SaiPan ylivoima ei riittänyt Helsingissä

LIIGA / Raportti
Anssi Löfman nautti kolmen tehopisteen illasta.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa onnistui maalinteossa kolmesti ylivoiman kautta, mutta keltamustien taistelu HIFK:ta vastaan tuotti yhden pisteen paluumatkalle.

SaiPa sai hyvän alun otteluun Frans Tuohimaan rehkinnän kautta, ja onnistui ylivoimalla iskemään avausmaalin, kun Anssi Löfman oli täysin unohdettu HIFK-maalin eteen. Kokenut hyökkääjä kiitti Roy Radken tarjoilusta, eikä helsinkiläisten maalivahti Atte Engrenille jäänyt mitään sanottavaa.

HIFK kuitenkin pääsi tasoihin, kun SaiPa hölmöili omassa päässään kiekon kanssa, ja jätti Vili Sopaselle tuhannen taalan paikan kaksin Tuohimaan kanssa. Kotijoukkue kampesi avauserässä vielä johtoon Thomas Nykoppin komealla nousulla laidan kautta maalinkulmalle. 

Toisessa erässä maalivahdit näyttivät osaamistaan, ja pitivät kummankin osapuolen samoissa lukemissa. Vaikka Engrenille ei montaa torjuntaa tullutkaan, oli torjunnat osin näyttäviä ja tärkeitä.

− 5-5-pelaaminen oli meiltä laadukasta, ja ansaitsimme johtoasemat. SaiPa kuitenkin näytti, miksi se on sarjataulukossa noin korkealla, erittäin hyvää taistelua heiltä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin arvioi.

Päätöserässä draamaa ja jännitystä

SaiPa ei kauaa kolmannessa erässä tasoitukseen. 56 sekuntia erän aloituksesta Elmeri Kaksonen onnistui maalinteossa, kun ylivoimaakin oli kulunut vain yhdeksän sekuntia. Sopanen uusi kuitenkin kotijoukkueen johdon, ja Joonas Raskin osuma enteili SaiPalle lohdutonta lauantaita.

− Taktisella vedolla (aikalisän käyttö mainoskatkon perään) saimme lisää lepoaikaa ylivoimamiehille, ja se toimi, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kertasi.

Lappeenrantalaiset olivat kuitenkin eri mieltä. Lehterän käytettyä aikalisän HIFK:n möhliessä vaihdon kanssa Löfman sytytti toivonkipinän uudelleen. Kymmenen sekuntia päätössummeriin, ja Radke tasoitti lukemat kuudella kenttäpelaajalla. Selinin haastokaan ei sysännyt jatkoaikaa syrjään, ja näin ollen pisteet menivät jälleen jakoon.

− Haluttiin katsoa, josko siinä olisi jonkunlainen oljenkorsi, Selin kertoi haastosta.

Kolmannen erän loppuhetkillä SaiPan kultakypärä Topi Nättinen sai osumaa HIFK-pelaajan mailasta kasvoihin ja poistui pukukopin puolelle. Hän palasi kentälle jatkoajalla.

HIFK otti mallia SaiPan tehokkaasta ylivoimasta. Urho Vaakanaisen rikottua jatkoajalla Erik Thorell nosti ratkaisijan viitan harteilleen tykittämällä kiekon ohi Tuohimaan, ja HIFK:n seitsemäs peräkkäinen kotivoitto oli sinetöity.

− Taistelupiste meille. HIFK on tällä hetkellä todella aktiivinen joukkue ja paineistaa koko ajan. Ne paikat, mistä piti selviytyä, selvitimme, mutta jotkut yksilövirheet maksoivat maaleja omiin, SaiPan päävalmentaja Lehterä totesi.

− Iso asia tässä oli se, että vaikka tuli kylmä suihku loppuun, saimme ensimmäisen kahden pisteen voiton, Selin totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo