Kärkikamppailussa kuuden pisteen ilta – kovakuntoinen Tappara puolustaa kakkospaikkaansa TPS:ää vastaan

LIIGA / Ennakko
Tappara ja TPS kamppailevat runkosarjan kakkospaikasta.
Kuva © Arno Hämäläinen
Liigassa on edessä olympiatauko, mutta vielä perjantaina pelataan tärkeistä sarjapisteistä. Sarjan kärkikamppailussa Tappara ja TPS kohtaavat niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa, jossa saattaa jo ratketa joukkueiden välinen paremmuus runkosarjassa.

Tappara jatkoi vahvaa suorittamistaan tiistaina, kun joukkue kaatoi KalPan vieraskaukalossa. Vaikka ottelu ratkesikin vasta 60 minuutin pelin jälkeen, saalistivat vierailijat jo kauden 12. kahden pisteen voittonsa. Tamperelaisten edellisistä kuudesta ottelusta peräti neljä on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Kirvesrinnat ovat olleet kuluvalla kaudella sarjan paras jatkoaikajoukkue voittaen 58 prosenttia lisäajalle menneistä otteluistaan (vastaavasti TPS 40 %).

Palloseura puolestaan kaatui tiistain kierroksella tehottomuutensa sekä kiekonmenetystensä myötä SaiPalle. Turkulaisten tuorein hankinta Zach Budish oli pirteällä pelipäällä syöttäen TPS-debyytissään isäntien ainokaisen ja luoden maskia sputnik-vahti Frans Tuohimaan eteen hyökkäyksissä.

Puolustuksen kautta

Tappara on ainakin näennäisesti aloittanut jo valmistautumisen kevään peleihin. Myös tiistain KalPa-ottelun ratkaisuhetkillä joukkue pelasi puolustus edellä, panostaen lähinnä vastahyökkäyksiin. Kevään merkkejä ilmentävät myös kirvesrintojen tuoreimmat hankinnat Markus Nenonen ja Henrik Haapala.

Joukkueen suurimmat kompastuskivet löytyvät tällä hetkellä hyökkäyspäästä, ja varsinkin erikoistilannepelaamisesta. Ylivoima on sakannut ja tamperelaiset löytyvätkin ylivoimatilastoissa vasta sarjan kahdeksannelta sijalta 18,75 % tehokkuudellaan.

Täytyy muistaa, että isäntien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneiden Juhani Jasun ja Otso Rantakarin lisäksi olympialaisissa pelaavat Jukka Peltola sekä Mikko Lehtonen. Tästä huolimatta Tapparan kaltaisella materiaalilla pitäisi pystyä parempaan.

Junioreiden voimin

Palloseuran pelaaminen on ollut vaihtelevaa, eikä joukkueen pakka tahdo pysyä kasassa koko 60-minuuttista. Turkulaiset pyrkivät kiekolliseen pelaamiseen, mutta pitkät hyökkäykset ovat jääneet laihoiksi.

Kakkosvitjassa loistavat nuorukaiset Petrus Palmu, Patrik Virta ja Markus Nurmi ovat tuoneet joukkueen pelaamiseen paljon ilonaiheita. Parikymppiset lupaukset pystyvät painamaan pelin hyökkäyspäätyyn ja toimittamaan kiekkoa maalille.

Tämä tehotrio ei pysty kuitenkaan kantamaan koko joukkuetta. Sitä sen ei toisaalta tarvitsekaan tehdä, sillä kevään pelien lähestyessä kokeneempi kaarti Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Henrik Tallinderin johdolla on myös vaarallinen.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Tappara

Laitahyökkääjä

Oli nälkäinen ja yritteliäs tiistain ottelussa, mutta ei saanut palkintoa hyvistä otteistaan.

Petrus Palmu #52 | TPS

Hyökkääjä

Tulokaskauttaan pelaava 20-vuotias on joukkueensa seitsemänneksi tehokkain pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Erikoistilanteet TPS:n etu
Tappara on kuuden ottelun voittoputkessa, mutta kysymysmerkkejä on silti ilmassa. Voitoista neljä on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen, kahdessa ero on ollut kaksi maalia. Erityisiä ongelmia on tuottanut ylivoimapelaaminen, josta onnistumiset ovat puuttuneet. TPS on ollut viime aikoina kaksikosta selvästi parempi ylivoimalla, samaan joukkue luottaa myös perjantaina. Tapparan niukkojen voittojen kertoimet ovat eniten pelatutjen joukossa, joten suurempaa kerrointa voi hakea turkulaisten vierasvoitolla.
1 2
3 4