Alavireiset kohtaavat - onko TPS karistanut Lahti-kammon tiehensä?

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja vierasjoukkue TPS ovat sukeltaneet viime aikoina kaukana parhaastaan. (Arkistokuva)
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Alakuloiset Pelicans ja TPS mittelevät Liigan tärkeästä pistepotista torstaina. Lahti on ollut pussinokkien vieraana lokakuussa edellisessä kohtaamisessa peräti neljä maalia tehneelle turkulaislaumalle tukala paikka viime vuosina.

Ennen viime lokakuun 1−4-vierasvoittoa Pelicans oli voittanut Lahdessa seitsemän ottelua putkeen, ja noissa mittelöissä TPS:n korkein tehty maalimäärä oli kaksi. Tästä voi päätellä sen, että vaikka sarjataulukossa joukkueet ovat eri asetelmissa, voi torstain koitos olla hankala haaste vieraille.

Kotijoukkue miehittää sarjataulukossa vasta yhdeksättä sijaa, TPS sen sijaan keikkuu kakkosena.

Joko nyt ehjä kokonaisuus?

Neljän ottelun tappioputkessa rypevän Pelicansin pelissä on paljon hyvää, mutta niin paljon myös epäkohtia. Vihdoin ja viimein ylivoimansa toiminaan saanut lahtelaislauma palaa Lahteen Tallinnan pelistä, jossa se tupelsi selvältä tuntuneen johtonsa HPK:ta vastaan.

Hyvin toimiva aggressiviinen hyökkääminen, vastustajan pakkien armoton paineistaminen ja hiljalleen heräävä ylivoima ovat joukkueen kannalta iloisia asioita. Harmaita hiuksia vastaavasti aiheuttavat äärimmäisen repaleinen alakerta ja edelleen käsittämättömät ailahtelut jopa pelien sisällä.

Dominoivaa erää voi seurata pohjanoteeraus, joka yleensä johtuu siitä, että nimenomaan hyökkäyspeli menee syystä tai toisesta lukkoon.

Tuntuu, ettei paketti ole ollut täydellisesti kasassa vielä kertaakaan tällä kaudella - jos se olisi, horjuttaisi Pelicans mitä joukkuetta hyvänsä. Potentiaalia on esimerkiksi Aleksi Rekosen, Iikka Kangasniemen, Libor Sulakin ja Mikko Kousan johdolla kuitenkin riittävästi menestykseen - eli tässä tapauksessa kautta suoraan puolivälieräpaikkaan.

Vaikka joukkue tappioputkessa vaeltaakin, ei kokoonpanoon ole päävalmentaja Petri Matikaisen mukaan tulossa muutoksia verrattuna Tallinnan HPK-mittelöön.

Ensimmäinen erä suuressa roolissa

TPS:n kannalta lähtökohdat Lahden peliin ovat jossain määrin samanlaiset, kuin edelliseen otteluun Ilvestä vastaan. Joukkue otti tupsukorvilta pataan numeroin 1−2, ja nyt neljässä edellisen mittelön osalta voittosarake näyttää yhtä.

Jos ei ollut Ilves-pelissä väliä, mitä sarjataulukko näyttää, niin samaa voi sanoa myös Pelicans-koitoksesta. Kuten tämän tekstin alussa mainittiin, on lahtelaislauma horjuttanut TPS:ää viime vuosina juurikin kotona miehekkäästi.

Turkulaisten kannalta on helppoa todeta, että ottelun ensimmäinen kaksikymppinen nousee arvoon arvaamattomaan. Ilves iski voittoon riittäneet osumat avauserän aikana, JYP puolestaan mätti 1−7-voitossaan peräti neljä maalia Palloseuran häkkiin.

Noiden välissä pelatussa Lukko-ottelussa TPS hurjasteli jopa 0−3-vierasjohtoon - ensimmäisellä tauolla Rauman tulostaulu kuitenkin näytti lukemia 2−3.

Ja mikä lisää avauserän arvoa kummankin joukkueen osalta: Se, että Pelicansin tavoin myös TPS on siis varsin alakuloisessa vireessä.

Seuraa Heitä

Jordan Rowley #4 |

Puolustaja

Pelicans tarvtisee alakertaansa vankkuutta, sillä lahtelaisten kannalta siellä on nähty liikaa sekoilua viime aikoina. Voisiko Liiga-historian kautta aikain ensimmäisen maalin ulkomailla pamauttanut peruspakki olla se mies, joka puolustuksessa ottaisi roolia?

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Kimmo Erosen poika on tehnyt häkellyttävän hyvää työtä TPS:n alakerrassa läpi Liiga-uran. Runkosarjan 186 ottelussa tehotilasto on komea +30, myös pudotuspeleissä tehotilasto on plussan puolella. Jos tarvitsee alakuloinen Pelicans alakertaansa vakauttajaa, niin samaa voi sanoa vieraistakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin vieraana liigan suurin kysymysmerkki
TPS on tällä hetkellä varsin arvaamaton joukkue, sillä otteet ovat ailahdelleet valtavasti. Erityisesti maalinteon saralla on ollut suurta ailahtelua, mutta puolustuspelaaminenkaan ei ansaitse pään taputuksia. Pelicansilla on ollut samantapaisia ongelmia, mutta ylivoimatehoja on odotettavissa. Nämä myös todennäköisesti kantavat voittoon asti.
3 4
1 2