Sport kaipaa tehokkuutta - kiusaako liigajumbo siipirikkoista Pelicansia?

LIIGA / Ennakko
Sam Povorozniouk on Sportin tehotilaston ykkönen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Liigan hurjan tiukassa keskikastissa suorasta puolivälieräpaikasta vääntävä Pelicans ja jo jumboksi valahtanut Sport iskevät yhteen Lahden tiistai-illassa.

Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas: sarja-avauksessa vaasalaiset lähtivät kotiin 5−3-vierasvoiton siivittämänä, Pelicans puolestaan jäi vastavierailulla pisteittä Sportin ollessa parempi erikoisin numeroin 7−5. Pussinokat hakevat siis edelleen kauden avausvoittoa sarjataulukon perusteella tukalassa paikassa olevasta Sportista.

Lahtelaisten peli on pitkin kautta toiminut ilman mitään suurempia notkahduksia vähintäänkin kohtalaisen hyvin. Kuten nähty on, hurjan aggressiiviseen hyökkäämiseen ja kovaan paineistamiseen luottava joukkue horjuttaa tällä pitkään sisään ajetulla pelitavalla parhaimmilaan mitä nippua hyvänsä.

Toisaalta, varjopuolena omissa kolisee lahtelaisten kannalta toisinaan turhan usein, etenkin jos rotaatio on repaleinen. Joukkue onkin jälleen kärsinyt pahoista loukkaantumisista syystä tai toisesta. Tiistaina sivussa saattavat olla avainpelaajista hyökkääjät Jyväskylässä jalkaansa telonut Hannes Björninen ja Jesse Mankinen sekä pakit Casimir Jürgens ja Stefan Lassen.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan joukkue saa Heinolan Peliitoissa syyskaudella kovaa jälkeä tehneistä sotureista apua pelaajapulaan jo tiistaina.

Sport kiusannut isompiaan miehekkäästi - jatkuuko sama Lahdessa?

Jos on Pelicansilla ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, niin vaasalaisille harmaita hiuksia on viime aikoina aiheuttanut viimeistely. Vaikka Sport toki pisteitä otti kovimmista niin HIFK:lta kuin Tapparaltakin, ovat sen maalimäärät olleet uhkaavan alhaalla - tämän vuoden puolella Sportin korkein maalimäärä ottelua kohden nimittäin on onneton kaksi.

Sarjajumbon hyökkäyspelaaminen on viime aikoina takunnut pahemman kerran, ja pelien edetessä Sport on joutunut ennemmin tai myöhemmin puolustuskannalle. Tämä selittää alhaiset maalimäärät loogisesti. Toki hännänhuipun eduksi on sanottava, että puolustaminen on vastaavasti ollut mainiolla tasolla. Esimerkiksi viime vuoden lopulla se nollasi ison ja mahtavan Tapparan.

Vaasalaisten kannalta sen ainakin nykyinen vahvuus, eli puolustaminen noussee tapetille Lahdessakin. Jos vieras jää kovaa hyökkäävien isäntien hyökkäysrummutuksen alle, pystyykö se pitämään siipirikkoisen pelikaanin kurissa ja rokottamaan omista paikoistaan, vai leviääkö Sportin alakerta kuin ne kuuluisat eväät?

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 | Ässät

Keskushyökkääjä

Ilmiömäisiä taiturin piirteitä osoittanut hyökkääjä on ennakkoluulottomilla otteillaan ollut joukkueen tasaisimpia hyökkääjiä - selviä notkahduksia ei ole tullut. Tämän todistaa parhaiten se, että Rekonen on jo nyt pistänyt yhden kauden piste-ennätyksen (9+10) romukoppaan komealla saldolla 7+15.

Sam Povorozniouk #10 |

Hyökkääjä

Sportissa taannoisen katsomokomennuksen takia kuohuttanut hyökkääjä on potentiaalinen taituri Liigaan. Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava jenkki on sopeutunut isoon kaukaloon hienosti, onhan tehot 4+6 iskenyt yhdysvaltalainen joukkueensa sisäisen tehopörssin kärki hienolla saldolla +5.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin kärkimiehet Sportin turma
Sportin viime aikojen piristynyt ilme ei ole näkynyt pistepussissa, sillä edelliset kahdeksan ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Vaasalaisryhmä on pelannut tiukkoja otteluita, mutta pelit ovat kääntyneet tehokkaammin viimeistelleille vastustajille. Pelicansin sairastupa täyttyi jälleen viime viikon otteluista, mutta sen kärkipelaajat Iikka Kangasniemen johdolla ovat kuitenkin pelikuntoisina. Ne myös kääntävät ottelun lahtelaisryhmän eduksi ja Sport saa jälleen kerran jäädä nuolemaan näppejään.
3 4
1 2