SaiPan kaipaama puhdas kotivoitto tiukassa HIFK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Tiiviissä tunnelmissa käytäneen myös tämänkertainen SaiPan ja HIFK:n välinen mittelö.
Kisapuiston perjantai-illassa vastakkain asettuvat keskikastissa pisteen päässä toisistaan majailevat SaiPa ja HIFK. Tasaisia ovat olleet myös joukkueiden tämän kauden keskinäiset ottelut.

Helsinkiläisten neljän ottelun tappioputki katkesi vuoden viimeisellä kierroksella KooKoota vastaan. Pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun liigajäille tehnyt Kevin Lankinen torjui heti nollapelin, ja oli tolppien välissä myös vuoden avanneessa voitokkaassa TPS-ottelussa.

Joulukuussa rakoillut puolustuspelaaminen on viime kierroksilla toiminut erinomaisesti eivätkä vastustajat ole juuri maalipaikkoja saaneet.

HIFK on melko riippuvainen maalivahti- ja puolustuspelinsä onnistumisesta, sillä mitään maalikarkeloita joukkue ei juurikaan vietä. Koko kauden otannalla seura on tehnyt neljänneksi vähiten maaleja, esimerkiksi joulukuussa seura onnistui vain KooKoo-ottelussa tekemään yli kolme maalia.

SaiPa taas vietti neljän maalin iltaa muun muassa edelliskierroksella Lukkoa vastaan, tosin molemmille sputnik-veskareille ilta oli sysimusta, eikä pisteitä irronnut. SaiPa hallitsi ottelua, mutta Lukko käytti maalipaikkansa todella tehokkaasti hyväkseen.

Liikaa painoarvoa varsinkaan Frans Tuohimaan esitykselle ei pidä laittaa: ei ole koskaan helppo tulla kesken pelin maalille varsinkaan ottelussa, jossa tilanteita tulee harvakseltaan.

Ennen Lukko-ottelua lappeenrantalaisryhmä voitti kolme ottelua jatkojen jälkeen lukemin 3-2 katkaisten samalla kotitappioputkensa. Paljon ylitöitä tahkonneen SaiPan edellinen kolmen pisteen voitto on lähes kuukauden takaa. Kotona täysi pistepotti taas on irronnut viimeksi marraskuun alussa Ilvestä vastaan.

Ratkaisevatko yksilöt?

Helpolla täysi pistepotti ei tälläkään kertaa SaiPalle irtoa varsinkaan, kun maalipaikkoja ei ole odotettavissa kuin liukuhihnalta.

Urakkaa helpottavat kovavireiset yksilöt: Joni Nikko on iskenyt kolme maalia viimeiseen neljään otteluun, ja Topi Nättinen on nakutellut viimeiseen kymmeneen peliin tehot 3+9. Myös David Goodwin on päässyt viime peleissä jälleen pisteiden makuun. Sen sijaan viisi maalia joulukuussa takonut Jonatan Tanus on jäänyt kolmessa edellisottelussa vaille osumia.

Vierailijoiden paras osasto viime kierroksilla on ollut Juhani Tyrväisen johtama ketju: Tyrväinen ja Vili Sopanen ovat kolmen ottelun pisteputkessa, Patrik Carlsson taas kolmen ottelun maaliputkessa. Ruotsalaishyökkääjän koko kauden maalisaldo on vain 5 osumaa.

Loukkaantumisten runtelemassa puolustuksessa Miihkali Teppo on noussut viime peleissä esiin: pisteputki on neljän ottelun mittainen. Nuorten MM-kisoista kotiutuva Miro Heiskanen sekä Sportista hankittu Markus Kankaanperä lienevät kehissä SaiPaa vastaan. Myös SaiPa saanee kaivatun vahvistuksen alakertaansa samoista karkeloista palaavasta Urho Vaakanaisesta.

Molemmissa joukkueiden kauden aiemmissa kohtaamisissa on vaadittu jatkoja: Kisapuistossa SaiPa oli jatkoajan jälkeen vahvempi maalein 2-1. Nordenskiöldinkadulla puolestaan HIFK vei vaiherikkaan ottelun maalein 5-4.

Edellisenkaltaisia maalikarkeloita tuskin nähdään, sillä SaiPakin saanee Rauman ohipelin jälkeen pelinsä jälleen kuosiin. Jatkoaika ei ole tälläkään kertaa kaukana.

Seuraa Heitä

Patrik Carlsson #72 | HIFK

Hyökkääjä

Ruotsalaishyökkääjä on löytänyt maalijyvän kuivan alun jälkeen. Jatkuuko maaliputki?

Joni Nikko #13 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Joulutauon jälkeen neljään otteluun tehot 3+1. Saanut pelata isossa roolissa ja myös tulosta on alkanut tulla. Heiluttaako verkkoa myös tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK jatkaa nousua
HIFK pelasi ehjimmän pelinsä pariin viikkoon keskiviikkona TPS:aa vastaan, mikä parantaa asetelmia tähän otteluun. SaiPa puolestaan kärsii pahoista puolustuspelillisistä ongelmista vuotavine maalivahteineen. Hyökkäyspelistä löytyy hyvää terävyyttä, mutta HIFK on asteen verran terävämpi. Kärkiyksilöt kantavat helsinkiläiset jälleen pisteille.
2
3 4