Maalikarkelot päättyivät Ilveksen juhliin

Ilves juhli Porissa maalia kaikkiaan kuusi kertaa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Porissa iskettiin lauantaina yhteen todellisessa kuuden pisteen ottelussa, kun viimeisestä pudotuspelipaikasta kilpailevat Ässät ja Ilves kohtasivat. Runsaasti maaleja tarjoilleen kamppailun voittajaksi selviytyi lopulta Ilves.

Kotijoukkue Ässät on ollut valmentajanvaihdoksensa jälkeen surullisessa putkessa, kun kuudesta ottelusta on irronnut vain yksi voitto. Viime aikoina vieraspelejä tahkonnut patapakka lähti kääntämään kurssiaan eilen Tapparaa vastaan kamppailleen Ilveksen kustannuksella.

Ottelu tarjosi avauserästä lähtien vauhtia ja vaarallisia tilanteita kumpaankin päätyyn. Heti pelin toisella minuutilla Ässien Ville Korhonen pääsi yksin läpi, mutta kiekko kilahti ylärimaan.

− Ilves oli juuri niin aktiivinen ja aggressiivinen kuin oletimme, mutta pystyimme silti aloittamaan väkevästi. Viikon reissupelit (Kuopioon ja Ouluun) eivät painaneet, vaan meillä riitti energiaa, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi näki.

Pian nähtiin myös ensimmäinen rangaistus, kun Ilveksen Juho Liuksiala tuomittiin kampituksesta jäähylle. Isäntien ylivoima pyöri vauhdikkaasti, mutta tehottomasti Ilveksen pelatessa hyvää alivoimaa.

Ässien seuraavaa erinomaista maalipaikkaa ei tarvinnut odotella kovin pitkään, sillä Jussi Makkosen kärsiessä kaksiminuuttista Simon Suoranta pääsi alivoimalla loistavaan paikkaan. Jälleen kiekko kuitenkin kolisi maalirautoihin eikä avausmaalia nähty vieläkään. Lopulta Ilves hyödynsi ylivoimansa ja Otto Koivula vei vieraat johtoon.

− Meillä oli pelissä runsaasti paikkoja, kolme tolppaakin, mutta emme vain saaneet maaleja, Kotkaniemi kommentoi.

Ensimmäisessä erässä Ilves lisäsi vielä johtoaan, kun pitkästä aikaa vastuuta ässämaalilla saanut Henri Kiviaho hukkasi kiekon, ja Teemu Lepaus iski vierailijoiden toisen maalin.

Toisen erän alkuun Ässät selvitti ensin Ilveksen räväkän alivoiman, ja pian Suoranta kavensi tilanteen 1-2:een. Peli jatkui edelleen vauhdikkaana aaltoillen päädystä toiseen nopealla tahdilla.

Erätauolle päästiin siirtymään 2-3-lukemissa, kun ensin Sami Sandell kasvatti vierailijoiden johtoa 1-3-lukemiin ohi ässämaalille toiseen erään vaihdetun Andreas Bernardin. Alle minuutti tämän jälkeen pitkältä sairaslomalta palannut Sakari Salminen toi Ässät taas maalin päähän.

− Sandell osoitti hienoa johtajuutta, kun Tapio Laakso tippui eilen pois aivotärähdyksen takia. Muu joukkue seurasi hyvin perässä esimerkkiä, Ilves-luotsi Karri Kivi kertoi.

Maali-iloittelu päättyi lopulta Ilveksen juhliin

Päätöserä oli lopulta hieman enemmän isäntien hallintaa, mutta maaleja mätettiin silti tasatahtiin. Olli Vainio vei Ilveksen jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Korhonen tasasi pian tilejä. Jälleen alle minuutti edellisestä ässäosumasta Ilveksen Julius Valtonen iski lukemiksi 3-5. Lopullisen niitin porilaisten loppukirille löi Sandell heittäen kiekon tyhjään maaliin.

− Pelin vaatimustaso oli erittäin kova eikä meillä vaan riittänyt tällä kertaa, Kotkaniemi päätti.

Tärkeistä pisteistä käyty kamppailu päättyi Ilvekselle, ja Ässien piina pudotuspeliviivalla kiristyi. Takana vaanii HPK vain neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Ilveksen ero porilaisiin on myös neljä pistettä, mutta tamperelaisilla pelejä on kertynyt yhtä monta Ässien kanssa.