Kärppien nopeus ei riittänyt, turkistarhaaja Aaltonen kuittasi kahdesti

Saku Salmelan päivän saldo oli maali sekä 12 jäähyminuuttia.
Helsingissä pelatussa jääkiekko-ottelussa nähtiin puhtaita kovia taklauksia ja viisi upeaa maalia. Kotijoukkueen sankari oli kahdesti onnistunut Juhamatti Aaltonen.

Pohjoinen ja etelä iskivät yhteen Helsingissä fyysisissä merkeissä. Yleisö taputteli kovien, mutta puhtaiden taklausten tahdissa. Joukkueet eivät tarjonneet vastapuolelle myöskään yhtään ylimääräistä tilaa. Se tuli hyvin esille varsinkin HIFK:n ensimmäisen erikoistilanteen aikana. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia saada kiekkoa hyökkäysalueelle läpi tiiviin Kärppä-puolustuksen.

Robert Leinon sivallettua kiekon katsomoon, törmäsi vieras samaan ongelmaan. HIFK onnistui roiskimaan purkukiekkoja ja parhaan maalintekopaikan rakensivat Jasse Ikonen ja Lennart Petrell kelpo karvauksen siivittämänä alivoimalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali. Komean osuman iski Kärppä-puolustaja Ilkka Mikkola siniviivalaukauksella Teemu Erosen katuessa syntejään rangaistusaitiossa. Erän lopussa takaa-ajoasemassa olevan kotijoukkueen kultakypärä Juhamatti Aaltonen yritti vielä komeilla pirueteilla nostattaa joukkueensa kamppailuhenkeä ja punanutut onnistuivatkin rakentamaan painetta vieraan maalille. Osumia ei nähty, mutta John Albert nappasi tililleen rangaistuksen tilanteesta. HIFK aloittaisi toisen erän ylivoimalla.

Kotijoukkue siirtyy veturin paikalle

Toisen erän alku ei ihmeitä tarjoillut. Kärpät tappoi alivoiman ja peli palasi tuttuihin uomiinsa. Numerot vaihtuivat erän lähestyessä puoltaväliä, kun Aaltonen laukoi maalille ja Saku Salmela lämäsi kotijoukkueen tasoitusosuman paluukiekosta. Toisen syöttöpisteen sai HIFK-maalilla torjunut Niklas Bäckström.

− Se oli minulle oikea karkki, kun pääsin lyömään kiekon tyhjiin. Näin Juhamatin tulevan oikeasta laidasta ja olimme tulossa kolmella kolmea vastaan. Kiekko sitten pomppasi patjasta minulle. Kotona on aina kiva tehdä maaleja. Kokonaisuutena viihdyttävä kiekkoilta; kaikkea sattui ja tapahtui. Kärpät pelasi hyvin ja kamppailu oli tasainen. Lopulta se kuitenkin kääntyi meille, kertoi Salmela.

Muutama minuutti myöhemmin tuomarin viheltämä estämisrangaistus Joe Finleylle sai yleisön viheltämään hurjasti. Kärppien yrittäminen pysähtyi kuitenkin puolustussinisellä päivystävään punaiseen miesmassaan. Erän lopussa Aaltonen ampui tarkasti kuin Simo Häyhä 2-1-johtomaalin maalinkulmalta. Oivaltavan syötön antoi Daniel Grillfors. Erän lopussa Salmela hölmöili itselleen 2+10 käytösrangaistuksen.

− Siellä huudettiin tuomarille, että onko sinulla noussut päähän, kun olet päässyt viheltämään nuorten finaalissa. Kärpät tuli heti hyvin emmekä saaneet oikein konetta aluksi käyntiin. Toinen erä oli kauden paras, kun saimme tapettua jäähyt ja pidimme yllä kunnon tohinaa. Tämä oli vahva voitto. Parannettavaa jäi, mutta jäällä oli tänään neljä vahvaa kenttää, analysoi HIFK-käskijä Antti Törmänen.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet hukkasivat omat erikoistilanteensa. HIFK sai ruletin pyörimään Albertin istuessa jäähyllä, mutta laukaukset uupuivat. Numeroita kotijoukkueen hyväksi kaunisteli vielä illan toisellaan Aaltonen. Lopullisen naulan oululaisarkkuun löi Corey Elkins, joka toimitti kiekon tyhjään verkkoon. HIFK voitti 4-1 ja otti kolmannen perättäisen voittonsa.

− Kun näin oululaisten suuntaavan vaihtoon ja kiekon olevan minun tavoitettavissani, hyödynsin iskunpaikan. Pelimme näyttää koko ajan paremmalta, mutta parannettavaa on vielä paljon. Puolustimme tänään hyvin ja onnistuimme myös hyökkäyspäässä. Isoimmat muutokset on nähty viisikkopelissä, kertoi Aaltonen.