HIFK oli kotiavauksessaan murskaavan tehokas - latoi ensimmäisessä erässä neljä maalia HPK:n verkkoon

Lucas Lessio täräytti lukemat jo 4-0:aan.
HIFK aloitti kotiavauksensa tehokkaasti tehtailemalla ensimmäiseen erään jopa neljä maalia. HPK viritteli ottelussa vielä kovaa kiriä, mutta Tommi Santalan upottama rangaistuslaukaus katkaisi lopullisesti hämeenlinnalaisten selkärangan. HIFK voitti ottelun lopulta lukemin 6-2.
Lähtökohdat

HIFK pääsee ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella esiintymään kotiyleisönsä eteen. Vieraskiertueesta huolimatta HIFK on aloittanut kautensa voitokkaasti napsimalla kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kolme jatkoaikavoittoa. HPK:ta vastaan joukkue lähti hakemaan ensimmäistä kolmen pisteen voittoa.

Maalivahtipelaaminen

Atte Engren pelasi HIFK:n maalilla erinomaisen ottelun. Erittäin varmasti torjunut Engren teki työnsä eleettömästi, eikä suurempiin pelastuksiin tarvinnut illan aikana venyä.

Puolustuspelaaminen

HIFK onnistui kelvollisesti pitämään HPK:n poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Erinomaisesti puolustuspäässä luutinut Teemu Eronen onnistui myös hyökkäyssuunnassa ja taiteili ottelun alkupuolella vahvan nousun päätteeksi komean maalin. Erosen osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK:n hyökkäyspelaaminen oli ottelussa täyttä rautaa. Joukkue myllytti ottelussa HPK:n päätyyn useamman pitkän hyökkäyksen ja käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen. Illan tehokkaimpana ottelussa hääri hyökkääjä Erik Thorell, joka keräsi ottelusta tehopisteet 1+2.

Erikoistilanteet

HIFK:n ylivoimassa oli ajoittain parantamisen varaa. Joukkue sai ottelussa useamman ylivoiman, mutta onnistui ainoastaan kertaalleen päästessään pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. HIFK:n hyökkääjä Tommi Santala pääsi ottelun kolmannessa erässä ampumaan vielä rangaistuslaukauksen. Kokenut hyökkääjä käytti tilanteen hyödykseen ja ampui kiekon varmasti yläkulmaan ohi Antti Karjalaisen

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat

HPK on aloittanut kautensa hyvin saalistamalla kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa. HPK:n edellinen ottelu Ässiä vastaan oli joukkueelta kokonaisuudessaan energinen esitys, joka siivitti hämeenlinnalaiset kauden ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon.

Emil Larmille ottelu oli erittäin haastava. Larmi joutui antautumaan ottelun avauskympillä kolmeen otteeseen, jonka jälkeen tolppien väliin passitettiin ensimmäistä kertaa kaudella Antti Karjalainen. HIFK pääsi HPK:n lepsun puolustuspelaamisen ansiosta erinomaisiin maalipaikkoihin, joten maalivahteja ei voi HPK:n tappiosta syyttää.

HPK:n puolustuspelaaminen oli erityisesti ensimmäisessä erässä kaikkea muuta kuin hyvää. Joukosta oli vaikeaa löytää onnistujia, joskin Torontosta HPK:n vahvuuteen palannut Jesper Lindgren pelasi kelvollisen ottelun.

HPK sai hyökkäyspelaamisensa kunnolla käyntiin vasta ottelun toisessa erässä. Joukkueen kapteeni Otto Paajanen näytti ensimmäisessä erässä ryvenneelle Kerholle esimerkkiä latomalla toisessa erässä kaksi maalia Atte Engrenin selän taakse.

HPK:n onnistui heti ensimmäisestä ylivoimastaan. Kerho tarvitsi illan ensimmäiseen osumaansa ainoastaan kahdeksan sekuntia ylivoima-aikaa. Alivoima HPK:lla toimi tehokkaasti, joskin HIFK:n viidellä kolmea vastaan pyöritetty ylivoima osoittautui hämeenlinnalaisille liian tehokkaaksi.

Erikoista

Ottelun alussa nähtiin erikoinen tilanne, kun HIFK:n vaihtoaitio täyttyi savukoneen jättämästä savusta. Pelin aloittamista jouduttiin hetken aikaa odottelemaan, kunnes savu hälveni kentän tuntumasta.

Ottelun ratkaisu

HIFK ratkaisi ottelun käytännössä heti pelin alussa latomalla ensimmäisessä erässä neljä maalia HPK:n verkkoon.