HIFK:lle neljäs perättäinen kotivoitto - "Ei mikään raikas suoritus, mutta riittävä"

LIIGA / Raportti
Miro Heiskanen teki ottelun voittomaalin. (Arkistokuva)
Keskiviikkoiltana HIFK sai vieraita Kuopiosta, kun KalPa tuli Helsinkiin. Ottelu ei ollut kummaltakaan joukkueelta kovin raikasta tekemistä, mutta maalipaikkoja ja sitä kautta maaleja syntyi. HIFK otti lopulta kotivoiton lukemin 5−1.

HIFK oli avauspelaamistaan suoraviivaistanut verrattuna aikaisempaan, ja laadukkaamman kiekollisen pelaamisen ansiosta HIFK otti KalPasta voiton lukemin 5−1. 

− Voitosta jäi hyvä fiilis, mutta ensimmäisessä ei tunnetasoa oikein saatu aikaiseksi. Se oli aikamoista kiilailua ja hiippailua, kuvaili HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen.

− Ei mikään raikas suoritus, mutta riittävä.

Ensimmäinen erä oli rikkonainen, mutta tasaviisikoin HIFK hallitsi ottelua. HIFK pystyi hyökkäämään rintamana ja kolmelta kaistalta, ja hyökkäysalueella helsinkiläisjoukkueen hyvä liike sai KalPan vaikeuksiin.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin KalPa. Alexander Ruuttu riisti kiekon HIFK:n pelaajalta hyökkäysalueella, mistä muodostui riiston myötä ylivoimahyökkäys. Torjunnasta kimmonneen irtokiekon laukoi maaliin Alexander Texier.

Maalin jälkeen HIFK jatkoi kuitenkin hallintaansa. Se vyörytti hyökkäyksiä kohti KalPan päätyä ja sai heti maalin jälkeen pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueella. Muun muassa Teemu Eronen pääsi melkein kävellen koettamaan maalia Denis Godlan nenän eteen.

Hallinta toi lopulta palkinnon, kun HIFK:n Joonas Rask laukoi torjunnasta irronneen irtokiekon maaliin. HIFK kykeni rytmittämään kiekollista pelaamistaan, mutta piirun verran suoraviivaisemmin kuin aiemmin. Hyökkäysalueella kotijoukkueen puolustajilla oli paljon tilaa, kun KalPan viisikko valui kohti omaa maalia liikaa.

Toisessa erässä ohi ja kolmannessa pari maalia

Toinen erä oli tasaisempi, kuin mitä ensimmäinen. KalPa pääsi paremmin kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja sai pidettyä kiekkoa hallussaan pidempiä aikoja. Ottelu pysyi edelleen rikkonaisena, kun molemmat joukkueet sortuivat jäähyihin. 

HIFK loi erässä laadukkaimmat maalipaikat. Vahvan pääty- ja kulmapelin ansiosta kotijoukkue sai edelleen siniviivaan luotua tilaa, minkä myötä tulikin HIFK:n illan toinen maali, kun Miro Heiskanen vei helsinkiläiset 2−1-johtoon. 

− Toiseen erään saimme kamppailupelaamista lisää, jolloin tuli tulostakin, Selin mietti.

Maalin jälkeen KalPa sai luotua vahvan pyörityksen hyökkäysalueellaan, mutta HIFK puolusti tiiviisti ja kärsivällisesti omaa maalinedustaansa. Näin ollen KalPa ei pystynyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja saatikka pääsemään maalin eteen kiekon kanssa. 

Vielä erän lopussa Vili Sopanen vei HIFK:n kahden maalin johtoon.

Kolmannen erän alku oli HIFK:lle hankala. KalPa pyrki luomaan painetta helsinkiläisten puolustusalueelle, jonka takia HIFK oli pakotettu siirtokiekkoihin keskialueelle. KalPa pääsi ylivoimallekin, mutta tylyys maalipaikoissa puuttui kuopiolaisilta.

KalPan tuhlatessa otsikkoaikansa, iski HIFK heti alivoimiensa jälkeen. Juhani Tyrväinen laukoi kotijoukkueen ratkaisevantuntuisesti 4−1-johtoon. Tästä pari minuuttia ja Erik Thorell pääsi tekemään loppulukemat ylivoimalla.

− Kolmannessa erässä alivoimataisteluiden kautta saimme pientä actionia ja pääsimme pari maalia tekemään, sitä kautta selkeä voitto numerollisesti, Selin päätti.

HIFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Helsinkiin saapuu HPK vieraaksi. KalPa puolestaan matkaa samana päivänä Ilveksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo