JYP hakemaan kauden avausvoittoaan Sportista

LIIGA / Ennakko
Pyörittääkö JYP Sportin pyörryksiin?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport ja JYP kohtaavat kauden kolmannen kerran. Sportilla on ollut kotona vaikeuksia, kun edelliset kuusi ottelua Kuparisaaressa on päättynyt vieraiden eduksi.

JYPillä ja Sportilla on viimeaikoina mennyt vastakohtaisesti. Jyväskyläläisillä on edellisestä kuudesta ottelusta viisi voittoa, ja Sportilla puolestaan yksi.

SaiPa-ottelu oli Sportilla hyvissä käsissä, kunnes kotkalauma jatkoi rikkeitä kahden maalin johdossa ja tarjosi viime kierroksen vieraille täydellisen tilaisuuden tasoitukseen. Kuparisaaressa onkin viime kamppailuissa nähty Sportilta enemmän heikkouksia.

Sportilla ei ole varaa rikkoa Keski-Suomen vieraita vastaan samalla tavalla kuin SaiPaa vastaan. Alivoimankin täytyisi kitkeä b-pisteen laukaukset paremmin pois, ja maalin edustalla tarjota vastustajalle vain makuupaikkoja.

JYP esitti parhaimmasta päästä kiekollista osaamista Lukko-ottelussa, vaikka tuloksellisesti hallinta ei ollut tehokasta. Antti Suomelan ja Niklas Frimanin hyvän pisteillan lisäksi voiton takuumiehenä toimi veräjänvartija Pekka Tuokkola.

Pudotuspelirajan tiukkaa kamppailua

Ottelun panoksena on jyväskyläläisvieraille tärkeät pisteet päästäkseen pudotuspelirajan paremman rajan yli. Sportilla puolestaan kolme pistettä olisivat kultaakin arvokkammat, ja voitto tekisi hyvää kotiotteluiden saldoon. 20 kotiottelusta puoli tusinaa ovat päätyneet Sportin voittoon.

Helppoa vastussa JYP ei anna, sillä hurrikaanipaidat ovat voittaneet neljä peräkkäistä vierasotteluaan.

Seuraa Heitä

Erik Riska #13 |

Laitahyökkääjä

Edelliseen kahteen otteluun iskenyt kolme maalia. Piteneekö maaliputki kolmeen otteluun?

Niklas Friman #3 | Ilves

Puolustaja

Viimeiseen kahteen kamppailuun yksi maali ja syöttöpiste.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin heikot esitykset saavat jatkoa
Sportin ainoa valopilkku menneissä otteluissa on voitto Ilveksestä, mutta muutoin vaasalaisten pelikunto on ollut varsin heikko. JYPillä on mainio tilaisuus kartuttaa pistepussiaan, ja näin tulee todennäköisesti käymäänkin. JYP ei järjestä varsinaisia maalijuhlia, mutta jyskyttää Sportin nurin peruspelillä ja lopputuloksena on vähämaalinen vierasvoitto.
1 2
2 3