onnistunut. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen hallinnassa.

Toinen kaksikymppinen oli paljon avauserää rauhallisempi ja tasaisempi, vaikka sekin kului oranssipaitojen hallinnassa. Samanlaista maali-ilotulitusta ei kuitenkaan nähty kuin ensimmäisessä erässä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Aivan erän loppuhetkillä kotijoukkueen kannattajat saivat neljännen kerran aihetta riemuun, sillä kiekko löytyi neljännen kerran Annusen selän takaa. Toista erää oli maalin syntyessä jäljellä ainoastaan viisi sekuntia. Erän ainoasta maalista vastasi Severi Sillanpää, joka iski kiekon maalin perukoille aivan maalin lähettyviltä.

Kolmanteen kaksikymppiseen ei tullut yhtään lisämaaleja, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa erän aikana. Kolmannessa erässä illan vierasjoukkue istui varsin paljon jäähyboksissa, mutta oranssipaidat eivät pystyneet hyödyntämään ylivoimiaan. Lopulta HPK otti kauden viimeisessä kotiottelussaan erittäin hienon 4−0-voiton Kärpistä.