SaiPa hakee kurssin korjausta Kärppiä vastaan

LIIGA / Ennakko
SaiPan maalille on päässyt viime aikoina turhan helposti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sarjakärki Kärpät saapuu Kisapuistoon kovassa vireessä: takana on kahdeksan voittoa viimeisestä yhdeksästä ottelusta. SaiPan saldo puolestaan on huomattavasti synkempi. Tammikuun kahdeksasta ottelustaan sputnikit ovat raapineet vain kymmenen pistettä.

Joukkueiden kauden keskinäiset ottelut kuvastavat hyvin SaiPan tämän kauden otteita. Syyskuussa Kärpät runnoi Idän jätin jäänrakoon lukemin 6−1. Lokakuussa Lappeenrannassa lukemat olivat puolestaan tiiviisti puolustaneen SaiPan hyväksi 2−1.

Myös tammikuussa valtaosa SaiPan peleistä on ollut vähämaalisia. Kahdessa edellisottelussa lukemat ovat tosin revenneet eikä maalineduspelaaminen ole ollut kaivatulla tasolla.

Kärpät on puolestaan pystynyt iskemään lähes illasta toiseen reilusti maaleja eikä omissakaan ole hirveästi soinut. Vuoden ainoa tappio tuli sekin vasta rangaistuslaukausten jälkeen HPK:ta vastaan.

Flunssakierteen kanssa kamppailleet oululaiset pääsevät Lappeenrantaan lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Sivussa on ainoastaan pitkäaikaispotilas Teemu Kivihalme.

SaiPalla sairastupa on myös tyhjenemään päin. Sivussa ovat yhä Jussi Markkanen, Anssi Löfman ja Markus Kojo.

Vaimentaako SaiPa Kärppien vaaralliset valioyksilöt?

Liigan vaarallisin ketju on kannatellut Kärppiä myös tammikuun aikana. Maalipörssiä johtava Charles Bertrand on iskenyt viisi maalia viimeiseen kuuteen otteluun. Mikael Ruohomaa on puolestaan neljän ja Julius Junttila kolmen ottelun pisteputkessa, kuten myös Niclas Lasu.

Maalinsuulla Jussi Rynnäs on tehnyt väkevän paluun - tammikuun seitsemän ottelun torjuntaprosentti on lähes 94. Koko syyskauden ykköstorjujan viittaa hartioillaan pidellyt Veini Vehviläinen on joutunut tyytymään luukunavaajan rooliin.

SaiPalla varsinkin joulukuussa seuraa kannatellut vitja: Jonatan Tanus−Cody KunykTopi Nättinen on puolestaan hajotettu viime kierroksilla täysin. Kultakypärä Nättinen vaeltaa neljän ottelun pisteettömässä putkessa.

Sen sijaan vajaan kuukauden sivussa ollut Elmeri Kaksonen on tehnyt väkevän paluun. KalPa-matsi meni vielä ilman tehoja, mutta Sportia vastaan syntyi tehot 2+1. Kaksonen syötti sekä KooKoo:ta että Sportia vastaan Kim Strömbergin tekemän maalin. Myös Curtis Hamilton esitti kelvollisia otteita paluupelissään keräten kaksi syöttöpistettä.

Puolustuspäässä huomio on kiinnittynyt lähinnä muutamien yksilöiden heikkoihin otteisiin. Lauri Taipaluksen teholukema on peräti viisi pykälää pakkasen puolella tammikuun osalta. SaiPa-puolustajien kauden parhaan plus-miinus-tilaston haltijan Urho Vaakanaisen lukema alkuvuoden osalta on puolestaan -2, kuten oli myös Sportia vastaan.

Ihan puhtain paperein kahdesta edelliskoitoksesta ei selvinnyt myöskään Frans Tuohimaa, jonka torjuntaprosentti jäi Sportia vastaan ensimmäistä kertaa sitten marraskuun alle 90:n ottelussa, jonka hän on pelannut kokonaan.

Seuraa Heitä

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Juonikas ranskalainen on tehnyt maaleja tasaiseen tahtiin. Tulee ehjänä pysyessään iskemään kovimman maalimäärän vuosiin.

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Kuuden vuoden takainen piste-ennätys on enää pisteen päässä. Syntyykö uusi ennätys jo tänä iltana?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät jatkaa vahvaa virettään
SaiPa on esittänyt vaihtelevia otteita pidemmän aikaa ja sen suunta on osoittanut alaspäin. Puolustuspäässä on ollut ongelmia ja Kärppien vauhdikas hyökkäyspeli ei varmasti päästä sitä helpolla perjantai-iltana. Kärpät on ollut myötätuulessa, sillä viimeisistä yhdeksästä ottelusta se on hävinnyt vain yhden. Mikael Ruohomaan johtaman tehoketjun lisäksi myös Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen ovat olleet hyvässä iskussa takoen tehoja. SaiPa on kotikaukalossaan kiusannut tällä kaudella monia joukkueita, eikä päästä Kärppiäkään helpolla. Oululaisryhmän tehokkaat kärkiketjut ovat kuitenkin sille liikaa ja pisteet matkaavat pohjoiseen.
0 1
3 4