KooKoo tuplavierailulle Vaasaan

LIIGA / Ennakko
Kestääkö KooKoon peli-ilme Vaasassa?
Kuva © Jarno Hietanen
Sport ja KooKoo kohtaavat Vaasassa sekä perjantaina että lauantaina. Häntäpään viimeiset kaksi joukkuetta taistelevat pitääkseen elossa viimeisetkin toivon rippeet tavallista pidemmästä keväästä.

Voitokkaan Hämeenlinnan reissun jälkeen KooKoo onkin saanut maistaa tappion katkeraa kalkkia kahdesti. Tehokkaasta ylivoimasta ja Malte Strömwallin maalirikkaasta illasta huolimatta oululaisvieraat ajoivat KooKoon ohi. Seuraava isännöinti menikin edellistä huonommin, kun HIFK haki puhtaan voiton Kouvolasta.

Sport oli saanut lohtua alkuvuoteensa kolmella peräkkäisellä voitolla, ja kotkapaitojen vahva suorittaminen jatkui myös Jyväskylään. Kuten aiemmin Ässiä vastaan, samankaltainen heikko ottelun alku tuotti Sportille myöhemmin ottelussa nousun tasoihin, mutta vaasalaiset joutuivat jättämään voittojen tien toistaiseksi taakseen.

Viimeksi Mestiksen entiset kilpakumppanit kohtasivat samalla lailla Kouvolassa lokakuussa. Kumpikin osapuoli kuittasi tuolloin itselleen jatkoaikavoiton.

Mitä tällä kertaa panoksena?

KooKoolla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan kymmenen pistettä, ja Sportilla eroa on 17 pistettä. Vaasalaisilla on pudotuspelitavoitteessa jäljellä enimmäkseen teoreettinen mahdollisuus, mutta avausvoitto KooKoosta kuroisi välimatkaa mukavasti jo pelkästään yhtä pykälää ylempänä majaileviin kouvolalaisiin. 

Ideaalitilanteessa Kaakkois-Suomen vieraat pääsisivät nousemaan sarjataulukossa kaksi sijaa ja hönkimään jo HPK:n niskaan. Päävalmentajat Tuomas Tuokkola ja Tomek Valtonen löivät otteluiden panokseksi pyörälenkin Alavus-Vaasa-akselilla. Jatkuuko ratkeamaton veto, vai keksiikö parivaljakko jotain muuta?

Seuraa Heitä

Jake Newton #22 | Storhamar

Puolustaja

KooKoon kultakypärää kantava puolustaja on ollut kouvolalaisille kultaakin arvokkaampi puolustaja.

Michael Parks #17 |

Oikea laitahyökkääjä

Katkaisi pitkän maalittoman ja pisteettömän putkensa JYP-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tasaista kamppailua pisteistä Vaasassa
Sarjan hännillä olevan Sportin otteet ovat olleet viime aikoina pirteitä, sillä viimeisistä neljästä ottelusta voittoja on irronnut kolme ja tiistaina tappiosta huolimatta esitys JYPiä vastaan oli taisteleva. KooKoon sairastupa on alkanut tyhjenemään ja se on myös näkynyt parantuneina tuloksina. Vaasalaisryhmän taisteluilme on nähtävissä myös KooKoota vastaan ja Kuparisaaressa käydään tiukkaa kamppailua pisteistä. Jatkoajankaan mahdollisuutta tässä ottelussa ei voida laskea pois laskuista.
2 3
2 3