Ässien kotitappioputki poikki Lukon kustannuksella

LIIGA / Raportti
Matushkin taikoi jälleen voittomaalikilpailun ratkaisun.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ässien kotituska päättyi lauantai-iltana voittoon Lukosta. Jyri Marttinen palasi paikallisotteluiden tunnelmaan tällä kertaa sinikeltaisessa paidassa. Pekka Virtaa kismitti Liigan otteluohjelma.

Porin Ässät selviytyi Satakunnan paikallisottelusta lauantai-iltana huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla. Tällä kertaa porilaisille irtosi voitto, ja peli-ilme oli ehjempi. Lisäksi patapaidat sai katki tuskaisen taipaleen kotona, Isossamäessä kotijoukkue oli voittanut viime kerran syyskuun 23. päivä.

Ottelu oli sekä joukkueilta että pelaajilta tasaista puurtamista. Kumpikaan joukkue ei ollut selvästi parempi eikä huonompi, vaan tahkottiin aivan tasapuolista jääkiekkoa. Sama päti pelaajiin. Kukaan ei noussut selvänä sankarina esiin.

Paikallisottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ainoan maalin teki Ässien Maksim Matushkin. Matushkin on nyt ratkaissut Ässille kaikki voittomaalikilpailuun asti edenneet ottelut. Lukolta sen sijaan ei onnistunut voittomaalikilpailussa kukaan.

Jyri Marttinen pääsi pelaamaan kuluvan kauden ensimmäistä paikallispeliään, mutta värit olivat vaihtuneet punamustista sinikeltaisiin. Vuodesta 2012 aina viime kauteen asti Ässiä edustanut Marttinen oli sekavin tuntein ottelun aikana.

− Tunnelmat olivat tietysti erilaiset, ei ollut ihan normaali maanantai. Kaikenlaisia tuntemuksia oli, mutta yritin keskittyä olennaiseen, Marttinen mietti.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen sekä tapahtumaan että omiensa esitykseen. Hän korosti tunnetta sekä tunnelmaa pelaajissa sekä faneissa.

− Hieno tapahtuma kauttaaltaan. Vauhdikasta ja kovaa peliä. Olin tyytyväinen siihen kokonaisuuteen, jolla pelattiin. Ehjä peli, jossa oli tunnetta mukana. Nyt tätä tunnetta pitäisi saada mukaan muihinkin peleihin. Kiitos kaikille faneille, jotka olivat paikalla, on ihan erilaista pelata, kun hallissa on tunnelmaa ja porukkaa, Aho kertoi.

Virta ärähti otteluohjelmasta

Lukon päävalmentaja Pekka Virralla oli samoilla linjoilla Jyrki Ahon kanssa ottelutapahtumasta, mutta hän on eri linjalla Liigan otteluohjelman kanssa. Peräkkäisinä päivinä pelattavat pelit olivat tapetilla.

− Upea kattaus, täysi halli ja kova peli. Tasapeliin päättyi, mikä oli molemmille ansaittu. Mutta se mikä närästää, on se, että toinen joukkue tulee pelaamaan levänneenä ja toinen on pelannut eilen. Sen verran olisi voitu katsoa sarjaohjelmaa, ettei toinen pelaa edellisenä iltana. Nämä pelit ovat talven suola ja toinen tulee väsyneenä kentälle. Me kunnioitamme täällä itseämme Liigan kanssa, joten näihin pitäisi puuttua, Virta puhisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo