JYP vain yhteistyöllä Tapparan keskialueen trapin ohi

LIIGA / Ennakko
JYP matkaa vuorostaan Tapparan vieraaksi.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Viikon ainoan kotipelinsä vieraaksi Tampereen Tappara saa Jyväskylästä JYPin. Kotijoukkue porskuttaa upeassa voittovireessä, hurrikaanilauma kärsii viisikkopelinsä ailahtelevaisuudesta.

Tapparalla on menossa loistava syksy. Suurista loukkaantumista tai pitkistä poissaoloista ei ole joukkueen tarvinnut olla huolissaan, ja sen huomaa. Kirvesrinnat ovat ansaitulla ensimmäisellä sijalla sarjataulukossa neljän pisteen erolla seuraavana olevaan KalPaan. 

JYP on sijalla 12 ja se on pelannut pelin vähemmän kuin Tappara. Voisi todeta, että yhdelle kauden ennakkosuosikeista sijoitus on suorastaan hämmentävä. Eroa Tapparaan joukkueella on jo liki 20 pistettä.

Tappara on voittanut neljä viimeistä kamppailuaan yhden maalin erolla. Tiistaina kirvesrinnat matkasivat Hämeenlinnaan viemään kolme pistettä HPK:lta.

JYP syttyi viimeksi Oulussa. Kärpät-kohtaamisen jälkeen joukkue on kärsinyt kaksi karvaista kahden maalin tappiota kotonaan Hippoksella, viimeksi tiistaina KalPalle.

Tapparan keskialueen trap

Yhteisellä viisikkopelaamisella hurrikaanilaumalla olisi käytännön mahdollisuudet löytää lääkkeet Tapparan keskialueen trappiin ja viedä pisteitä mukanaan. Yhteinen viisikkopelaaminen vain on toistaiseksi ollut tuntematon käsite kyseiselle joukkueelle.

JYPin puolustajien pelatessa pakki-pakkia hyökkääjät jo odottavat vastustajan viivalla kiekkoa - selkeämpi pelilinjaus vaaditaan jyväskyläläisiltä Tapparaa vastaan.

Yli -ja alivoima

Kohtaavat joukkueet ovat Liigan yli -ja alivoimaeliittiä. Tappara on ylivoimatilastoissa sijalla yksi ja JYP sijalla kaksi. JYPin alivoima on Liigan parasta, Tapparan kolmanneksi parasta.

Tappara on ottanut vähiten jäähyjä joukkueista, mutta jos ärsytetty ja nälkäinen JYP pääsee kamppailupelaamisella kirvesrintojen ihon alle, voi jäähyily koitua kotijoukkueen kohtaloksi.

Mikäli JYPin kamppailupelaaminen ei toimi ja jäähyjä ei kotijoukkueelle synny, lamaantuu hurrikaanin vire ja kotijoukkue kävelee tyyntyneen puuskan yli.

Muuta

Sarjataulukossa ylempänä sijaitsevat joukkueet ovat olleet myrkkyä JYPille. Tapparalla ei ole ollut kunnollisia vaikeuksia vielä mitään joukkuetta vastaan. Tappara on hävinnyt tällä kaudella varsinaisella peliajalla vain kolme peliä, joista yhden tosin juuri JYPille Jyväskylässä.

Seuraa Heitä

Aleksi Elorinne #23 | KalPa

Puolustaja

Tapparan luottopakki alkaa löytää pelivirettään näin joulun alla. HPK:ta vastaan loistanut Elorinne viettää joukkueesta eniten aikaa jäällä heti maalivahdin jälkeen.

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Joukkueiden viime kohtaamisessa Pihlman nosti maalin kulmalta kiekon verkkoon. Tuo oli hetki, kun Tapparan alivoima joutui antautumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Liigassa. Onnistuuko Pihlman yllättämään Tapparan taas?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara pitää kärkipaikkansa
Tappara lähtee ottelun äärimmäisen selkeänä ennakkosuosikkina. Viimeisen viiden kotiottelunsa aikana Tappara on menettänyt vain yhden pisteen loistavan viisikkopelin kautta. Juuri tuo laadukas viisikkopeli vähentää JYPin yllätysmahdollisuuksia, vaikka jyväskyläläisten erikoistilannepelaaminen onkin ollut hyvällä mallilla. JYPin yllätysmahdollisuus piilekin juuri siinä, ettei voittoa puolla oikein mikään.
3 5
2 4