Kovista pelikielloista kärsivät Vaasassa

LIIGA / Ennakko
Tony Sund on aloittanut Liigassa varsin hyvin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport isännöi Porin Ässiä perjantai-iltana Kuparisaaressa. Kummallakin osapuolella kärsii tärkeä pelaaja pelikieltoa, mutta Ässät ei lannistunut Lambergin poissaolosta puolustavaa mestaria vastaan.

Edelliset ottelut

Matti Lambergin poissaolo ei näyttäisi vaikuttavan Ässien tehokkuuteen. Porilaiset taistelivat sinnikkäästi Tapparaa vastaan, joka palkittiin Maksim Matushkinin tasoitusmaalilla vain kymmenisen sekuntia ottelun loppua. Sama lahjakas puolustaja sonnustautui myös voittomaalikilpailussa Dominik Hrachovinan heitettyä mailansa kohti pakkia.

Sport lähti väsyneenä Ilves-voitosta Ouluun hakemaan pisteitä Kärpiltä, mutta vierailulta ei kotkalaumalle jäänyt juurikaan hyvää käteen. Kirvelevä tappio seitsemän maalin erolla, ja kapteeni Markus Kankaanperä nappasi itselleen jopa 12 ottelun pelikiellon. Ainoita lohtuja ottelussa olivat Ari Gröndahlin kavennusosuma, ja maalivahti Rasmus Rinteen otteet ensimmäisessä kahdessa erässä.

Vaasalaiset ovat olleet Ässille edelliset kolme kohtaamista runkosarjassa liian kova pala purtavaksi. Lähtökohtaisesti porilaisilla on nyt oiva tilaisuus katkaista orastava tappioputki Sportia vastaan.

Kuka korvaa Kankaanperän?

Kankaanperän istuessa katsomossa Ville Saukko lienee seuraava puolustaja, joka nousee pelaavaan kokoonpanoon. Saukko pelasi hyvin harjoituskaudella, mutta ei kykene Kankaanperän kaltaiseen koviin otteisiin puolustusalueella.

Niklas Nevalaisen vierelle sijoittuu todennäköisesti Ari Gröndahl tai Liiga-uransa hyvin aloittanut Tony Sund. New York Islandersin varaama Robin Salokin olisi varteenotettava vaihtoehto, jos Nevalainen kykenisi paremmin toimimaan puolustavana puolustajana.

Ässät ovat selkeästi heränneet karmaisevan Satakunnan derbyn jälkeen, joten kasitien derbyssä Sportin nuorella kalustolla alakerrassa on jo ennen ottelua tavallista enemmän painetta harteillaan.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Sportin virkaa tekevä kapteeni. Joukkue tarvitsee nyt Viitaluoman kentälliseltä johtamista.

Maksim Matushkin #52 |

Puolustaja

Nuorehko ruotsalaispuolustaja on ottanut kontolleen pisteiden teon siiniviivan tuntumasta. Viidessä ottelussa 27-vuotias pakki on iskenyt kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Länsirannikolla kuuma taisto pisteistä
Vaasan perjantai-illan lämpimästä tunnelmasta vastaavat Sport ja Ässät. Isäntäjoukkue on liigan ylivoimaisesti eniten maaleja päästänyt joukkue, mikä povaa hyvää Ässissä hyvän alun kaudelle saaneille ulkomaalaisvahvistuksille. Ässät on kyennyt pelaamaan hieman kliinisempää jääkiekkoa, mistä kertoo tuorein päänahka Tapparasta. Tämä tuokin myös Ässille kaivatun voiton.
1 3
3 4