Viiri kattoon, KalPa kumoon

LIIGA / Ennakko
KalPa yrittää ohittaa Dominik Hrachovinan tiistaina.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa saapuu Tampereelle aikomuksenaan pilata kotijoukkueen juhlat, sillä ennen ottelua Hakametsän kattoon nostetaan Tapparan seurahistorian 17. mestaruusviiri.

Tappara lähtee kotiavaukseensa rökäletappio niskassaan, sillä viime lauantaina Turussa joukkue hävisi rumasti TPS:lle luvuin 6−2. Jo ottelun alku oli Tapparan osalta murheellinen, sillä ensimmäisten kymmenen minuutin aikana tamperelaiset olivat ehtineet istua peräti kolmesti jäähyllä ja päästää yhden maalin.

TPS onnistui sotkemaan hallitsevan mestarin pelisysteemiä siinä määrin, ettei Tappara saanut kunnolla konettaan käyntiin oikein missään vaiheessa ottelua.

Joukkueen lauantaista esitystä voisikin kuvailla epätapparamaisesti jopa kurittomaksi.

Ennen tappiota Jukka Rautakorven suojatit ehtivät kuitenkin voittaa peräti kahdeksan ottelua putkeen, kun mukaan lasketaan sarjakauden avanneen Ilves-ottelun lisäksi myös kautta edeltäneet harjoitus- ja CHL-ottelut.

Tappara lähtenee kotiavaukseensa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin viikonloppunakin. Sivussa ovat loukkaantumisen jäljiltä kuntoutuva Jan-Mikael Järvinen ja NHL-leirillä oleva Niko Mikkola.

KalPa hakee revanssia

Tappara ja KalPa ratkaisivat viime kauden päätteeksi himoitun Kanada-maljan kohtalon, kun joukkueet kohtasivat tasaisessa finaalisarjassa.

Erinomaisen kauden pelannut KalPa haastoi Tapparan tosissaan, mutta joutui lopulta taipumaan otteluvoitoin 4−2. Nyt KalPalla on kuitenkin tilaisuus ottaa revanssi heti kauden alussa, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa Tapparan kotiavauksessa.

KalPa avasi kautensa mallikkaasti hakemalla puhtaan 3−0-voiton Mikkelistä. Etenkin nollapelin pelannut Niko Hovinen säväytti kuopiolaisten kauden avausottelussa.

Riemu Hovisen vakuuttavista otteista päättyi kuitenkin lyhyeen, kun KalPa tiedotti eilen, että vahti on loukkaantumisen vuoksi kuudesta kahdeksaan viikkoa otteluista sivussa.

Seura oli kuitenkin hereillä pelaajamarkkinoilla ja pestasi tuuraajaksi Riku Heleniuksen, joka on kokoonpanossa jo ottelussa Tapparaa vastaan. Tiistaina KalPa-maalilla nähtäneen kuitenkin Denis Godla.

Hovisen lisäksi myös ennen kautta suureen rooliin kaavailtu Kai Kantola on loukkaantuneena sivussa. Loukkaantumisista huolimatta kuopiolaiset lähtevät tiistain otteluun hyvistä asetelmista, sillä heti avausottelussa joukkueesta löytyi laajalla rintamalla onnistujia.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #43 | ZSC Lions

Puolustaja

Seitsemässä liigakauteen valmistavassa ottelussa Lehtonen keräsi tehot 3+5. Runkosarjan kahden ensimmäisen pelin saldo on kuitenkin "vain" yksi syöttöpiste. Peliaikaa Lehtonen on saanut runsaasti ja laukonut ahkerasti, joten KalPan karvaajien kannattaa varautua peittämään laukauksia.

Mathew Maione #18 | Dinamo R

Puolustaja

Edeltävillä kausilla Slovakian liigassa ja ECHL:ssä kovia tehoja paukuttanut pienikokoinen puolustaja väläytteli osaamistaan myös liiga-avauksessa. Tapparan viisikon on syytä olla varuillaan liukkaasti luistelevan kanadalais-italialaisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara pesee kasvonsa tehokkaasti
Tappara kärsi lauantaina hieman yllättäenkin rökäletappion TPS:lle, joten joukkueella on näytönpaikka kotiyleisön edessä. KalPa pelasi ainoastaan perjantaina kaataen aneemisen jukurijoukkueen, mutta nyt kuopiolaisryhmällä on eri kaliiberin vastustaja vastassa. Tehokkaasti alkusyksyn pelannut ja tappiosta näytöhaluisena kaukaloon tuleva Tappara on vielä omaa peliään hakevalle KalPalle liian kova pala ja nappaa kohtuullisen selkeän voiton ottelusta.
3 4
0 1