Perhonen liidätti KooKoon voittoon Hämeenlinnan torstai-illassa

Samu Perhonen venyi hyviin torjuntoihin KooKoon maalilla.
Torstai-iltana käytiin Hämeenlinnassa vauhdikas kamppailu HPK:n ja KooKoon välillä. Kouvolalaiset hakivat arvokkaan kolmen pisteen voiton loppulukemin 6-3. Vieraiden voiton takuumies oli tolppien välissä hyvin pelannut Samu Perhonen.

Sarjataulukon loppupään kamppailu käynnistyi Hämeenlinnassa totutun vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän koko ottelun ajan. Isäntäjoukkue sai hyvää painetta alussa KooKoon puolustusalueelle aikaiseksi.

Maalihanat ottelussa avasi kuitenkin paineen siirtyessä toiseen päähän vieraiden Malte Strömwall, joka pääsi laukomaan parhaasta sektorista kiekon maskissa olleen Emil Larmin ohitse.

Hyvän kiekollisen pelaamisen avulla Kerho onnistui hallitsemaan hienokseltaan avauserässä pelin kulkua, mutta kouvolalaisten puolustus toimi Samu Perhosen johdolla mallikkaasti.

Toisen erän alun salamamaalit katkaisivat Kerhon selkärangan

KooKoo iski toisen erän ensi minuuteilla hyvää painetta isäntäjoukkueen päätyyn. Larmi meni hakemaan vieraiden lyömää purkukiekkoa maalinsa takaa, jonka Toni Kähkönen onnistui karvaamaan ja syöttämään maalin eteen Siim Liivikille. 29-vuotias virolaishyökkääjä ei paikasta erehtynyt ja siirsi joukkueensa 2—0-johtoon.

Sami Tamminen syvensi kotijoukkueen tuskaa ainoastaan reilu puoli minuuttia myöhemmin iskemällä Arttu Pellin hyvästä syötöstä vieraat jo kolmen maalin johtoon. Kolmannen takaiskun jälkeen Larmille riitti ja tilalle tuli ensimmäiseen liigaottelunsa pelannut 18-vuotias Ukko-Pekka Luukkonen.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari onnistui pitämään kiekon pois selkänsä takaa toisen erän loppuun saakka. Perhosen takana verkko kuitenkin heilui vielä toisessa erässä, kun Ville Viitaluoma ja Juho Keränen pääsivät läpiajoon, jonka päätteeksi keiteleläissyntyinen Keränen viimeisteli kauden toisen maalinsa.

Kolmannen erän alussa kouvolalaiset onnistuivat maalinteossa kahdesti, kun Miikka Pitkänen sekä Olli Korhonen tekivät maalin mieheen ja veivät vieraat 5—1-johtoon.

Isäntäjoukkuekin sai pientä lohtua, kun Teemu Turunen laukoi hämeenlinnalaisten illan ainoan ylivoimaosuman. Ottelun viimeisellä minuutilla Antti Paajasen veto ottaa Luukkonen maaliltaan pois tuotti tulosta, kun Otto Paajanen sivalsi tilanteeksi 3-5. KooKoon kultakypärä Jake Newton löi loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin vain kuusi sekuntia kavennusosuman jälkeen.

HPK jatkaa pelejään lauantaina ensimmäisen ulkomailla pelattavan liigaottelun merkeissä Tallinnassa Pelicansin kanssa ja KooKoo kohtaa lauantaina kotikaukalossaan sarjajohtaja Oulun Kärpät.