Samuli Ratisen liigauran avausosumat kantoivat JYPin voittoon

LIIGA / Raportti
JYP osui Porissa peräti neljästi tolppaan, mutta lopulta maalejakin syntyi sen verran, että vierasvoitto onnistui tiukan taistelun jälkeen.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässät oli lauantain kotiottelussaan varsin vahva, mutta pisteitä se ei tililleen saanut. Porilaiset laukoivat pääasiassa maalista ohi, mutta Samuli Ratinen ei, vieden kahdella maalillaan JYPin 2−1-vierasvoittoon.
Lähtökohdat 

Ässien alkukausi on ollut hankala ja varsinkin maalinteko on ollut varsin nihkeää. Lukosta jatkoajalla napatun avausvoiton jälkeen tilille oli kertynyt suorat tappiot TPS:lle ja HPK:lle.

Maalivahtipelaaminen 

Andreas Bernard oli otteissaan varma, vaikka osa maalinedustilanteista varsin sekavaa mailaviidakkoa olikin. Suorat vedot tarttuivat hyvin tavalla tai toisella, eikä irtokiekkoja juuri tippunut. Ainoastaan Samuli Ratisen edessä Bernard oli voimaton.

Puolustuspelaaminen 

JYP-hyökkääjät pääsivät hakemaan vetoja ajoittain varsin vapaasti, mutta Bernard kesti. Yleisilme oli selkeä ja jämäkkä ja pelin avaaminen lähti omalta alueelta usein hyvällä rytmillä ilman suurta paniikkia. JYPin voittomaalia edeltänyt puolustuspään harhasyöttö oli illan ainoita räikeitä virheitä.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserän alussa jälleen tuttua aktiivista taklaus- ja karvauspelaamista. Pakotti JYPin puolustajat virheisiin. Laukauksia sateli tiheään, varsinkin suoraan syötöstä, mutta kiekot paukkuivat päätypleksiin. Pata piristyi kolmannessa erässä ja hallitsi ajoittain, mutta tulos jäi laihaksi. Ainoa maali syntyi maalin eteen pompanneesta irtokiekosta.

Erikoistilanteet 

Ylivoima pyöri pitkälti Sakari Salmisen aktiivisuuden ja oivallusten kautta. Aihio oli hyvä, laukaukset kuitenkin pääasiassa ohi, yli tai Laurikaisen hanskaan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

JYP lähti lauantain otteluun allaan kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Peli on ollut alkukaudesta ailahtelevaa, eivätkä kaikki ketjukoostumukset ole vielä kiveen hakattuja. Rankka viikko huipentui vierasotteluun Porissa.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen oli tulikuumassa vireessä. Varsinkin avauserässä 25-vuotias maalivahti nappasi tukun upeita torjuntoja, kun Ässät jyräsi vimmalla päälle. Mikäli Porissa nähdyt suoritukset jatkuvat, voi Laurikainen hyvinkin ottaa itselleen vankempaa kiinnitystä ykkösmaalivahdin rooliin.

Puolustuspelaaminen 

Pakisto sortui muutamiin jäähyihin Ässien antaman paineistuksen seurauksena. Mikko Kuukka törmäsi kovaa yhteen Peter Tiivolan kanssa, ja poistui toviksi pukukoppiin, palaten myöhemmin kuitenkin takaisin peliin. Pelin edetessä puolustuspelaaminen jämäköityi.

Hyökkäyspelaaminen 

Maalipaikkoja siunaantui ottelun edetessä mukava määrä, mutta peräti neljä tolppalaukausta jätti maalit lopulta varsin vähiin. Ykkösketju ei ollut tänään parhaimmillaan. 20-vuotiaan Ratisen liigauran osumat numero yksi ja kaksi olivat piristysruiske.

Erikoistilanteet 

Ylivoimakuviossa haettiin usein suoraan syötöstä vetoa maalin edustan hyökkääjälle, eikä Ässät saanut tuota asettelua hyvin kuriin. Ylivoimapelaaminen oli välillä staattista, mutta tuotti kuitenkin hyvin maalipaikkoja. Tolppalaukaukset pelastivat kuitenkin kotijoukkueen, eikä ylivoimaosumia nähty.

Ottelun ratkaisu 

Ässät painosti päätöserässä vahvasti, eikä johtomaali ollut kaukana. Yksittäinen puolustussähläys kuitenkin kostautui pahasti, kun JYP pääsi 2−1-hyökkäykseen, josta Samuli Ratinen viimeisteli varmasti ajassa 57.10.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo