Aukeavatko lukot Hakametsän keskiviikkoillassa?

LIIGA / Ennakko
Salonen on ollut viime kierroksilla hyvässä iskussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara jatkaa kotiotteluidensa sarjaa keskiviikkona Hakametsässä, kun nihkeästi kautensa aloittaneiden tamperelaisten vieraaksi saapuu Rauman Lukko.

Tapparalla on takanaan vaiheikas viikko. Kolmesta ottelusta joukkue keräsi yhtä monta pistettä, mutta toisinkin olisi voinut käydä.

Tiistaina Porissa Tappara johti ottelua Ässiä vastaan vielä vajaa minuutti ennen loppua, mutta hävisi lopulta voittomaalikisan jälkeen. Voiton avaimet olivat vahvasti tamperelaisten omissa käsissä, sillä Ässät teki tasoittavan maalinsa alivoimalla.

Pettymykseen päättyneen Porin visiitin jälkeen Tappara kohtasi kotikaukalossaan sarjaa johtavan JYPin. Jukka Rautakorven suojatit pelasivat kenties koko alkukauden parasta peliään ottelun avauserässä, mutta tuloksena oli lopulta kirvelevä maalin tappio.

Viimeisimmässä ottelussaan lauantaina Sportia vastaan nähtiin sen sijaan erilainen Tappara. Hallitseva mestarijoukkue näytti luonnettaan nousemalla päätöserän maaleillaan kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja lopulta helpottavaan jatkoaikavoittoon asti.

Maalinteko-ongelmista alkukaudella kärsineen joukkueen tehokkaimpia pelaajia alkukaudella ovat hieman yllättäenkin olleet puolustajat Aleksi Salonen ja Mikko Lehtonen.

− Tämän kauden kiekollisempi pelityyli on ruokkinut omaa peliä. Ei ole tullut viivelähtöjä niin olen ollut koko ajan paremmassa vauhdissa. Olen päässyt ikään kuin volttilähdöillä maalin eteen, tehot 4+1 summannut Salonen analysoi viime lauantain voitokkaan Sport-ottelun jälkeen.

Päästääkö Lukko vieläkään maalia alivoimalla?

Myös vierasjoukkue Lukolla on takanaan haastava viikko, kun kolmen ottelun saldoksi jäi kaksi tappiota ja yksi voitto.

Kokonaisuutena raumalaisten alkukausi on kuitenkin ollut onnistunut. Tappiot JYPiä ja KooKoota vastaan olivat vasta raumalaisten kauden ensimmäiset.

Alkukauden voitosta voittoon kulkenut joukkue on Pekka Virran johdolla löytänyt pelaamiseensa punaisen langan, jota viime kaudella ei löytynyt oikeastaan ollenkaan.

Yksi syy Lukon vahvaan alkukauteen on ollut erinomainen erikoistilannepelaaminen. Peräti sataprosenttisen alivoimpelaamisen lisäksi joukkue on esittänyt kuluvalla kaudella kolmanneksi tehokkainta ylivoimaa.

Joukkueen vahvan alkukauden tehopelaajia ovat olleet kokeneet Ville Vahalahti ja Janne Niskala sekä tapparataustainen Arttu Ilomäki, joka varmasti uhkuu näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan.

Seuraa Heitä

Dominik Hrachovina #49 |

Maalivahti

Hrachovina ei ollut parhaimmillaan Sport-ottelussa. Rautakorpi luottanee kuitenkin ykkösvahtiinsa, jolta on lupa odottaa tasonnostoa.

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Ex-Tappara Ilomäki on aloittanut kauden vahvasti. Nouseeko mies ratkaisijaksi myös entistä seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

K
Tapparan kausi alkoi vaikeasti, eikä se ole viime kierroksillakaan kääntynyt ilmiömäiseen nousuun. Kirvesrinnat ovat onnistuneet napsimaan pisteitä, mutta edellisestä kolmen pisteen voitosta on jo viisi ottelua. Viitteitä paremmasta on ollut näkyvissä, mikäli joukkue jaksaa keskittyä puolustuspelaamiseensa tarkasti. Lukko on puolestaan ollut vaikeuksissa erityisesti vieraspeleissä. Kahdessa edellisessä vieraspelissä raumalaiset eivät ole pystyneet kartuttamaan pistetilään.
3 4
1 2