Orastavan tappioputken Pelicans haastaa kotivoittoputkessa olevan SaiPan

LIIGA / Ennakko
SaiPa ei ole hävinnyt kotonaan yli kuukauteen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kuuden ottelun kotivoittoputkessa seilaava SaiPa saa vieraakseen kaksi edellisotteluaan hävinneen Pelicansin. Molemmat jäivät edellispelissä nollille, eikä SaiPan tuntien maalintekokilpailua sovi odottaa nytkään. Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on vain neljä pistettä, joten voitolla SaiPa voi nousta aivan kuuden joukon tuntumaan.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen syyskuun 22. päivänä päättyi lopulta lahtelaisten selvään 7-2 voittoon. Seurojen välillä on nähty viime vuosina useita suurimaalisia pelejä. Nyt todennäköisyydet sille ovat kuitenkin melko pienet. Kummatkin ovat tehneet kahteen edellispeliin vain yhden maalin. Koko kauden mittarilla Pelicans on toki heiluttanut maaliverkkoja kuudenneksi eniten, kun taas Saipa kolmanneksi vähiten.

Molemmilla on noin kentällisen verran pelaajia sivussa, vieläpä useita avainpelaajia. Viimeisimpänä lahtelaisten riveistä putosi Aleksi Mustonen. Sen sijaan SaiPa saa vaihteeksi helpotusta loukkaantumisrintamalta, kun Kärppä-pelissä kiekon päähänsä saanut Valtteri Virkkunen palaa kokoonpanoon. Isäntien viidestä sivussa olevasta vakiopelaajasta peräti kolme on senttereitä.

Lahtelaiset ovat koko sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue voitettuaan viisi kauden yhdeksästä reissupelistään. Myös Pelicansin pistekeskiarvo vieraissa on kotipelejä kovempi. SaiPa on tosin hävinnyt kotonaan vain kahdesti, viimeksi 19.9. HPK:lle. Viime viikolla lappeenrantalaisryhmän seitsemän ottelun voittoputki katkesi, ja joukkue keräsi kolmesta ottelusta vain kaksi pistettä.

Nousevatko yksilöt esiin?

Kummassakaan joukkueessa yksilöt eivät ole liiemmälti juhlineet. Toki kesken kauden lahtelaisten riveihin saapunut Jesse Saarinen on paukuttanut seitsemässä ottelussa piste per peli -tahtia. Pelicansin paras pistemies Aleksi Rekonen on pistepörssissä sijalla 31. ja SaiPan kultakypärä David Goodwin vasta sijalla 43. Amerikkalainen on myös sputnikkien paras maalintekijä vain viidellä osumalla.

Pelicansin Miska Siikonen on puolestaan paukuttanut seitsemän maalia. Mielenkiintoisen aspektin otteluun tuo myös SaiPa-kasvatti Jesse Mankinen, joka debytoi Pelicans-paidassa lauantaina Tapparaa vastaan. Aukeaisiko viime kaudella 18 maalia KalPassa paukuttaneen hyökkääjän maalitili kenties entistä seuraa vastaan?

Pelicansin lisääntynyt tulivoima ja jo ennestään sarjan tehokkain ylivoima pistävät runsaasti jäähyjä ottaneen, mutta alivoimaansa reippaasti petranneen SaiPan varmasti lujille. Vieraskentillä lahtelaisten ylivoima (17,86%) on tosin ollut lähes puolet kotipelien hurjaa lukemaa (33,33%) heikompaa.

Joukkueiden keskinäisten pelien maalirikkaasta historiasta huolimatta kaikki merkit viittaavat siihen, että tänään nähdään maalivahtien näytös.

Liigan kuumimpiin pelaajiin jo useita viikkoja lukeutunut Frans Tuohimaa saa nuoren haastajan joko Janne Juvosesta tai pari peliä vähemmän, mutta huomattavasti kovemmilla tilastoilla torjuneesta Joona Voutilaisesta. Voutilaisen ollessa maalissa on Pelicans hävinnyt vain kerran tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Alkukauden ilman seuraa ollut Saarinen paukutti ensimmäiseen neljään peliin tehot 3+4. Tämän jälkeen on mennyt kolme peliä pisteittä. Oliko tehokas alku vain sattumaa vai onko Saarisesta vielä ratkaisijaksi?

Kalle Maalahti #18 | HV 71

Puolustaja

Iski tärkeän ja jäätävän tasoituksen edellisessä kotipelissä vain pari sekuntia ennen loppua. Lauantaina miehen osuma hylättiin. Ottaako nyt vahingon takaisin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans korjaa potin Lappeenrannasta
SaiPan tiukat puolustustaistelut tuottivat viime viikolla vain kaksi pistettä, eikä joukkue onnistunut tekemään kuin kolme maalia kolmessa ottelussa. Pelicans kärsi lauantaina tappion Tapparalle, mutta sen peliesitykset ovat olleet suuresta poissaolijoiden määrästä huolimatta vahvoja. Rohkea hyökkäyspelaaminen, tiivis puolustus ja todella tehokas ylivoima ovat aseita, joilla se on pystynyt kääntämään pelejä edukseen ja niillä se on vahvoilla myös Lappeenrannassa. SaiPa taistelee tiukasti, mutta ottelun edetessä väsy iskee Pelicansin karvauksen alla ja lahtelaisryhmä nappaa ottelusta kohtuullisen selkeän voiton.
1 2
4 5