HIFK päätti viikkonsa täydellisesti pisteiden valossa - Tapparan liike ei riittänyt

HIFK:n viikon saldona kolme ottelua ja yhdeksän pistettä. (Arkistokuva)
HIFK ja Tappara ottivat yhteen Helsingissä lauantai-iltapäivän kunniaksi. Ottelun alku oli vauhdikas, mutta ottelun edetessä pelin tempo hieman laski. HIFK oli lopulta läpi ottelun joukkkueista energisempi ja tehokkaampi, joten se otti voiton lukemin 4-3.

Jos perjantain ottelu näiden joukkueiden välillä oli draamaa täynnä, hieman samantapaista hulinaa tarjosi lauantain ottelu.

HIFK tuli otteluun vahvasti, kun se järjesti melkein heti alkuminuuteilla kunnon mylläkän Tapparan puolustusalueelle. HIFK pyrki paineistamaan korkealta varsinkin alussa, ja joukkue saikin kiekonriistoja aikaan. Myös Tapparan avauspelaaminen oli hankalaa kovan paineistuksen takia.

HIFK oli myös joukkueista se, joka teki ensimmäisenä maalin. Juhani Tyrväinen pääsi nauttimaan Elias Ulanderin hienosta syötöstä ja vei maalin kulmalta kotijoukkueen 1−0-johtoon. Maalin jälkeen Tappara osoitti vaarallisuutensa.

Tamperelaisjoukkue pääsi keskialueen läpi laitojen kautta, joten hyökkäysalueelle tultaessa Tapparalla oli usein kolmen miehen rintama. Näin ollen se myös pystyi luomaan pitkiä pyörityksiä, mutta HIFK piti pintansa eikä antanut vierasjoukkueelle laadukkaita maalipaikkoja.

Erän edetessä HIFK:n hyökkäyspelaaminenkin alkoi hieman yskähdellä. Tappara puolusti omalla puolustusaluellaan tiivisti ja iholla, joten keskustassa ei ollut tilaa. Kiekonriiston jälkeen vierasjoukkue pystyi laadukkasti kääntämään peliä. Tappara tuli lopulta Kristian Kuuselan maalilla tasoihin. Heti seuraavassa vaihdossa Jukka Peltola vei vierasjoukkueen johtoon.

Ihan erän viimeisimmillä sekunneilla Jarkko Malinen toi HIFK:n vielä tasoihin 2−2:een.

Toisessa erässä HIFK johtoon, kolmannessa Tapparan kiri ei meinannut käynnistyä

Toisessa erässä HIFK oli aloitteellisempi kuin Tappara. HIFK ei kuitenkaan päässyt, etenkään erän alussa, kovin usein kiekon kanssa hyökkäysalueelle, mutta erän edetessä tähänkin tuli muutos.

HIFK pystyi luomaan maalipaikkoja riistojen kautta sekä vahvan päätypelinsä voimin. Tästä osoituksena oli kotijoukkueen johtomaali. Lennart Petrell ja Joonas Rask pääsivät ylivoimahyökkäykseen hyökkäysalueen sisällä, minkä päätteeksi Rask ohitti vierasjoukkueen maalilla torjuneen Dominik Hrachovinan

Maalin jälkeen Juha-Pekka Haatajalla oli maalin edessä laadukas maalipaikka lisätä HIFK:n johtoa, mutta Hrachovina torjui tämän yrityksen.

Läpi erän helsinkiläisjoukkue pystyi pitämään Tapparan poissa maalipaikoilta, kunnes ihan erän loppuminuuteilla Tappara sai hyvän maalipaikan, kun Matti Järvinen unohtui HIFK-puolustajilta yksin maalin eteen. Vain Atte Engrenin torjunta piti HIFK:n johdossa.

Kolmas erä alkoi tunteita herättävästi, kun Tapparan Sebastian Repo ajoi HIFK:n maalivahtia Engreniä päin. Engren ei tästä tykännyt ja kävikin asian ilmoittamassa Revolle. Repo nappasi tilanteesta itselleen jäähyn.

Ylivoimansa aikana HIFK teki voittomaalin, kun Malinen pääsi viimeistelemään 4−2-johtomaalin. Maalin jälkeen Tappara yritti aloittaa kiriään, mutta HIFK jatkoi tiivistä keskialueen ja puolustusalueen puolustamistaan.

Tamperelaisjoukkue ei pystynyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja kuin vasta ihan ottelun loppuhetkillä. Repo paikkasi aiempaa virhettään tuomalla Tapparan maalin päähän ihan viimeisillä minuuteilla, mutta tämän lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt.

HIFK otti voiton lukemin 4−3 ja päätti viikkonsa täydellisesti: kolme ottelua ja kolme kolmen pisteen voittoa.