Laavainen nousi varamiehen roolista ratkaisijaksi - HPK:n vahvalle vireelle jatkoa tiukassa taistossa

Laavainen oli toinen Hämeenlinna perjantai-illassa maalihanansa avanneista.
HPK:n ja Jukureiden välisessä pistekamppailussa jännitys säilyi aina viimeisille minuuteille saakka. Toisessa erässä pahasti jaloissa ollut vierailija piristyi päätöserässä ja nousi vielä tasoihinkin. HPK kuitenkin onnistui vielä viime minuuttien maaleilla kääntämään pelin edukseen 5-3-lukemin.
Lähtökohdat

HPK on ollut viime aikoina hyvässä iskussa, sillä se lähti Jukurit-otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisistä kuudesta ottelustaan se oli voittanut viisi. Erityisesti joukkueen oma pää on pysynyt puhtaana, sillä kuudessa viime ottelussa sen verkkoon oli tehty vain yhdeksän maalia.

Maalivahtipelaaminen

Ensimmäinen maali upposi Emil Larmille helponlaisesti hänen räpylänsä kautta. Muutoin hän hoiti tehtävänsä tolppien välissä varmasti.

Puolustuspelaaminen

HPK pelasi omassa päässä vahvaa kaksinkamppailupeliä ja piti Jukurit hyvin poissa parhailta tekopaikoilta. Ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgrenin loukkaantuminen avauserässä toi jobinpostia hämeenlinnalaisryhmälle.

Petteri Nikkilä oli joukkueen näkyvimpiä puolustajia ja keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä. Liigan puolustajien pistepörssin kärkeen noussut Nikkilä alusti varsinkin Philippe Cornetin 3-2-osuman komealla avaussyötöllään.

Hyökkäyspelaaminen

Hyökkäyspäässä HPK pyrki pelaamaan aktiivista karvauspeliä ja siinä se onnistui varsinkin toisessa erässä, jota se hallitsi selvästi. Ykkössektoriin pääseminen oli Jukureiden tiiviin puolustamisen vuoksi vaikeaa ja parhaat tilanteet syntyivätkin kauempaa lähteneiden laukausten seurauksena.

Maalinedustalla HPK oli myös vahva ja sai aikaan vaaranpaikkoja monesti irtokiekoista maalinedusruuhkissa. Vahva maskipelaaminen oli avainasemassa varsinkin 1-1 ja- 2-2-osumissa.

Erikoistilanteet

HPK:n ylivoimapelaaminen oli hyvin suoraviivaista. Pelaajat hakivat laukauksia rohkeasti ja irtokiekkoihin oli menijöitä. Cornet iski joukkueelle ylivoimalla myös yhden osuman.

Alivoimalla HPK piti maalinedustan tiiviinä ja peitti paljon Jukureiden laukauksia sekä katkoi poikittaissyöttöyritykset tehokkaasti.

Lähtökohdat

Jukurit on viime aikoina kärsinyt tehottomuudesta, sillä joukkue jäi sekä Ilvestä että Ässiä vastaan maaleitta. Viimeisistä viidestä pelistään se on pystynyt voittamaan vain yhden, vaikka sen peliesitykset ovatkin olleet varsin hyviä. Kehno viimeistely on kuitenkin kääntänyt tiukat kamppailut vastustajille.

Juhana Aho oli Jukureiden parhaimmistoa ottelussa, eikä häntä voi takaiskuista syyttää. Otti muun muassa toisessa erässä useamman loistotorjunnan HPK:n pyörittäessä peliä.

Jukureiden puolustuspelaaminen oli aiempien pelien tapaan tiivistä ja se sai pidettyä HPK:n hyökkäyksen melko hyvin pihdeissään. Mikko Kokkonen iski ottelussa ensimmäisen liigamaalinsa avauserässä ja alusti päätöserässä upealla tavalla 3-3-tasoitusmaalin.

Mikkeliläiset pyrkivät kääntämään keskialueella peliä nopeasti ja saivat parhaat tilanteensa aikaan vastahyökkäyksistä. Päätöserässä se sai aikaan pidempiäkin pyörityksiä, mutta laukaukset menivät usein ohi tai pysähtyivät HPK-pelaajiin.

Jukurit pääsi ottelussa kolmesti ylivoimalle ja iskikin ensimmäisen maalinsa ylivoimalla, vaikka siinä kone vielä vähän yskähtelikin. Toisella ylivoimalla peli pyörikin jo paremmin ja laukauksiakin lähti kohti Larmia.

Alivoima oli yhdestä takaiskusta huolimatta varsin hyvää ja uhrautuvaa.

Erikoista

Ottelussa nähtiin kaksi liigauran avausmaalia. Avauserässä Jukureiden Kokkonen vei joukkueensa 1-0-johtoon ja päätöserässä HPK:lle 4-3-maalin Roope Laavainen vastasi liigauran avausmaalillaan voittomaalista. 20-vuotias puolustaja aloitti ottelun hämeenlinnalaisryhmän ylimääräisenä puolustajana, mutta nousi pelaavaan miehistöön Lindgrenin loukkaannuttua avauserässä.